آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 240731
تاریخ انتشار : 3 تیر 1397 10:33
تعداد بازدید : 920

انتقاد دبیر کمیته فیلترینگ از وزارت ارتباطات

تلگرام طلایی و هات گرام دو فیلترشکن غیرقانونی هستند

عبدالصمد خرم آبادی، معاون دادستان کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اعلام کرد که قرار بود هر وقت کاربران پیام رسان های داخلی از 10 میلیون نفر عبور کرد، هات گرام و تلگرام طلایی فیلتر شوند که این اتفاق نیفتاده است.

فناوران - در حالی که دو نماینده مجلس از قول وزیر اطلاعات، تلگرام طلایی را متعلق به جمهوری اسلامی دانسته بودند و معاون فرهنگی قوه قضاییه هات گرام و تلگرام طلایی را پالایش شده خوانده بود، معاون دادستان در امور فضای مجازی، فعالیت این دو اپلیکیشن را غیرقانونی اعلام کرد.
عبد الصمد خرم آبادی در کانال تلگرام خود نوشت: با توجه به سوالات متعددی که خبرنگاران درباره ماهیت دو نرم افزار "هاتگرام" و "تلگرام طلایی" مطرح کرده اند مطالب ذیل جهت آگاهی اعلام می شود. هاتگرام و طلاگرام پیام رسان نیستند. آن ها در واقع دو فیلترشکن داخلی با مدیریت واحد هستند که به طور غیر قانونی و بر خلاف دستور قضایی با امکانات وزارت ارتباطات دسترسی کاربران ایرانی را به شبکه اجتماعی فیلتر شده "تلگرام" فراهم می کنند. 
وی ادامه داد: به نظر می رسد یکی از عللی که مدیر تلگرام به فیلتر آن در ایران اعتراض نکرد، این است که برخی از مسوولان فضای مجازی کشور اجازه دادند هاتگرام و طلاگرام فیلتر تلگرام را دور بزنند و مانع از مهاجرت 70 درصد کاربران ایرانی به پیام رسان های داخلی شوند و از این طریق برای تلگرام زمان خریده اند.
بعد از فیلتر تلگرام حدود 30 درصد کاربران آن فعالیت خود را به پیام رسان های داخلی منتقل کرده اند. اگر امکانات و پهنای باندی که در اختیار هاتگرام و طلاگرام گذاشته شده، به پیام رسان های داخلی داده شود، قطعا آن ها خدماتی بهتر از تلگرام به مردم عرضه خواهند کرد.
وی در ادامه نوشت: در حال حاضر با وجود اینکه امکان جایگزینی کامل پیام رسان های داخلی به جای تلگرام وجود دارد و با وجودی که پیام رسان های داخلی توان ارایه خدمات به همه کاربران ایرانی را دارند، برخی از مسوولان فضای مجازی کشور نگاه مایوسانه به توان داخلی دارند و در نتیجه به جای برنامه ریزی برای قطع ید کامل تلگرام هنوز به دنبال رونق فیلتر شکن های داخلی مانند طلاگرام و هاتگرام هستند.
در ابتدای امر قرار بر این بوده که فعالیت کنترل شده هاتگرم و طلاگرام موجبات مهاجرت آرام کاربران را به پیام رسان های داخلی را فراهم کند و به محض اینکه تعداد کاربران آن ها به حدود ده میلیون نفر رسید، ارتباط آن ها با تلگرام قطع و کاربران آن ها به یک پیام رسان قوی داخلی منتقل شوند. ولی با وجود اینکه هم اکنون تعداد کاربران این دو فیلترشکن به بیش از 26 میلیون نفر رسیده تا کنون به این وعده عمل نشده است. تبلور شبکه ملی اطلاعات درگرو تحقق یک یا چند شبکه اجتماعی ملی است. اهمیت راهبردی صنعت تولید و بهره برداری از شبکه های اجتماعی ملی به لحاظ نقش آن در غنی سازی ذهن ها، اگر مهم تر از صنعت صلح آمیز هسته ای نباشد کمتر از آن نیست.
اجازه ادامه فعالیت به فیلترشکن های داخلی (هات گرام و طلا گرام) علاوه بر تبعات سوء و آسیب های فرهنگی، امنیتی و اجتماعی ناشی از سلطه بیگانه بر فضای مجازی کشور باعث نابودی پیام رسان های داخلی و از بین رفتن این صنعت و هزاران شغلی است که قرار است در بستر شبکه های اجتماعی داخلی ایجاد شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :