آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 246281
تاریخ انتشار : 13 مهر 1397 10:55
تعداد بازدید : 5078

مدیر کل نظارت بر سرویس‌های رادیویی رگولاتوری در تلکام اعلام کرد:

تجهیزات ثابت اندازه گیری تشعشعات غیر یون ساز در کشور ساخته می شود

مدیر کل نظارت بر سرویس های رادیویی رگولاتوری با اعلام نتایج بررسی سامانه های آنلاین سنجش تشعشعات الکترومغناطیسی گفت: هیچ مورد بالای حد استاندارد نداشتیم.
undefined
مهر- غلامرضا خاکسار مدیر کل دفتر نظارت بر سرویس های رادیویی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در کارگاه آموزشی ایمنی تشعشع در نمایشگاه تلکام با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه پایش تشعشعات الکترومغناطیسی در کشور گفت: متولی قانون ایمنی تشعشعی کشور سازمان انرژی اتمی است و تمامی تجهیزات و اقدامات لازم در این حوزه باید به تایید این سازمان برسد.
وی با بیان این که سازمان تنظیم مقررات به عنوان دستگاه همکار در قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶ با سازمان انرژی اتمی همکاری می کند، گفت: تمامی تجهیزات حوزه فرکانسی کشور و تشعشعات رادیویی مطابق با استاندارد ICNIRP و نیز استاندارد ملی ایران که مطابق با این استاندارد بین المللی است مورد بررسی و پایش قرار می گیرد و هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
خاکسار با بیان اینکه مقاله معتبری درباره پرتوهای غیر یو ن ساز مانند موبایل و آنتن های BTS در ایران وجود ندارد و ما از منابع خارجی برای انجام تحقیقات و بررسی استانداردها استفاده می کنیم، افزود: از سوی دیگر کارگروه ارتباط مشترک شهر وابسته به شهرداری، ضوابط نصب سایت ها، آنتن ها و دکل های تلفن همراه در شهر تهران را تدوین کرده است و باید تمامی این تجهیزات در کارگروه ارتباطات مشترک شهر مجوز بگیرند. در این کارگروه یکی از مواردی که بررسی می شود بحث ایمنی تشعشع است.
وی حد مجاز تشعشعات را بر مبنای استانداردهای بین المللی ۲۸ ولت بر متر عنوان کرد و یادآور شد: تمامی تجهیزات نصب شده در حوزه تشعشعات رادیویی باید بر مبنای این حد مجاز نصب و راه اندازی شود.
مدیر کل نظارت بر سرویس های رادیویی رگولاتوری با بیان اینکه زمانی که مجوز برای نصب آنتن های موبایل داده می شود یعنی موضوعات استاندارد برای آنها رعایت شده است، گفت: افرادی که می خواهند برای نصب آنتن ها با اپراتورها همکاری کنند باید ابتدا از اپراتورها بخواهند مجوز کارگروه ارتباط مشترک شهر را به آنها نشان بدهند.
وی افزود: فاصله در نصب آنتن های موبایل معیار نیست و معیار اصلی ایمنی تشعشع است، برای مثال فاصله دکل تا پنجره منزل با فاصله آن نسبت به نقاط حساس مانند بیمارستان و مهدکودک ها باید متفاوت باشد. از سوی دیگر قدرت سیگنال از جمله مواردی است که در نصب آنتن های موبایل مورد توجه قرار می گیرد.
مدیر کل نظارت بر سرویس های رادیویی رگولاتوری با اشاره به پایش دوره ای و نصب تجهیزات اندازه گیری تشعشع در فضای فرکانسی کشور از سوی رگولاتوری گفت: رگولاتوری در این زمینه اپراتورها را ملزم به ارائه گواهی به پرتوکاران و خرید تجهیزات اندازه گیری تابش رادیویی و مایکروویو کرده است. در همین حال بر مبنای بررسی شکایات مردمی، تجهیزات اندازه گیری آنلاین در ۷۰ نقطه از شهر تهران و نیز ۱۸ نقطه شهر شیراز نصب شده است و قرار است به صورت دوره ای در سایر کلان شهرها نیز برای اندازه گیری میزان تشعشع این تجهیزات نصب شود.
خاکسار از ساخت تجهیزات ثابت اندازه گیری تشعشعات غیر یون ساز توسط مرکز تحقیقات مخابرات و همکاری رگولاتوری برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: این تجهیزات در کشورهای معدودی ساخته می شود و ما برای اولین در منطقه خاورمیانه توانستیم این تجهیزات را تولید کنیم و وارد این صنعت شویم. سایر کشورهای منطقه تاکنون توان ساخت این تجهیزات را نداشتند.
وی با بیان اینکه تجهیزات نصب شده در نقاط مختلف شهر تهران بر مبنای آیتم هایی از جمله تجمیع و تراکم جمعیت، حساسیت مناطق، نگرانی مردم، آسیب پذیری افراد و نیز میزان منابع انتشار امواج است گفت: در این پروژه مطالعه موردی در چهار کشور اسپانیا، یونان، ایتالیا و ترکیه را داشته ایم. برای شبکه شدت میدان مغناطیسی، تعداد منابع انتشار امواج و فاصله آن از منبع انتشار را اندازه گیری کرده و دستگاه ها را در نقطه ای نصب می کنیم که بالاترین حد تشعشع را دارد.
وی افزود: براساس پارامترهای مدنظر نصب این تجهیزات در مرکز تهران بیشتر و در غرب تهران کمتر است. بر این اساس ۱۵ درصد این تجهیزات در نزدیکی مراکز درمانی، ۴۳ درصد در نزدیکی مراکز آموزشی و ۴۲ درصد تجهیزات در مراکز پرجمعیت شهر تهران نصب شده است.
مدیر کل نظارت بر سرویس های رادیویی رگولاتوری یادآور شد: نتایج بررسی سامانه های آنلاین سنجش تشعشع تا روز سه شنبه هفته جاری نشان می دهد که ۹۴ درصد تشعشعات بسیار پایین تر از حد استاندارد است.
وی گفت: در شهر تهران و شیراز ۹۴ درصد تشعشعات زیر ۵ ولت بر متر و ۶ درصد تشعشعات کمتر از ۲۸ ولت بر متر است. این اندازه گیری مربوط به تشعشعات تا فرکانس ۱۸ هزار مگاهرتز است و مربوط به تشعشعات آنتن های موبایل و سایر دستگاه های رادیویی می شود. حتی یک نمونه از سایت های نصب شده نزدیک به ۲۸ ولت بر متر گزارش نشده است.
خاکسار با بیان اینکه اثرات حرارتی امواج الکترومغناطیسی ثابت شده است، تاکید کرد: اما تاکنون هیچ گونه اثر الکترومغناطیسی بر بیماری ها ثابت نشده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :