آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 57542
تاریخ انتشار : 27 مرداد 1393 11:1
تعداد بازدید : 1242

رییس مرکز رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

«الکامپ» برند منطقه ای نشد که نشد «آی تی دیمکس» را برند می کنیم

نشست خبری دومین نمایشگاه IT و رسانه های دیجیتال دیروز با حضور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدير امور تشكل هاي اتاق ايران، رییس مجمع تشکل های فناوری اطلاعات و برخی از اعضای اتاق، در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد که ضمن تشریح دلایل برگزاری این نمایشگاه توسط بخش خصوصی، تفاهم نامه همكاري بين مجمع تشكل هاي ICT با ستاد جشنواره ملي بهره وري به منظور برگزاري جشنواره ملي بهره وري فناوري اطلاعات در نمایشگاه ITDMEX به امضا رسید.

فناوران- در پي امضاي تفاهم نامه همكاري بين اتاق ايران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با هدف واگذاري تصدي گري ها به بخش خصوصي و حضور فعال اين بخش در امر برگزاري نمايشگاه ها، دومين نمايشگاه بين المللي فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال 15 الي 18 شهريورماه سال جاري در محل دایمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران توسط بخش خصوصي برگزار مي شود.
 ساماندهی تشکل ها و نمایشگاه های ICT
هومن حاجي پور مدير امور تشكل هاي اتاق ايران با بيان اين كه اتاق ايران طبق قانون وظيفه ساماندهي تشكل هاي اقتصادي را بر عهده دارد، گفت: تشكل ها بازوان مشورتي و اجرايي اتاق هستند بنابراين ساماندهي آن ها مي تواند به بهتر حركت كردن اتاق ايران كمك كند. در همين راستا در بخش IT و فناوري اطلاعات بر آن شديم كه همه تشكل هاي موجود را زير يك چتر قرار داده و مجمع تشكل هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران را به وجود آوريم.
حاجي پور تصريح كرد: اتاق ايران براي بهره گيري از ظرفيت هاي دولتي و نهادهاي بخش خصوصي، شوراي سياست گذاري نمايشگاه را تشكيل داد. البته با وجود آن كه بخش خصوصي مسووليت اجراي نمايشگاه را بر عهده گرفت اما دولت نيز در شوراي سياست گذاري اين نمايشگاه حضور فعال دارد.
مدير امور تشكل هاي اتاق ايران ادامه داد: آنچه در برگزاري نمايشگاه براي ما اهميت دارد جنبه كيفي كار است بنابراين استفاده از همه ظرفيت ها را در برنامه كاري خود قرار داديم.
وي اظهار اميدواري كرد كه در آينده اين نقشه راه به عنوان مدل موفقي براي برگزاري ساير نمايشگاه ها تلقي شود.
 ايجاد مجتمع هاي ديجيتال در شرق ایران
در ادامه این نشست حسن نجفي سولاري، ریيس مركز رسانه هاي ديجيتال، با اعلام اين كه در تازه ترين جلسه شوراي توسعه امنيت پايدار شرق كشور، طرح ايجاد مجتمع هاي ديجيتال از مجموعه شبكه ملي فرهنگ به تصويب رسيده گفت: قرار است اين طرح توسط بخش خصوصي به اجرا برسد. وي در ادامه سخنان خود با بيان اين نكته كه نمايشگاه بين المللي فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال براي دومين مرتبه از سوي بخش خصوصي برگزار مي شود، گفت: با آغاز به كار دولت جديد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ميثاقي را مبني بر واگذاري تصدي گري هاي اين حوزه به بخش خصوصي با نمايندگان مجلس گذاشت. حال قرار است اين نمايشگاه به عنوان اولين حركت وزارتخانه در اين مسير، دومين مرتبه توسط بخش خصوصي برگزار شود.
وي در رابطه با چگونگي برگزاري جشنواره مربوط به اين حوزه كه در سال هاي قبل همزمان با اين نمايشگاه و از سوي دولت برگزار مي شد، گفت: اين جشنواره همچنان مانند گذشته توسط دولت برگزار خواهد شد. طبق مطالعات و جلسات متعدد به اين نتيجه رسيديم كه فعلا برگزاري جشنواره را واگذار نكنيم.
  برگزاری تمام نمایشگاه های حوزه ICT در قالب
یک نمایشگاه

نجفي در بخش ديگري از سخنان خود در واكنش به اين سوال كه چرا با وجود نمایشگاه الکامپ اصرار به برگزاری نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال است و این نمایشگاه به روال قبل خود برگزار نمی‎شود گفت: رويكرد ما جلوگيري از موازي كاري و ايجاد هم گرايي است. متاسفانه هم اکنون 52 نهاد در حوزه ديجيتال فعاليت مي كنند. سوال اينجاست كه چرا بايد تا اين حد موازي كاري وجود داشته باشد. اين به هيچ وجه منطقي نيست.
وي افزود: نمايشگاه الكامپ 20 سال است كه برگزار مي شود ولي هنوز در منطقه به يك برند تبديل نشده است. چون در برگزاري هم افزايي و انسجام وجود ندارد؛ در عین حال همه فعالان اين حوزه به دنبال سهم خود هستند. برنامه اين است كه همه نمايشگاه هاي اين حوزه را در قالب يك نمايشگاه برگزار كنيم.
 جلوگیری از برگزاری نمایشگاه به صورت
ملوک الطوایفی

نجفی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما حرف از موازی کاری می‎زنید در حالی که برگزاری نمایشگاه IT و رسانه‎های دیجیتال خود موازی کاری با الکامپ است، گفت: بازدید از 35 نمایشگاه بین المللی باعث شده تجربه بسیار زیادی در این زمینه کسب کنم و مهم ترین آن این است که از برگزاری نمایشگاه ها به صورت ملوک الطوایفی جلوگیری کنیم.
وی افزود: دراین راستا 1200 نفر از کارشناسان رسانه دیجیتال را دعوت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که باید بخش سخت افزار نیز در کنار این نمایشگاه باشد.
 استفاده از تکنولوژی های روز برای اطلاع رسانی
در همین حال محمدرضا طلايي نايب رییس كميسيون فناوري اطلاعات اتاق ايران نیز از اعمال برخي حمايت ها براي مشاركت بيشتر شركت ها و ايجاد انگيزه براي آن ها در راستاي ارایه نوآوري ها در نمايشگاه مذكور خبر داد و گفت: در اطلاع رساني و معرفي اين نمايشگاه سعي شد از تكنولوژي هاي روز استفاده کنیم. از طرف ديگر سعي شد بخش هاي مختلف اتاق از جمله اتاق هاي مشترك را در اين اقدام مشاركت دهيم. بدين ترتيب 3 اتاق مشترك ايران و فرانسه، ايران و بلژيك و ايران و آلمان تاكنون اعلام آمادگي كرده اند.
براساس اظهارات اين فعال اقتصادي تاكنون 161 شركت ثبت نام كرده اند كه افزون بر 60 درصد آن ها در حوزه نرم افزار فعاليت مي كنند. وی گفت: در طول سال هاي گذشته كه دولت مجري برگزاري نمايشگاه بود نزديك به  5/6 ميليارد تومان هزينه مي شد در حالي كه بخش خصوصي سال قبل با يك ميليارد تومان اقدام به برگزاري نمايشگاه كرد و پيش بيني مي شود كه در سال جاري يك ميليارد و 400 ميليون تومان براي اين اقدام هزينه شود. طلايي يادآور شد: قرار است مركز تجاري مجازي را نيز توسط مجمع تشكل هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران به صورت پايلوت برگزار كنيم.
 ارزیابی مثبت از نمایشگاه ITDMEX
جلالي پور نماينده سازمان توسعه تجارت نیز  در خصوص موافقت با برگزاري نمايشگاه بين المللي فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال توسط بخش خصوصي گفت: ارزيابي ها نشان مي دهد اين بخش سال گذشته وظيفه خود در برگزاري نمايشگاه مذكور را به خوبي انجام داده و دولت نتيجه اعتماد خود به بخش خصوصي را ديده است. وي افزود: اصل شايسته سالاري و تعامل با بخش خصوصي رويكردي است كه از سوي دولت يازدهم دنبال مي شود. بنابراين تصميم گرفتيم واگذاري تصدي گري ما به بخش خصوصي را به درستي اجرا كنيم.
جلالي پور توضيح داد: خوشبختانه نظام نامه صنعت نمايشگاهي كشور با همت وزير صنعت تدوين شد که براساس آن بايد از منشور تعامل تبعيت كرد به اين معنا كه از همه ظرفيت ها از جمله دولت، بخش خصوصي، رسانه ها و غيره بهره برد.
در ادامه بابك دربيكي مدیر روابط عمومي وزارت ارشاد، با اعلام اين كه بانك سينا با رويكرد حمايت از اقتصاد، فرهنگ و هنر به عنوان يكي از حاميان اين نمايشگاه وارد عرصه شده است، گفت: رويكرد اصلي بهبود كيفي اين فضا است و بانك سينا در پي آن است كه باشگاه مخاطبان را ايجاد كند و براي آن يك برنامه بلندمدت طراحي كرده است. وي افزايش توانمندسازي اقتصادي و كمك به مجموعه شركت ها و بهبود گردش مالي را رويكرد اصلي بانك سينا براي حضور در اين عرصه دانست.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :