آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 248918
تاریخ انتشار : 30 مهر 1397 8:31
تعداد بازدید : 214

چرا بیزوس در مورد جمال خاشقجی واکنشی نشان نداد؟

ناپدید شدن جمال خاشقجی، ستون نویس واشنگتن پست و منتقد حکومت عربستان سعودی واکنش بسیاری از مدیران غول های فناوری را به همراه داشته و بسیاری از آنها اعلام کردند که در کنفرانس صندوق سرمایه گذاری در ریاض شرکت نخواهند کرد. برخی پا را فراتر از این نیز نهادند و افرادی چون سام آلتمن، مدیر وای کامبنیتور و دن دکتروف، مدیرعامل لابراتوارهای سایدواک واحد آلفابت فعالیت خود را در پروژه شهر هوشمند Neom متوقف کردند. ولی هنوز جف بیزوس، مدیرعامل آمازون و صاحب واشنگتن پست در این زمینه اظهار نظری نکرده است.
undefined
FastCompany- زمانی که صحبت از جزییات بسیار جنجالی این ماجرا می شود، واقعا سکوت جف بیزوس معنای خاصی پیدا می کند. مقامات ترکیه ای گزارش داده اند که تصاویر ضبط شده نشان دهنده کشته شدن و قطعه قطعه شدن خاشقجی در داخل کنسولگری سعودی در استانبول است. گفتنی است که خاشقجی به دلیل تجارت به طور مرتب به استانبول سفر می کرده است. 
زمانی که خبرنگاران از واشنگتن پست از سکوت جف بیزوس سوال پرسیدند، سخنگوی این خبرگزاری اعلام کرد که از این پس، فرد رایان، ناشر و مدیرعامل شرکت و فرد هایات، ادیتور و سردبیر از طرف این شرکت صحبت می کنند.
این در حالی است که بیزوس جزو مدیران شرکت هایی بود که با محمد بن سلمان، شاهزاده عربستان سعودی ملاقات کرد تا شرایط لازم را برای سرمایه گذاری شاهزاده در این شرکت فراهم آورد. علاوه بر این، اواخر سال گذشته گزارشی منتشر شد که نشان می داد آمازون در نظر دارد خدمات خود را به شهروندان کشور عربستان سعودی ارایه دهد و به همین دلیل نیز مدیران این شرکت به مذاکره با مقامات عربستانی پرداختند.
از آنجا که رقابت در این زمینه در عربستان سعودی بسیار ضعیف است، گزارش شده که آمازون در مرحله نخست صرفا قصد دارد سرویس های تحت وب خود را در اختیار شهروندان این کشور قرار دهد. 
جالب است بدانید که بعد از تغییرات و تحولات اخیر در عربستان، اپل نیز برای حضور در خاک این کشور خیز برداشته اما آنطور که تحلیلگران گفته اند تا قبل از سال ۲۰۱۹ فروشگاه اختصاصی خود در این کشور را راه اندازی نخواهد کرد.
ریاض برای اینکه تمرکز روی درآمد مبتنی بر نفت خود را کاهش دهد، قوانین مربوط به سرمایه گذاری خارجی در خاک خود را در یک یا دو سال اخیر تغییر داده تا این کار سهولت بیشتری پیدا کند. همین مساله نیز آمازون را بر آن داشت تا شرکت SOUO را که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت داشت به مالکیت خود درآورد.
آمازون با این خرید توانست جای پای خود را در قلمرو آل سعود محکم کند هر چند که شرکت خریداری شده به شکلی کاملا خودمختار و مستقل عمل می کند با این همه راه را برای حضور پررنگ تر آمازون باز کرد.
علاوه بر این، وال استریت در ماه مارس گذشته گزارش داد که آمازون و عربستان سعودی در حال مذاکره بر سر راه اندازی مراکز داده در عربستان هستند. 
عربستان سعودی در سال های اخیر خیلی تلاش کرده که در حوزه فناوری رشد چشمگیری داشته باشد و تاکنون نیز سرمایه گذاری های کلانی در شرکت های اوبر، تسلا و WeWork انجام داده و میلیاردها دلار به صندوق بین المللی پول سافت بانک کمک کرده تا اقتصاد خود را فراتر از نفت به حرکت درآورد. ولی ماجرای خاشقجی سیلیکون ولی را در موقعیت حساس و در موضع دوگانه قرار داده است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :