آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 242267
تاریخ انتشار : 9 مرداد 1397 2:23
تعداد بازدید : 4464

رییس هيات مديره شركت پردازش و ذخيره‌سازي سريع داده (پرسا):

5 ساله، جزو 5 برند اصلی ذخیره سازی داده در جهان می‎شویم

فناوران- شرکت پرسا (پردازش و ذخیره سازی سریع داده) یک شرکت تولیدکننده فعال در حوزه شبکه هاي کامپیوتری و ذخیره سازی داده های عظیم به شمار می رود. این شرکت به عنوان تنها شرکت داخلی تولیدكننده سامانه هاي ذخیره ساز داده (SAN Storage) در ایران سال 94 توسط دكتر حسين اسدی (مدیر مركز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی شریف) و دكتر حميدرضا ربيعي (رئيس پژوهشكده فناوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته دانشگاه صنعتي شريف) راه اندازی شد. دكتر حسين اسدی، كارشناسي و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه صنعتی شریف و مدرک دکترا را از دانشگاه نورث ایسترن (Northeastern University) ايالت ماساچوست آمریکا اخذ کرد. سه سال در شركت بين المللي ای ام سی (EMC) به عنوان طراح و محقق ارشد به فعالیت پرداخت که بزرگ ترین شرکت فعال در زمینه ذخیره سازي و مجازی سازی داده ها (SAN Storage & Virtualization Platform Provider) در جهان است. حدود ده سال پیش به ایران بازگشت و درحال حاضر مدير مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتي شريف، مدير مركز پردازش سريع دانشگاه صنعتي شريف، معاون پژوهشی پژوهشکده فناوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته دانشگاه صنعتي شريف و رئيس هيات مديره شركت پردازش و ذخيره سازي سريع داده است. آزمایشگاه پژوهشي وی در حوزه سامانه ذخیره سازی داده، جزو پنج آزمايشگاه پژوهشي برتر دنيا در اين حوزه و رتبه بندي اول در جست وجوي گوگل با عبارت data storage lab فعالیت دارد و درکنار آن مسوولیت چند شرکت زیر مجموعه نیز در لایه های مختلف مانند پرسا را برعهده دارد. برای آشنایی بیشتری با فعالیت شرکت پرسا و مجموعه آزمایشگاه تحقیقاتی ذخيره سازي، پردازش و شبكه هاي داده، با او گفت و گویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.

 شرکت پرسا با چه هدفی تاسیس شد و آیا تمامی سخت افزار و نرم افزار استفاده شده در دستگاه های ذخیره سازی داده ها تولید داخلی هستند؟
با توجه به رشد سریع فناوري و تولید حجم بالای داده در سال های اخیر، نگرانی ها در زمینه نگهداری اطلاعات کاربران و همچنین ارایه سرویس مناسب در این زمینه افزایش یافت. شرکت پرسا هم سو با کاهش این نگرانی ها و همچنین افزایش توان داخلی در عرصه فناوري ذخیره ساز داده های حجیم تاسیس شد. 
محصولات شرکت پرسا در حال حاضر در 3 بخش تقسیم بندی می شود. سامانه ذخیره سازی SAB–SE که این محصول به عنوان نخستین محصول ذخیره سازی شرکت پرسا با نام تجاری SAB–SE و تحت عنوان برند HPDS شناخته می شود. محصول دیگر RapidStore است. رپیداستور که از آن به عنوان شتاب دهنده محصول SAB–SE یاد می شود، در قالب یک ماژول نرم افزاری – سخت افزاری مورد استفاده قرار می گیرد. اساس محصول RS بر استفاده از ویژگی های دیسک حالت جامد (SSD) استوار است. 
تیم ذخیره سازی داده در حال حاضر در قالب یک تیم فعال 100 نفري و به صورت تمام وقت در دو بخش تحقیقاتی و توسعه (R&D) و فنی و پشتیبانی مشغول به فعالیت در حوزه سامانه های ذخیره سازی داده حجیم است. 
حجم سرمایه گذاری در زمینه ذخیره سازی داده قابل توجه است. در حال حاضر سالی سه هزار میلیارد تومان واردات محصولات ذخیره سازی داده به كشور داریم. اگر ظرف سه سال 30درصد بازار را بگیریم عدد قابل توجهي خواهد بود. نکته دوم اینکه در طي چند سال اخير به دنبال فناوری هایی بودیم که ارزش افزوده خوبي براي كشور داشته باشد. اکنون برای مشتریان باورکردن اینکه سیستم ذخیره سازی در ایران تولید کرده ایم، بسیار سخت است. اجزاي سخت افزاري دستگاه های ذخیره سازی داده معمولا از آسیای جنوب شرقی و كشورهاي ديگر تامین می شود. برای اسمبل کالا خط تولید داریم. البته ارزش افزوده اصلي در توليد سامانه هاي ذخيره سازي داده، معماري، طراحي براي كارايي و قابليت اطمينان بالا، سفارشي سازي سيستم عامل، تطبيق پذيري اجزاي سخت افزاري، انتخاب مناسب اجزاي سخت افزاري مطابق معماري، طراحي و پياده سازي سفت افزار، نرم افزار، واسط گرافيكي و فرايند آزمون قطعات و سامانه مي باشد. شركت هاي رقيب همانند Dell–EMC نيز به هيچ وجه در چند سال اخير هيچ قطعه اي از جمله CPU، ديسك، كنترلر و يا حتي شاسي به دليل عدم صرفه اقتصادي توليد نمي کنند. 
 برنامه ای برای صادرات این محصول دارید؟
هدف گذاری اصلی ما صادرات است. در نظرداریم ظرف 5 سال، جزو 5 برند اصلی دنیا در زمینه ذخیره سازی داده باشیم. در واقع برنامه ای بلند مدت برای توسعه بازار داریم که بر اساس آن پیش می رویم.
 با توجه به دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات مختلفی که در بازار وجود دارد، چگونه می خواهید سهم بازار خود را افزایش دهید؟
به جرات می گویم، تمام لایسنس های دستگاه هايي که به کشور وارد می شوند و در سازمان های دولتی مورد استفاده قرار می گیرد، تقلبی هستند و واردکنندگان لایسنس های تقلبی هزینه اي بابت واردات آن پرداخت نمی کنند. اين درحالي است كه شركت هاي واردكننده دستگاه هاي خارجي هزينه اي معادل 100 ميليون تا چند ميليارد تومان از مشتری پول دریافت می کنند. بنابراین، امكان رقابت در چنين فضاي مسمومي بسيار مشكل است. چون ما تولید کننده هستیم و لایسنس هاي دستگاه هاي توليدي تماما اصل است. نکته دوم اینکه 80 درصد دستگاه هایی که وارد کشور می شوند و سازمان های دولتی از آن استفاده می کنند بازیافتنی (Refurbished) هستند وارد کنندگان دستگاه های بازیافتی را با قیمت بسیار کمی خریداری می کند و در کشور با قیمت بالایی می فروشد. بنابراین اینجا هم امکان رقابت در اين فضا بسيار كم است. 
برای اینکه رقابت سالم ایجاد شود، یا باید از عرضه دستگاه های بازیافت جلوگیری شود و یا حداقل تعرفه ای برای واردات تعیین کنند تا این اختلاف جبران شود. در اين صورت، ما هم در کنار آنها رشد خواهیم کرد. البته بنده با انحصار نيز مخالفم. اعتقاد دارم كه در يك فضاي سالم و عادلانه براي رقابت، توليد كننده داخلي نيز بهتر مي تواند رشد کند. البته به شرطي كه واردات دستگاه هاي بازيافتي و فروش لايسنس هاي تقلبي توسط واردكنندگان دستگاه هاي خارجي متوقف شود. جالب اینجاست با وجودی ما شرکت تولید کننده هستیم اما تاکنون ارز دولتی نگرفته ایم در صورتی که وارد کنندگان دستگاه هاي خارجي این محصول، ارز دولتی وارد کرده اند. به نظر شما چگونه در این شرایط ناب


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :