آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 5946
تاریخ انتشار : 23 بهمن 1390 1:38
تعداد بازدید : 5037

ATM(بخش هفدهم)

چگونگي برگشت سرمايه گذاري بر روي خودپردازهاي شخصي

مازيار نيك نژاد

بنا به گفته آقاي John Pientka جان پینکا(قائم مقام مديرعامل شرکت ATM Options، مستقر در ايالت فونيکس): "مهم‌ترين موضوعات مورد نظر سرمايه‌گذاران بخش خصوصي در زمينه ATM اين است که درآمد دستگاه تا چه ميزان مي تواند بالغ شود؟ دوره بازگشت سرمايه چقدر است؟ ريسک بازگشت سرمايه و مشکلات احتمالي چه هستند؟" 
قيمت هر دستگاه ATM به طور باورنکردني در ساليان گذشته در آمريکا کاهش پيدا کرده است. امروزه مي توان دستگاهي راکه چند سال گذشته 12 هزار دلار قيمت داشت، با قيمت یکهزار و 800 دلار تهيه کرد.
وي اضافه کرده است: "در مقايسه قيمت ATM و سودخالص قابل دريافت ملاحظه مي‌شود که سود شايان توجهي در انتهاي سال اول به سرمايه‌گذار بازمي‌گردد. اگر به ازاي هر تراکنش به طور متوسط مبلغ دو دلار کارمزد کسب شود و تعداد تراکنش‌هاي ماهانه به اندازه کافي بالا باشد، مي توان انتظار بازگشت سرمايه حتي پيش از پايان سال اول را داشت. پس از بازگشت سرمايه هزينه‌هاي عملياتي باید به طريقي مديريت شوند تا سود مورد انتظار را برآورده سازد".
هزينه‌هاي بهره‌برداري از ATM
به طورکلي هزينه‌هاي هر دستگاه ATM در دوره بهره‌برداري عبارتند از:
 هزينه پول رساني و پول گذاري
 اجاره بها
 هزينه‌هاي انرژي
 هزينه‌هاي مخابراتي
 هزينه‌هاي نگهداري (سخت افزاري و نرم افزاري)
 هزينه اقلام مصرفي ( کارتريج پرينتر، رول کاغذ و غیره)
  هزينه اتصال و بهره برداري از شبکه بانکي
 هزينه مانيتورينگ و پشتيباني
بنا به گفته يکي از پيشکسوتان صنعت ATM  آقاي Frank Lunn فراک لان (مديرعامل شرکتKahuna ATM Solutions، مستقر در ايالت ايلينويز): "پول رساني و پول گذاري يکي از مهم‌ترين عوامل هزينه بهره برداري از ATM مي‌باشد. هزينه تامين اسکناس، هزينه تامين امنيت جابه‌جايي پول و هزينه حمل ونقل ازدیگر هزينه‌هاي مرتبط با اين امر هستند. عمل پول‌گذاري در دستگاه و يا مديريت مواجهه نشدن با کسري پول در دستگاه ساده‌ترين اعمال در مقايسه با فعاليت‌هاي مذکور به حساب می‌آیند.
اجاره بهاي محل استقرار ATM  از جمله ساير هزينه‌هاي عمده محسوب می‌شود و هزينه نگهداري و تعميرات دستگاه در جايگاه بعدي قرار دارند.  همچنين هزينه برق مصرفي و UPS و نيز هزينه‌هاي ارتباطي ( از طريق حط تلفن، شبکه اختصاصي و يا اينترنت) و نيز هزينه اقلام مصرفي دستگاه از جمله هزينه‌هاي دوران بهره‌برداري محسوب مي‌شوند.
بهره‌برداراني که دنبال به حداکثر رساندن سود خود هستند، باید بر کليه اقلام هزينه مذبور مديريت کنند.
محل استقرار  ATM: مهم‌ترين عامل ارتقاي درآمد
فرآيند ذيل باید توسط بهره‌برداران خصوصي در زمينه مکان‌يابي نصب ATM  انجام شود:
  محاسبه ترافيک منطقه
  بررسي عملکرد دستگاه‌هاي موجود در نزديکي آن منطقه (از لحاظ کمي و کيفي)
  برآورد تعداد تراکنش‌هاي احتمالي
  برآورد درآمد حاصل از تراکنش‌ها
 برآورد هزينه‌هاي بهره‌برداري
  تاييد مکان در صورت احراز سود مورد انتظار
در برخي از موارد ممکن است پيش‌بيني‌ها به حقيقت نپيوندند. در اين صورت آيا مي‌توان با تغيير مکان ATM باعث ارتقاي درآمد حاصل از اين دستگاه شد؟
تغيير مکان دستگاه يک تصميم هزينه‌زاست. در نتيجه پيش از مکان‌يابي اوليه دستگاه باید اين هزينه را نيز به ساير هزينه‌هاي فوق‌الذکر اضافه کرد.
در پاره‌اي از مواردبا وجود اينکه انتخاب محل به ارتقاي درآمد منجر مي‌شود اما بنا بر برخي از دلايل نظير هزينه بالاي ارایه خدمات در آن منطقه و يا ريسک بالاي ناشي از مشکلات امنيتي، مجموع هزينه‌ها به اندازه‌اي بالا مي‌رود که احتمالا رقم پيش‌بيني شده براي درآمد نيز پيشي می‌گيرد. در اين صورت سود مورد انتظار تحقق نخواهد يافت و يا به شدت از ميزان آن کاسته خواهد شد.
بنابراين علاوه بر محاسبه درآمد باید هزينه‌هاي بهره‌برداري نيز محاسبه شده و تنها در صورت برآورده کردن حداقل سود مورد انتظار، نسبت به تاييد فرآيند مکان‌يابي اقدام شود.
ماخذ: http://global.networldalliance.com
ادامه اين مطلب را مي‌توانيد در همين ستون، هفته آينده دنبال فرماييد.
*مدير عامل ورییس هیات مديره شرکت


ATM
نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :