آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 249344
تاریخ انتشار : 14 آبان 1397 10:50
تعداد بازدید : 1313

پاسخ رگولاتوری به دلیل ناکامی طرح ترافیک نیم بهای داخلی

مقصر سایت ها و کاربران هستند

با وجود آن که تصمیم به نیم بها کردن ترافیک پهنای باند سایت های داخلی و همچنین شیوه فنی کار از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اتخاذ شده، اما معاون این وزارتخانه معتقد است اگر اشکالی در کار است، مقصر آن کاربران و صاحبان سایت ها هستند!
undefined
فناوران- طرح نیم بها کردن ترافیک سایت های داخلی، به عنوان یکی از راه های حمایت از داخلی ها، از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اجرا شده است. این طرح پس از آن که اجرای آن چندین بار به تعویق افتاد، اوایل سال گذشته کلید خورد. در آن زمان تنها فهرست کوچکی از سایت های منتخب ایرانی شامل این تخفیف می شدند. در آن زمان گفته شد که انتخاب این لیست با توجه به بازدید و اقبال کاربران بوده اما آن قدر مثال نقض وجود داشت که معلوم بود چنین ادعایی صحت ندارد. 
در واقع در آن زمان اپراتورها فهرستی از IPهای در دسترس برخی از سایت های داخلی را به رگولاتوری داده بودند و سازمان تنظیم مقررات هم با تلفیق آن فهرست، یک سری سایت منتخب اعلام کرد.
پس از فشار رسانه ای مبنی بر رانت ایجاد شده برای سایت های منتخب، دو راهکار از سوی وزارت فاوا اتخاذ شد. نخست این که ترافیک داخلی که از IXPهای شرکت زیرساخت گذر می کند، نیم بها  محاسبه شود و دوم این که سایت ها بتوانند در سامانه ای IPهای خود را ثبت کرده و کاربران سایت ها با هزینه کمتری از خدمات بهره مند شوند.
اما تاکنون، کاربران چندان طعم شیرین ترافیک نیم بها را نچشیده اند و می توان گفت این طرح ناکام مانده است. کافی است به صورت حساب ماهانه اینترنت ثابت یا همراه خود نگاهی بیندازید تا ببینید برای بسیاری از کاربران، سهم ترافیک داخلی تنها چند مگ در ازای استفاده از چند 10 گیگ اینترنت بوده است.

 مقصر کاربران و صاحبان سایت ها هستند
در این مورد اما معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی معتقد است مقصر اصلی عدم بهره مندی از ترافیک نیم بها، نه راه کارهای فنی اتخاذ شده، نه اپراتورها، بلکه صاحبان سایت ها و کاربران هستند.
معاون وزیر ارتباطات به خبرگزاری مهر گفته: سایت های داخلی برای دریافت تخفیف نیم بهای پهنای باند باید خودشان آدرس IP خود را در پورتال سازمان فناوری اطلاعات به ثبت برسانند و کاربران نیز نباید از فیلترشکن استفاده کنند.
حسین فلاح جوشقانی درباره محاسبه نشدن تخفیف نیم بهای اینترنت برای سایت های داخلی از سوی اپراتورهای اینترنت و اعتراض کاربران و برخی دارندگان سایت های داخلی به این موضوع، اظهار داشت: شورای فنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مصوبه ای، تمامی سایت های داخلی را ملزم کرده است که در پورتال سازمان فناوری اطلاعات، IP آدرس خود را به ثبت برسانند.
وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از هزار سایت داخلی در این سامانه ثبت نام کرده اند و از تخفیف نیم بهای پهنای باند برخوردار می شوند، ادامه داد: سایر سایت های داخلی نیز باید در این سامانه ثبت نام کنند تا اپراتورها براساس این لیست، تخفیف مدنظر را برای این سایت ها و کاربرانی که از آنها استفاده می کنند، لحاظ کنند.
معاون وزیر ارتباطات افزود: در حال حاضر یکی از مشکلاتی که در محاسبه تخفیف نیم بهای اینترنت برای وب سایت های داخلی وجود دارد، این است که این سایت ها به طور مداوم آدرس IP خود را تغییر می دهند و با وجودی که حتی یک بار، در سامانه به ثبت رسیده اند اما به دلیل تغییر IP آدرس، اپراتورها اطلاعی از داخلی بودن آنها ندارند و ترافیکشان نیم بها محاسبه نمی شود.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه این سایت ها باید مرتب نسبت به روزرسانی آدرس سایت خود در سامانه اقدام کنند، گفت: در غیر این صورت کاربران، زمانی که به این سایت ها متصل می شوند به دلیل نبودن آدرس در لیست، شامل تخفیف نیم بها نمی شوند.
فلاح جوشقانی ادامه داد: بخش دیگری از عدم محاسبه تخفیف نیم بها برای ترافیک داخلی پهنای باند، به استفاده کاربران از فیلترشکن و VPN برمی گردد. چرا که در این صورت هم حتی اگر کاربر وارد سایت های داخلی شود، ترافیک پهنای باند از خارج از کشور وارد شده و تخفیف پهنای باند شامل آن نمی شود.
معاون وزیر ارتباطات از کاربران خواست در زمان استفاده از سایت های داخل کشور، از خاموش بودن فیلترشکن و VPN خود اطمینان داشته باشند تا ترافیک پهنای باند آنها به عنوان ترافیک خارجی محاسبه نشده و شامل تخفیف پهنای باند برای استفاده از تنها حدود هزار سایت داخلی، شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :