آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 241082
تاریخ انتشار : 10 تیر 1397 10:20
تعداد بازدید : 569

وزیر ارتباطات: وزرا لیست واردکنندگان را منتشرکنند

بازار موبایل 10 روز دیگر به تعادل می رسد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از همتایان خود خواست لیست واردکنندگان با ارز دولتی را منتشر کنند.

فناوران - محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه بازدید از منطقه ویژه پیام در خصوص انتشار لیست واردکنندگان موبایل با ارز دولتی، اعلام کرد: دستگاه قضا، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان بازرسی کشور پیگیر این موضوع هستند.
وی تأکید کرد: بنده اعتقاد دارم در هر حوزه ای که ما با مشکلات بین المللی مواجه بوده و اقتصاد کشور دچار مشکل شده است، مردم ما را همراهی کرده اند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه مردم همیشه سختی ها را تحمل کرده اند، گفت: مردم پای آرمان و استقلال کشور ایستاده اند، آن چیزی که مردم را ناراحت می کند وجود فساد است. شاید مردم سختی ها را تحمل کنند ولی فساد را تحمل نخواهند کرد، در این خصوص بهانه های مختلفی آورده می شود، این بهانه ها به نظرم یک بار برای همیشه باید جمع و لیست ها منتشر شود.
وی در خصوص دستور رئیس جمهور برای انتشار لیست افرادی که با ارز دولتی اقدام به واردات کرده اند، گفت: رئیس جمهور هم در جلسه هیات دولت و هم در سخنرانی اخیر بر انجام این مهم تأکید کردند.
وزیر ارتباطات گفت: از دیگر وزرا می خواهم لیست افرادی که با ارز دولتی اقدام به واردات کرده اند را منتشر کنند، مردم نامحرم نیستند.
آذری جهرمی عدم انتشار این قبیل لیست ها را غیرقابل قبول دانست و گفت: وجود نظام شفاف ملی به رشد اقتصاد کشور کمک خواهد کرد. بنابراین از وزیران مختلف انتظار می رود لیست ارزبگیران مجموعه خود را منتشر کنند.
وی همچنین اعلام کرد: برای شناسایی ارزبگیران، هم بازرسی کل کشور و هم سازمان تعزیرات وارد عمل شده اند.

 وزیر صنعت: نمی خواهیم به جنگ اقتصاد برویم
اما افشای اسامی دریافت کنندگان ارز دولتی برای واردات گوشی تلفن همراه از سوی وزیر ارتباطات با واکنش هایی همراه بود. انتشار چنین لیستی با استقبال فعالان اقتصادی و بخش خصوصی روبه رو شد؛ به طوری که آن ها از هر وزارتخانه ای، انتشار اسامی دریافت کنندگان ارز دولتی را درخواست کردند.
از سوی دیگر بنا به دستور رئیس جمهور وزارتخانه های دولتی ملزم شدند تا اسامی دریافت کنندگان دلار ۴۲۰۰ تومانی را برای آگاهی عموم مردم، منتشر کنند. بدین ترتیب قرار شد که سایرین هم اسامی مذکور را منتشر کنند. 
در حالی که چند روز گذشت و خبری از انتشار این لیست نبود، دیروز محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت در یک نشست خبری اعلام کرد: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اسامی افرادی را که ارز ۴۲۰۰ تومانی به آن ها داده شده است، در اختیار دارد؛ بنابراین ما به عنوان وزارت صنعت نمی توانیم ثبت سفارش شدگان را افشا کنیم؛ چرا که این طور به جنگ بخش خصوصی رفته ایم، این در حالی است که لیست اعلامی از سوی وزیر ارتباطات، اسامی افرادی بود که تخصیص ارز داشتند و تامین ارز آن ها صورت نگرفته بود، ما نمی خواهیم به جنگ اقتصاد کشور برویم و اقتصاد را به هم بریزیم؛ بنابراین با استفاده از نیروی عقل خدادادی، تصمیماتی خواهیم گرفت که به صلاح اقتصاد باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: با اعلام اسامی افرادی که ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته و کالا وارد کرده اند، مخالفت نداریم و اتفاقا موافق با دریافت این اسامی از سوی نهادهای نظارتی هستیم؛ اما نکته اینجا است که هر یک از انواع ارز، هزینه مبادله متفاوتی دارد و قیمت تمام شده آن را نیز باید بر این مبنا محاسبه کرد.

 وزیر ارتباطات: بخش خصوصی پاکدست حمایت می کند
اما اظهار نظر وزیر صنعت آنطور که البته انتظار می رفت با واکنش وزیر ارتباطات مواجه شد. وی بلافاصله در پیامی در صفحه شخصی اش در توییتر نوشته است: “با ایمان قلبی که بر پایه عقل خدادادی است، می گویم فساد، موریانه و عامل بی ثباتی اقتصاد کشور است. بخش خصوصی پاکدست از انتشار لیست ارزبگیران حمایت کرده وخواهد کرد؛ باید به جنگ اقتصاد رانتی رفت.”
درحالی که هفته پیش وزیر ارتباطات به دستور رئیس جمهور اسامی دریافت کنندگان ارز دولتی را منتشر کرد، حال وزیر صنعت، افشای ثبت سفارش کنندگان را به منزله جنگ با بخش خصوصی می داند.

 تا 10 روز دیگر بازار موبایل متعادل می شود
اگرچه هنوز مشخص نیست که دلیل افزایش قیمت ها در بازار موبایل چیست و چرا گوشی هوشمندی که با دلار ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده است، باید با قیمتی چند برابری در اختیار مشتریان قرار گیرد و بازار در کسادی و نابسامانی به سر ببرد؛ اما محمدجواد آذری جهرمی با بیان وجود احتکار در بازار فعلی گوشی تلفن همراه وعده داد: با توجه به شرایط موجود، پیش بینی می شود ظرف یک هفته تا ۱۰ روز آینده، بازار به تعادل برسد. 
درحال حاضر در بازار گوشی موبایل، احتکار وجود دارد و شاهد کمبود این تجهیزات در بازار هستیم؛ اما پیش بینی می کنیم این وضعیت متعادل شود.
به گفته وی، در شرایط فعلی که عده ای سودجو از شرایط سوءاستفاده کرده اند و قیمت ها نیز افزایش یافته و توانایی خرید پایین آمده است، مردم اقدام به خرید گوشی نمی کنند. مردم اعتمادی به شرایط فعلی بازار موبایل و قیمت ها ندارند، با این وجود به نظر می رسد حدود یک هفته تا ۱۰ روز زمان لازم است تا بازار گوشی موبایل به تعادل برسد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :