آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 249129
تاریخ انتشار : 6 آبان 1397 2:4
تعداد بازدید : 1458

در دورهمی فعالان فاوا در حاشیه جیتکس مطرح شد:

رجحان سیاست بر اقتصاد امکان توسعه صادرات را از شرکت های ایرانی گرفته است

مهرماه گذشته، هم زمان با چهارمین روز برپایی نمایشگاه جیتکس، نشستی بین مسوولان پاویون ایران، نمایندگان مجلس و شرکت های غرفه گذار در پاویون ایران برگزار شد.
undefined
فناوران- در این نشست، مرتضی موسویان، رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مرکز تحت مدیریتش، از 3 شرکت نشر الکترونیکی برای حضور در پاویون ایران حمایت کرده بود، با بیان آمارهایی کلی از نمایشگاه جیتکس گفت: به رغم تحریم ها و مشکلات ارزی، تعداد استارت آپ های ایرانی حاضر در جیتکس افت معناداری نداشته و شرکت های حاضر در پاویون نیز در همان حد سال قبل بود.
وی همچنین از آماده نبودن استارت آپ ها برای حضور در چنین رویدادی به لحاظ بازاریابی انتقاد کرد و خواستار ارایه آموزش های بیشتر در این زمینه به استارت آپ ها شد؛ به نحوی که این شرکت های نوپا اصول ابتدایی بازاریابی نمایشگاهی را بیاموزند.
رمضانعلی سبحانی فر، رییس کمیته ICT کمیسیون صنایع مجلس نیز با تشکر از برگزارکنندگان پاویون ایران در این نمایشگاه، خواستار اندیشیدن به راهکارهایی شد که در شرایط تحریم، ارتباطات و تجارت بین المللی برندها و شرکت های ایرانی را محافظت کند. از جمله راهکارهایی که سبحانی فر به آنها اشاره کرد، همکاری با برندهای خارجی و ارایه محصول از طریق آنها بود.
محمدرضا طلایی، رییس کمیسیون ICT اتاق ایران نیز که برگزاری پاویون ایران را به عهده داشت، در این مراسم با بیان تاریخچه ای از حضور شرکت های ایرانی در قالب پاویون ایران در نمایشگاه جیتکس گفت: پس از 5 سال که پاویون ایران در این نمایشگاه تعطیل شده بود، از 4 سال پیش، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران از طریق تشکل های زیرمجموعه، اقدام به برپایی پاویون ایران کرد که در این 4 سال این پاویون به صورت مستمر برگزار شده و امکان حضور شرکت های فاوای ایران با هزینه های اندک در این نمایشگاه فراهم شده که علاوه بر اتاق ایران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همواره از پشتیبانان اصلی این پاویون بوده است.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران افزود: در سال اول که این اتحادیه با حمایت اتاق پاویون ایران را برپا کرد، در فضای حاصل از امضای برجام، شرکت های متعددی برای همکاری با ایرانی ها علاقه نشان می دادند. اما امسال، با توجه به خروج آمریکا از برجام و تحریم هایی که اعمال شده، وضعیت تغییر کرده و شرایط کار برای ایرانی ها بسیار سخت شده است.
طلایی گفت: با امکاناتی که جیتکس در سه سال  گذشته در اختیار ما گذاشته، اقدام به سازماندهی  استارت آپ ها جهت حضور در جیتکس کردیم؛ در سال  اول 7 استارت آپ با حمایت همراه اول به این نمایشگاه آمدند و در دو سال بعدی یعنی سال های 2017 و 2018، اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن استان تهران و اصفهان به حمایت پرداختند که امسال نیز 18 استارت آپ با حمایت اتاق تهران و 5 استارت آپ با حمایت اتاق اصفهان در رویداد Future Stars جیتکس حضور داشتند.
طلایی در پایان، با بیان اینکه دیگر تمایل چندانی برای برگزاری پاویون ایران در این نمایشگاه ندارد، ضمن تشکر از هیات رییسه اتاق تهران، برای برگزارکنندگان بعدی آرزوی موفقیت کرد.
افشین کلاهی، رییس مجمع تشکل های دانش بنیان اتاق ایران نیز در این مراسم در سخنانی، با بیان اینکه در شرایط فعلی امکان صادرات وجود ندارد و بسیاری از قراردادها با شرکت های خارجی لغو شده است، دلیل این وضعیت را رجحان سیاست بر اقتصاد در ایران دانست و گفت: تا زمانی که سیاست تا این حد بر اقتصاد تاثیرگذار باشد، امیدی به بهبود اوضاع اقتصادی و توسعه صادرات نخواهد بود.
گفتنی است که نمایشگاه جیتکس از 22 تا 27 مهرماه امسال در مرکز تجارت جهانی دبی برگزار شد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :