آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 2604
تاریخ انتشار : 9 آبان 1390 10:39
تعداد بازدید : 958

بررسی فنی MSI GTX580 Lightning

کارت گرافیکی برای تمامی فصول

GTX580 Lightning برترین کارت گرافیک شرکت MSI بر پایه تراشه GTX580 انویدیاست که در بین همتایان خود در برندهای دیگر قدرتمند ظاهر شده و تاکنون رکوردهای اورکلاکینگ فراوانی در سطح جهان ثبت کرده است.

کارت‏های گرافیکی سری  GTX500  شرکت  nVIDIA  به دلیل کارایی و پرفورمنس بالا در پردازش‎های گرافیکی و سه‌بعدی در کنار دمای کاری پایین نسبت به نسل قبلی (GTX400)، به خوبی جایگاه خود را در بین کاربران و گیمرهای حرفه‏ای باز کرده‌‌اند.
برترین عضو این سری، GTX580 با اسم رمز GF110 است که دارای 512 هسته  CUDA بوده و از کنترلر حافظه 384 بیتی همراه با 5/1 گیگابایت حافظه گرافیکی GDDR5  بهره می‎برد.
 به‌کارگیری 3 هزار میلیون ترانزیستور در کنار فناوری ساخت 40 نانومتری باعث شده است تا  GTX580 لقب سریع‎ترین کارت گرافیکی تک هسته‏ای جهان را به خود اختصاص دهد.
 همین امر باعث شده تا شرکت‏های سازنده کارت گرافیکی بیشترین تمرکز خود را روی تراشه گرافیکی GTX580 معطوف کنند. برترین محصول شرکت MSI بر پایه این تراشه گرافیکی، GTX580 Lightning است. البتهGTX480 Lightning نیز در بین کارت‏های گرافیکی GTX480 رکورددار بوده و بیشترین اورکلاک تحت نیتروژن مایع را به خود اختصاص داده بود.
در این مقاله قصد داریم به معرفی ویژگی‏ها و امکانات متعدد کارت گرافیک GTX580 Lightning شرکت MSI بپردازیم.

خنک‌کنندهTwin Frozr III
 خنک‏کننده Twin Frozr IIIبا بهره‌گیری از پنج هیت‌پایپ (Heat Pipe)، هیت‌سینک (Heat Sink) یکپارچه با تعداد پره‌های بالا در کنار استفاده از دو فن PWMدر سایز 9 سانتی‌متری (با تکنولوژی Propeller Blade) باعث بهبود جریان هوا به میزان 40 درصد نسبت به  Twin Frozr II شده و کاهش دمای کاری کارت گرافیکی به میزان 21 درجه سانتی‌گراد و کاهش نویز به میزان 5/5 دسی‌بل را (نسبت به GTX580 مرجع) در پی داشته است. همچنین سینک یکپارچه‏ای حافظه‌ها و MOSFET‎ها را برای دفع حرارت بهتر پوشش می‌دهد.
در بیانی ساده، فناوری ویژه شرکت MSI در طراحی پره‏های فن (Propeller Blade) است که باعث بهبود جریان هوا به میزان 20 درصد نسبت به طراحی متداول شده و دارای ویژگی‏ها مختلفی است که از آن جمله می‌توان به لبه قوسی آن اشاره کرد که زاویه مسیر (جهت) جریان هوا را افزایش داده، در نتیجه سطح بیشتری از کارت گرافیکی را پوشش می‏دهد.همچنین لبه گرد، نویز و صدای مربوط به حرکت جریان هوا و پوشش براق در سطح پره‏های فن، مقاومت هوا را کاهش می‎دهد.
از سوی دیگر پره‏های کوچک، جریان هوای بیشتری تولید کرده و عملکرد کولینگ بهتری ارایه می‎دهد.
 شیار روی پره‌های فن نیز محدوده جریان هوا را گسترش داده و این اطمینان را ایجاد می‏کند که نقاط حساس کارت گرافیکی خنک شده‏اند.
همچنین به گفته شرکت MSI معماری Power4 قدرتمندترین طراحی برای اکستریم اورکلاکینگ و کارایی بالاست.

نخستین کارت گرافیکی GTX580 مجهز به سیستم توان 16 فاز در جهان
  GTX580 مرجعی که توسط شرکت nVIDIA عرضه شده بود از سیستم توان 8 فاز بهره می‏برد، لذا شرکت MSI برای افزایش قابلیت اورکلاکینگ و پایداری این تراشه گرافیکی اقدام به افزایش تعداد فازهای سیستم توان کارت گرافیکی کرده است. تعداد بالای فازهای سیستم توان در تغذیه بهتر  GPU و کاهش ریپل ولتاژ مورد نیاز GPU  نقش بسزایی دارد و برای تامین مصرف این تراشه گرافیکی تحت اکستریم اورکلاکینگ یک نیاز مبرم و حیاتی به شمار می‏آید.

تامین جریان مستقل برای حافظه‌ها به منظور افزایش قابلیت اورکلاک
 تغذیه جریان مورد نیاز حافظه‌ها دیگر از اسلات PCIe انجام نمی‏شود و مستقیما از کانکتورهای 8 پین تامین می‌شود، لذا قابلیت اورکلاک حافظه‌ها نسبت به مدل‌های مرجع بهبود چشمگیری یافته است.
 استفاده از Copper MOS با دو برابر ظرفیت جریان بیشتر در سیستم توان به‌جای MOSFETهای متداول از دیگر ویژگی‌های این محصول است. ظرفیت جریان Copper MOS 40 آمپر بوده (این رقم در مورد MOSFETهای متداول 20 آمپر است) و 20 درصد دمای کاری کمتری نسبت به MOSFETهای متداول دارد.
در این کارت از Proadlizer برای بهینه‌سازی تامین جریان تراشه گرافیکی و حافظه استفاده شده است.
 همچنین استفاده نسل آینده خازن‏های تخت با ظرفیت بالا (هزار میکروفاراد) و مقاومت الکتریکی بسیار کم (یک میلی‌اهم) که کمترین نوسان ولتاژ را در کنار واکنش سریع به همراه دارد از دیگر مشخصات این محصول است. این خازن‌ها به لحاظ تخت بودن، برای اکستریم اورکلاکینگ گزینه مناسبی است. قابل ذکر است برای کارایی و تاثیر بیشتر در نزدیک‌ترین فاصله ممکن نسبت به تراشه گرافیک و حافظه قرار گرفته‏اند.

استفاده از قطعات با طول عمر بالا
استفاده از قطعات الکترونیکی با کیفیت و طول عمر بالا تحت استاندارد Military Class II از دیگر ویژگی‌های کارت گرافیک GTX580 Lightning است.
خازن‏های جامد Hi-c Cap که به خازن‏های تخت (Flat-bed) نیز معروف هستند نسل آینده خازن‎های جامد به شمار می‎آیند و دارای هسته فلزی از جنس Tantalum (فلزی نادر) هستند که در مقایسه با خازن‎های جامد متداول با هسته Aluminum در دماهای بالا نیز کاملا پایدار بوده و مقاومت بالایی از خود نشان می‎دهند.
همچنین چوک‎های Super Ferrite Choke (با هسته فریت) در استاندارد Military Class II از 30 درصد ظرفیت جریان بالاتری نسبت به چوک‎های متداول برخوردار هستند و بازده انرژی آنها نیز 10 درصد بهبود داشته است، در عین حال دمای کاری پایین‌تری نیز دارند. تمامی این موارد به بهبود کارایی و افزایش قابلیت اورکلاک کارت گرافیکی منجر خواهد شد.
خازن‎های جامد نیز دارای کیفیت‏های متفاوتی هستند و صرف خازن جامد بودن دلیل بر کیفیت بالای آنها نیست. خازن‏های جامدی که شرکت MSI تحت استاندارد Military Class II استفاده می‏کند، از هسته آلومینیومی بهره می‏برند و عمر مفید آنها بیش از 10 سال است. همچنین مقاومت الکتریکی آنها (ESR) بسیار پایین بوده و از دمای کاری پایینی برخوردارند.
علاوه بر این طراحی Lightning Power Layer که برای تامین بهتر جریان PCB چند لایه کارت گرافیکی با طراحی مدارهای مستقل برای تامین جریان GPU و Memory بوده، نویز مابین سیگنال‌های مختلف را کاهش می‌دهد و بهترین طراحی مدار برای اکستریم اورکلاکینگ است.
در این کارت گرافیکی قابلیت افزایش ولتاژ برای GPU/Memory/PLL با استفاده از نرم‌افزار MSI After Burner انجام می‌شود.
همچنین قابلیت اورکلاک تا میزان 30 درصد باAir Cooling این کارت امکان‌پذیر است. قابل ذکر است GTX580 Lightning نخستین کارت گرافیکی است که توانایی دستیابی به فرکانس یکهزار مگاهرتز را با فن خود دارد.

امکانات اورکلاکینگ
این کارت امکانات متعددی را برای اورکلاکرهای حرفه‏ای فراهم کرده است. به طور مثال می‌توان به بایوس دوگانه برای اورکلاک با نیتروژن مایع (LN2)، سوییچ‌های رفع محدودیت ولتاژ برای GPU/Memory/PLL، رفع محدودیت جریان (OCP)، افزایش فرکانس PWM وXtreme Cool اشاره کرد.
 گفتنی است این کارت جوایز زیادی از لابراتوارهای معتبر دنیا کسب کرده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :