آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 241025
تاریخ انتشار : 9 تیر 1397 11:28
تعداد بازدید : 720

لزوم بهره گیری از سامانه های هوشمند برای رصد کارتخوان های سیار

گسترش فروش کارت خوان های سیار و استفاده افراد از این ابزار به صورت اجاره ای منجر به تسهیل خریدوفروش کالای قاچاق در کشور شده که این امر مستلزم نظارت بیشتر به وسیله بهره گیری از سامانه های هوشمند است.

ایبِنا- فروش کارت خوان های سیار از سوی شرکت های واسط با شرایط آسان تر و واگذاری و اجاره آنها به غیر از سوی پذیرندگانی که شرایط و مدارک کافی برای اخذ کارت خوان های فروشگاهی رادارند منجر به استفاده از کارت خوان های فروشگاهی در کسب وکارهای غیرمجاز شده است.
به گفته فعالان این حوزه، شبکه پرداخت در این روند تنها ابزار نظارتی که در اختیار دارد، دریافت مدارک کامل از پذیرندگان به هنگام ارائه کارت خوان های فروشگاهی و شرایط سخت گیرانه در ابتدای کار به منظور تأیید صلاحیت پذیرندگان است. همچنین در پشتیبانی دوره ای از کارت خوان های فروشگاهی ثابت شرکت های PSP می توانند از مکان این ابزار پذیرش خودآگاهی یابد. اما به دلیل فقدان سامانه های هوشمند برای شناسایی تراکنش های مشکوک امکان رصد آنلاین کارت خوان های فروشگاهی ثابت و سیار ممکن نیست. از این رو شاهد استفاده از ابزار کارت خوان های فروشگاهی بخصوص نوع سیار آن در تمام مشاغل خرد ازجمله کسب وکارهای خانگی هستیم.

قسمت عمده فعالیت کسب وکارهای خانگی در حال حاضر به فروش اجناس خارجی ازجمله البسه اختصاص دارد و افراد با تبلیغ کالاهای خود که عمدتا به صورت قاچاق و چمدانی به کشور وارد شده، در کانال های تلگرامی و شبکه های اجتماعی از این ابزار پذیرش برای دریافت وجوه مشتریان استفاده می کنند. 
به گفته برخی کارشناسان صنعت پرداخت، بهترین راهکار این موضوع در فقدان سامانه های هوشمند در این بخش، کنترل های سیستمی است که در نسخه جدید شاپرک (شاپرک ۲) طراحی و پیاده سازی شده است. در این ویرایش اطلاعات بستر اتصال پذیرنده کنترل می شود. به عنوان نمونه، اگر کارت خوان فروشگاهی ثابت است، شماره تلفن متصل به آن کارت خوان فروشگاهی در فیلدی مشخص، در هر تراکنش ارسال و کنترل می شود. همچنین اگر کارت خوان سیار باشد، شماره سیم کارت و برای پذیرندگان اینترنتی آدرس IP پذیرنده در هر تراکنش ارسال و کنترل می شود. در این روند، کنترل الزامات حوزه پذیرندگی تا حدودی قابل انجام است و با بهره گیری از داده کاوی و هوش تجاری، به راحتی می توان تخلفات پذیرنده را شناسایی کرد. البته به این دلیل که هنوز تمام بانک ها به شتاب ۷ متصل نشده اند این امکان در مقطع فعلی قابلیت اجرا ندارد.
بنا به گفته های کارشناسان، در تمام دنیا به منظور شناسایی این روند در سامانه های پرداخت بین المللی از کنترل های سیستمی و سامانه های کشف تقلب استفاده می شود که با تحلیل رفتار پذیرندگان، تراکنش های مشکوک شناسایی می شود و با بازرسی از پذیرنده، این موضوع که فرد به کسب وکار مشروع و قانونی خود مشغول است و یا به خریدوفروش کالای قاچاق یا فعالیت غیرمجاز مبادرت می کند، مشخص می شود. اما در حال حاضر به دلیل فقدان این سامانه این فرآیند به صورت دوره ای و به صورت سیستمی انجام می شود که در جلوگیری از خریدوفروش کالای قاچاق به وسیله کارت خوان های سیار و با استفاده از این ابزار در فعالیت های غیرمجاز به حد کافی مؤثر واقع نشده است. ازاین رو حرکت شبکه پرداخت به سمت پیاده سازی سامانه های هوشمند ازجمله کشف تقلب را اجتناب ناپذیر می کند که اگر در مقطع فعلی دسترسی به نمونه های خارجی این سامانه وجود ندارد می توان از تولیدات شرکت های دانش بنیان داخلی که این سامانه را طراحی و تولید کرده اند بهره برداری کرد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :