آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 64950
تاریخ انتشار : 29 آذر 1393 10:46
تعداد بازدید : 1299

تحقیقات BBC نشان داد

اپل از چینی ها بیگاری می کشد

در کارخانه های تولیدکننده محصولات اپل در چین پرده برداشته است.


BBC- فیلمبرداری از خط تولید آیفون شش نشان می دهد که اپل در عمل به وعده های خود در مورد حمایت از کارگرانش کوتاهی کرده است.
یافته های برنامه پانورامای BBC نشان می دهد که استانداردهای مربوط به ساعت کار کارگران، کارت شناسایی، محل اقامت، جلسات کاری و کارگران خردسال در کارخانه های پگاترون نقض شده است. اما شرکت اپل گفته است به شدت با نتیجه گیری برنامه پانوراما مخالف است.
فیلم پخش شده در این برنامه، کارگران خسته ای را نشان می دهد که در شیفت های ۱۲ ساعته در کارخانه های پگاتورن در حاشیه شانگهای از شدت خستگی خواب شان می برد. یکی از گزارشگران برنامه که در پوشش کارگر در بخش تولید قطعات کامپیوترهای اپل مشغول بود، باید ۱۸ ساعت متوالی کار می کرد و به درخواست های مکررش برای داشتن یک روز تعطیلی توجهی نمی شود.
گزارشگری دیگر که طولانی ترین شیفت کاری اش ۱۶ ساعت بوده می گوید: هربار که به خوابگاه برمی گشتم، نمی خواستم قدم از قدم بردارم. با وجود احساس گرسنگی هم توانی برای بلند شدن نداشتم. تنها چیزی که می خواستم، این بود که دراز بکشم و استراحت کنم. حتی از شدت استرس، شب ها هم نمی توانستم بخوابم.
  کار و کار و کار
شرکت اپل درخواست مصاحبه برنامه پانوراما را رد کرده، اما در بیانیه ای گفته: ما می دانیم که هیچ شرکتی به اندازه اپل شرایط کاری ایمن و مناسب را تضمین نمی کند. ما برای جبران کمبودها با تولیدکنندگان مان همکاری می کنیم و شاهد بهبود مستمر و چشمگیر اوضاع هستیم، اما می دانیم هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن داریم.
اپل همچنین چرت زدن کارگران در وقت استراحت شان را رفتاری بسیار عادی توصیف کرده، اما گفته شواهدی را که نشان بدهد آنها هنگام کار خواب شان می برد را بررسی خواهد کرد. براساس این بیانیه، اپل ساعت های کار بیش از یک میلیون کارگر را بررسی کرده و کارگران کارخانه پگاترون به طور متوسط ۵۵ ساعت در هفته کار کرده اند. این در حالی است که به طور استاندارد هر کارگر باید حداکثر ۴۰ ساعت در هفته کار کند.
شرایط وخیم در کارخانه های چین در سال ۲۰۱۰ به دنبال خودکشی ۱۴ کارگر در فاکسکان، بزرگترین تولید کننده محصولات اپل، در صدر خبرها قرار گرفت. در پی این خودکشی ها، شرکت اپل مجموعه استانداردهایی را منتشر کرد و در آن چگونگی رفتار با کارگران را مشخص کرد. اپل همچنین بخشی از خط تولید خود را به کارخانه های پگاترون در حومه شانگهای منتقل کرد. حالا اما گزارش پنهانی برنامه پاناروما فاش کرده که این استانداردها به طور معمول در سطح کارخانه نقض شده است.
این گزارش می گوید اضافه کاری قرار است داوطلبانه باشد، اما هیچ گزینه ای به کارگران پیشنهاد نشده است. علاوه بر ساعت های کاری اضافه بر سازمان، یک کارگر مجبور بوده که قبل و پس از کار در جلساتی حاضر شود که پولی بابت آن پرداخت نمی شد. محل اقامت یک گزارشگر دیگر یک اتاق تنگ بود که باید با ۱۲ کارگر دیگر به صورت مشترک در آن زندگی می کرد.
اپل می گوید که معضل ازدحام بیش از حد خوابگاه برطرف شده و از تامین کنندگان اش نیز خواسته است که اگر موردی از عدم پرداخت برای جلسات کاری وجود دارد، دستمزدهای عقب افتاده را جبران کند.
پگاترون نیز اعلام کرده است که به دقت ادعاهای برنامه پانوراما را بررسی خواهد کرد و درصورت وجود هرگونه قصور در تسهیلات، در این مورد اقدام خواهد کرد.
در بیانیه این کارخانه آمده تندرستی و امنیت کارگران از اولویت های مهم ما محسوب می شود. ما استانداردهای بسیار بالایی را برقرار می کنیم، آموزش های دقیقی برای مدیران و کارگران ارایه می شود و مامورینی خارج از شرکت به طور منظم از این تسهیلات بازدید می کنند تا زمینه بهبود شرایط فراهم شود.
  شرایط خطرناک
پانوراما همچنین به جزیره بانکا در اندونزی، جایی که دیگر حلقه تامین کننده اپل در آن قرار دارد، سفر کرده است. اپل می گوید که درباره بهره برداری از مواد معدنی، قواعد اخلاقی را اجرا می کند. اما برنامه پاناروما شواهدی یافته است که نشان می دهد مقادیری قلع که از معادن غیرقانونی بهره برداری می شود، به چرخه تولید این شرکت راه پیدا کرده است.
تصاویر برنامه نشان می دهد که کودکان، با دست و در شرایط بسیار خطرناکی، سنگ معدن قلع را بیرون می کشند. آن هم در معادنی که دیوارهای شنی یا گلی فرو بریزد، معدن کاران زنده زنده دفن خواهند شد.
پسربچه ۱۲ ساله ای که با پدرش در قعر ۷۰ فوتی (۲۱ متری) یک صخره شنی کار می کند، می گوید: من نگران رانش زمین هستم. از قعر تا سطح زمین همیشه در حال لغزش است. پس هر آن احتمال دارد که رانش زمین اتفاق بیفتد.
پانوراما همچنین با گروهی همراه می شود که قلع را از منطقه ای که ریانتو در آن کار می کند، جمع آوری می کنند. یکی از آنها می گوید قلع را به یک کارخانه ذوب قلع می فروشد که نامش در فهرست تامین کنندگان اپل وجود دارد. یوهان مرود، مدیر یکی از کارخانه های ذوب قلع که در فهرست شرکت های اپل قرار دارد، می گوید ۷۰ درصد قلعی که صادر می شود از معادن کوچک استخراج می شود. به گفته او، در کارخانه ذوب قلع محصولات معادن بزرگ و کوچک با هم مخلوط می شوند و هیچ راهی برای پی بردن به اینکه کدام مواد قانونی و کدامیک غیرقانونی است وجود ندارد.
اپل وضعیت در جزیره بانکا را بسیار پیچیده توصیف می کند، چراکه ده ها هزار معدن کار، قلع را از طریق واسطه ها می فروشند.
این شرکت می گوید: ساده ترین روش می تواند این باشد که اپل به طور یکجانبه از پذیرش هر نوع قلع که از معادن اندونزی می آید، سرباز بزند. این کار آسانی است و قطعا ما را از انتقادها مصون نگه می دارد. این راه البته سست و بزدلانه هم خواهد بود، چراکه هیچ گامی برای بهبود شرایط برداشته نمی شود. انتخاب ما این است که متعهد باشیم و تلاش کنیم شرایط را در خود منطقه تغییر بدهیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :