آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 2834
تاریخ انتشار : 15 آبان 1390 10:39
تعداد بازدید : 702

تشریح چارچوب‌ بسته بانکی 91

بانکداری الکترونیکی نیاز به چک را کاهش می دهد

عضو شورای پول و اعتبار با تشریح اهداف این شورا برای تدوین بسته سیاستی-نظارتی سال 91 گفت: نرخ سود سال 91 با لحاظ شرایط نرخ امسال تعیین می شود.

فارس- کوروش پرویزیان درباره برنامه بانک مرکزی برای تقسیم بندی چک‌ها و ورود چک‌های رنگی به سیستم بانکی کشور اظهار داشت: اگر بانکداری الکترونیکی در کشور ترویج شود شاید نیاز افراد به چک تا حد زیادی کاهش یابد و به عبارتی میزان استفاده از این ابزار کم می‌شود.
وی افزود: بحثی که درباره چک‌های رنگی مطرح بود همان ارایه سقف برای مشتریان مختلف است که این موضوع علاوه بر اینکه در سیستم اعتبار سنجی قابل اجراست می‌توان از طریق ارایه کارت‌های الکترونیکی و چک‌ها انجام شود.
پرویزیان در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره تدوین بسته سیاستی-نظارتی سال 91 اظهار داشت: تنها فرصتی که برای تدوین بسته سال 91 باقی مانده ماه جاری و احتمالا‌
ماه آینده است.
وی با اشاره به اینکه بودجه کل کشور باید تا آذر ماه تهیه و به مجلس ارسال شود، افزود: از سوی دیگر از آنجا که سیاست‌های مربوط به حوزه پولی برای سال آینده نیز باید روشن شود، بهتر است به جای تجدیدنظر در نرخ‌های امسال شورای پول و اعتبار به سیاستگذاری پولی و بانکی در
 سال 91 بپردازد.
این عضو شورای پول و اعتبار درباره با وضعیت پیش نویس بسته سیاستی سال 91 گفت: به صورت طبیعی حوزه اقتصادی بانک مرکزی این پیش‌نویس‌ها را آماده و به کارشناس‌های مختلف مربوط و بانک‌ها ارسال می‌کند و در نهایت متن سیاست‌های سال بعد را در جلسات تخصصی بانک مرکزی نهایی و به مراجع دولت و بانک مرکزی ارایه می‌دهد.


نرخ سود 91 با لحاظ نرخ امسال تعیین می‌شود
مشاور رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا شورای پول و اعتبار ارزیابی از نحوه اجرای بسته سال 90 توسط بانک‌ها داشته است، اظهار داشت: هنوز ارزیابی در این باره نیامده؛ قرار است از بسته امسال ارزیابی و در اختیار شورای پول و اعتبار قرار گیرد تا بر اساس آن سیاست‌های جدید
تصویب شود.
وی ادامه داد: طبیعی است اگر بسته سال 91 در دستور شورای پول و اعتبار قرار بگیرد ارزیابی از بسته سال 90 همراه آن در اختیار اعضا قرار خواهد گرفت تا نقاط ضعف و قوت در این بسته هنگام تدوین سیاست‌های پولی و بانکی سال بعد لحاظ شود.
این عضو شورای پول و اعتبار درباره نحوه تعیین نرخ سود در بسته سال آینده گفت: نرخ سود نیز یکی از مواردی است که شورا با لحاظ وضعیت این نرخ در بسته امسال در خصوص تعیین میزان آن در سال بعد تصمیم می‌گیرد.
پرویزیان در ادامه به مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار مبنی بر تغییر نرخ سود اوراق مشارکت اشاره  بیان کرد: براساس این تصمیم هم نرخ این اواراق تغییر یافت و همچنین امکان خرید و فروش اوراق در بازار بانکی فراهم شد.
وی افزود: از همین رو ملاحظه شد که بهتر است امور مربوطه به اوراق مشارکت در بازار سرمایه و یا در فرابورس انجام شود اما تا زمانی که ساختار این امر فراهم شود ارزش مبادله این اوراق با اصلاحیه شورای پول و اعتبار حفظ شد.
وی درباره تدابیر سیاستگذاران پولی و بانکی در شورای پول و اعتبار برای تدوین بسته سال 91 و اخذ راهکارهایی برای جلوگیری از تخلفات بانکی اظهار داشت: در زمینه کنترل‌های داخلی و اعمال این کنترل‌ها باید تضمینی ایجاد شود تا این موارد در سیستم مورد اجرا قرار گیرد؛ نزدیک 2 هزار و 200 میلیارد تومان ال‌سی ثبت نشده در سیستم وجود دارد که  نشان می‌هد کنترل‌های داخلی انجام و یا اعمال نشده است.
پرویزیان با تاکید بر اینکه حوزه‌های بازرسی، نظارت و حراست‌ها باید کنترل‌های داخلی خود را در شبکه بانکی افزایش دهند، تصریح کرد: ریشه بسیاری از تخلفات در ضعف و یا اعمال مدیریت کنترل‌های داخلی است.
مشاور رییس کل بانک مرکزی البته ادامه داد: البته کنترل‌های داخلی بانک‌ها بسیار دقیق‌تر و جامع‌تر از کنترل‌های بانک مرکزی خواهد بود و بنابراین در بسته سیاستی-نظارتی سال آینده به طور حتم باید این مورد در دستور کار قرار گیرد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :