آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 241132
تاریخ انتشار : 11 تیر 1397 11:33
تعداد بازدید : 380

رییس اتاق بازرگانی تهران:

روزی هزار میلیارد تومان نقدینگی به کشور اضافه می شود

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران بزرگ ترین بحران کشور را نقدینگی دانست و گفت: روزانه حدود هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه می شود.

ایسنا - مسعود خوانساری در همایش تجلیل از مدیران برتر صنعتی و معدنی استان کرمان اظهار کرد: سال 1392 که دولت یازدهم روی کار آمد تورم بالایی داشتیم و یکی از فعالیت های دولت، کاهش و کنترل تورم بود که در دو سال اخیر شاهد تورم یک رقمی در سطح کشور بودیم. وی افزود: نخستین علت کاهش تورم بحث روانی و دومین علت، کنترل مخارج و هزینه ها و پایه پولی کشور بود.
خوانساری با بیان اینکه باید برای پایدار ماندن نرخ پایین تورم سیاست هایی اتخاذ می شد، تصریح کرد: از سال ۹۲ تا ۹۶ بین ۷۰ تا ۸۰ درصد تورم در جامعه داشتیم که روی ارز تاثیر نگذاشت و پیش بینی می شد اگر همین روال دنبال شود، جهش بزرگی خواهیم داشت و در اتاق بازرگانی کشور مرتبا این مساله را گوشزد کردیم که در درازمدت این روند اثرات مخربی خواهد داشت. وی بیان کرد: این تحربه ۴۰ ساله بعد از انقلاب است و همواره این جهش نرخ ارز مشکلاتی را به وجود آورده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: باید بپذیریم قیمت ارز علت نیست و معلول است که به شاخص های دیگر از جمله تورم و نقدینگی برمی گردد و عوام فریبی در جامعه است که فکر می کنیم ناتوانی از سوی دولت در این راستا صورت گرفته است.
خوانساری گفت: ثابت نگه داشتن قیمت حامل های انرژی، یکی دیگر از اشکالات و مساله دیگر کسری بودجه دولت است؛ به طوری که حداقل سالانه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان کسری را در دولت شاهد هستیم. از سوی دیگر بدهی دولت به پیمانکاران و بانک ها و ... عواملی بود که مشکل اقتصادی در کشور ایجاد کرد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با بیان اینکه قطعا تحریم ها در اتفاق امروز اقتصاد موثر است اما اگر تحریم ها نبود، این مشکل قدری با تاخیر رخ می داد، افزود: خارج شدن امریکا از برجام و تهدید تحریم جدید حتما در پیش روی کشور خواهد بود و به نظر می رسد باید متناسب با وضعیت های جدید، تصمیم و راهکار جدی اتخاذ کرد.
خوانساری با تاکید بر اینکه مشکل این است که دنبال حل مسایل کمتر می رویم و زمانی که راه حلی وجود ندارد، تصمیم می گیریم گفت: بحران ما بحران عدم تصمیم گیری در کشور است و اینکه زمانی تصمیم می گیریم که دیگر دیر شده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :