آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 241026
تاریخ انتشار : 9 تیر 1397 11:29
تعداد بازدید : 611

مایکروسافت در جاده سلامت

مایکروسافت همیشه نگاه ویژه ای به سلامت و درمان انسان ها دارد و به تازگی نیز در راستای برنامه های قبلی اش در حوزه سلامت، تیمی تازه نفس از متخصصان را تشکیل داده تا روی پروژه جدیدی کار کنند. با توجه به اینکه این روزها همه غول های فناوری کارهای سخت خود را به هوش مصنوعی سپرده اند، مایکروسافت نیز در این پروژه علاوه بر رایانش ابری، از هوش مصنوعی در دو زمینه مراقبت های پزشکی و سبک زندگی بهره می برد.

فناوران - غول نرم افزاری دنیا برای رسیدن به این هدف دو متخصص بسیار برجسته را برای هدایت این تیم سلامتی به استخدام درآورده است. جیم واین استاین و جاشوا مندل این دو نفر هستند که هر دوی آنها کارهای زیادی در این حوزه انجام داده اند. جیم واین استاین هم اکنون دو شرکت در زمینه فناوری های مرتبط با سلامت با نام های Inoovation و Health Equity دارد. او و شرکت هایش قرار است طی یک برنامه بلند مدت توسعه پلت فرم های ابری برای پروژه های سلامت محور را تسهیل کنند.

 رایانش ابری در خدمت سلامت
جاشوا مندل فردی است که یکی از معماران اصلی پلت فرم های ابری متن باز به شمار می آید. او نیز قرار است بخشی از تیم جدید مایکروسافت است تا کمک کند زمینه توسعه معماری خدمات ابری متن باز برای سیستم های بهداشتی و درمانی فراهم شود. 
گفتنی است که مایکروسافت تنها شرکتی نیست که قصد دارد از ظرفیت رایانش ابری و ذخیره سازی و آنالیز کلان داده ها در فعالیت های مرتبط با درمان و سلامت استفاده کند. اپل نیز در یکی دو سال اخیر و با محوریت اپلیکیشن Health app  تلاش کرده است تا داده های سلامت محور کاربران خود را به جمع آوری و در همکاری با مراکز درمانی معتبر به تحلیل آنها بپردازد تا از این طریق خدمات مشاوره ای و درمانی بیش از پیش شخصی سازی و موثر شود. موضوع مهم اینجاست که مراکز درمانی و تحقیقاتی می توانند از داده های فوق در پیشبرد هر چه بیشتر پروژه های تحقیقاتی خود و توسعه روش های درمانی جدید بهره ببرند. 
یکی دیگر از شرکت هایی که در این زمینه دستی دارد، گوگل است که در یک همکاری جدید با فیت بیت قرار است داده های تولید شده ازسوی پوشیدنی های هوشمند را به کمک سرویس «Google Cloud for Healthcare» در اختیار پزشکان و مراکز درمانی قرار دهند. بدین ترتیب پزشک می تواند در همه حال از حال بیمار خود باخبر بوده و روند درمان او را تحت نظر داشته باشد. 

 پیش بینی آینده سلامت و درمان
شرکت مایکروسافت به عنوان یکی از شرکت هایی که خودش هم دستی در فناوری ها و رویکردهای سلامتی دارد، چشم اندازی از این دنیا نیز در سر دارد. با بیمارستان های پیشرفته ای که امروزه در مالزی ساخته شده است، در آینده ای نه چندان دور شاهد یک سیستم سلامت و درمان یکپارچه خواهیم بود. بیماران در نظام سلامت مالزی، یک پرونده سلامت شخصی قابل حمل (PHR) خواهند داشت که با نام iPHER شناخته می شود. این پرونده بهداشتی که شامل داده های مربوط به تجویز دارو، آزمایش های قبلی، تشخیص های گذشته، تزریقات و واکسن ها، تصاویر دیجیتال، سوابق دندان پزشکی و چشم پزشکی است، در هر زمان و هر مکان بدون نیاز به دسترسی به اینترنت قابل حمل و استفاده است. نظام سلامت مالزی در حال حاضر از این فناوری ها برای کاهش میزان خطابی پزشکی و ارایه خدمات درمانی یکپارچه استفاده می کند. 

 فناوری های مایکروسافتی
یکی از پیشرفت های مایکروسافت در زمینه سلامت را باید به ساتیا نادلا، مدیر عامل شرکت مایکروسافت نسبت داد. نادلا در سال ۱۹۹۲ به این شرکت پیوست. وی در مقاله ای از تاثیر زندگی شخصی خود بر کارش سخن می گوید. فرزند نادلا در سال ۱۹۹۶ به دنیا آمد. به دلیل پیچیدگی های پزشکی در هنگام تولد و کمبود اکسیژن که سبب cerebral palsy یا فلج مغزی شده است، پسر وی ناچار به استفاده از صندلی چرخدار است. تجربه زندگی با فرزندی فوق العاده که به دلیل مشکلات بسیار، درمان های دردناکی را پشت سر می گذارد، پیش زمینه تعدادی از فعالیت های شغلی نادلا است. از او می توان به عنوان یکی از افراد تاثیر گذار در پیشرفت فناوری های مرتبط با افراد توانبخشی یاد کرد. او و همکارانش نبوغ و فناوری را جهت ایجاد یک محصول تاثیرگذار ادغام می کنند. 
در محصولات عرضه شده ازسوی شرکت مایکروسافت، امکانات مختلفی برای دسترسی و برقراری ارتباط با نرم افزار وجود دارد. ویندوز ۱۰ از Narrator برای خواندن متون صفحه نمایش بهره می برد. این فناوری امکان کاوش در ویندوز، استفاده از برنامه ها و کاوش در وب را فراهم می کند. Hearing AI ابزار دیگری است که برای درک صداهای دنیای اطراف به شکل تصویری طراحی شده است. به گفته نادلا، شرکت مایکروسافت برای کمک به دیگران از جمله یک میلیارد انسان توانیاب، افراد را از طیف های مختلف استخدام می کند. 
به طور مثال این شرکت برنامه استخدام اتیسم و برنامه اشتغال پشتیبانی شده را دنبال می کند. مدیر شرکت مایکروسافت با خوش بینی باور دارد که می توان فناوری را به خدمت ذوق و هوش انسانی درآورد. او از چند طرح انجام شده در شرکت نام می برد که می تواند برای میلیاردها انسان مفید باشد.
 کنترل چشمی
بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا Amyotrophic lateral sclerosis، سبب تخریب دستگاه عصبی می شود. در نتیجه بیمار توانایی کنترل عضلات، حرکت و تنفس را از دست می دهد. برای افراد مبتلا به این بیماری چشم تنها رابط با دنیای بیرون است. استیو گلیسان به عنوان فردی که با این بیماری دست و پنجه نرم می کند، از افراد صاحب نظر و علاقه مند درخواست کمک کرد. وی مایل بود صندلی چرخدار خود را بدون کمک دیگران حرکت دهد. او دوست داشت با دنیای اطراف ارتباط برقرار کند و آنچه را در ذهن داشت با دیگران در میان بگذارد. نتیجه کاری که شرکت مایکروسافت برای حل این مشکل انجام داد، سامانه کنترل چشمی ویندوز ۱۰، موسوم به Tobii است. به کمک این سامانه افرادی که قادر به استفاده از صفحه کلید، ماوس، صفحه لمسی رایانه و یا فناوری تبدیل گفتار و نوشتار نیستند، می توانند با حرکات چشم خود با ویندوز ارتباط برقرار کنند. به کمک این فناوری استیو قادر خواهد بود صندلی خود را با خیره شدن به صفحه سرفیس حرکت دهد. کنترل چشم در کنار امکانات در دسترس ویندوز برای افراد کور رنگ، تنها بخشی از تلاش شرکت برای گسترش فناوری های مربوط به افراد توانیاب است.
برنامه کاربردی Seeing AI اطلاعات تصویری را تحلیل و به اطلاعات شنیداری تبدیل می کند. افرادی که بینایی مرکزی خود را از دست داده اند، می توانند از این برنامه سود ببرند. این برنامه برچسب انواع غذاها را در رستوران ها می خواند. به افراد در یافتن اتاق همایش یاری می دهد و آنچه را در دنیای پیرامونشان قرار دارد، به آنها معرفی می کند. با این روش برنامه به افراد در ادامه فعالیت های روزانه و کار یاری می دهد.

 ابزارهای آموزش 
Word، OneNote، Microsoft Edge و Outlook Online در حال حاضر از این ابزارها بهره می برند. در ابتدا این ابزارها برای کمک به کودکان دارای خوانش پریشی یا Dyslexia ایجاد شده بود. ادغام این ابزار با سایر فناوری های مایکروسافت یک سامانه همه فن حریف ایجاد کرده. این سامانه برای پاسخ گویی به نیازهای طیف وسیعی از مخاطبان مناسب است. 
کلیه این طرح ها از دل گردهمایی سالانه Hackathon مایکروسافت زاده شده است. این گردهمایی از سال ۲۰۱۴ به شکل منظم برگزار می شود. این همایش مایکروسافت نوعی ایده پردازی برای کمک به افراد توانخواه جهان و کلیه انسان هاست. امید است که چنین همایش هایی همراه ایده پردازی و نبوغ افراد صاحب نظر، به بهبود شرایط زندگی برای همگان کمک کند. 
منابع: Engadget و The Verge


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :