آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 240652
تاریخ انتشار : 2 تیر 1397 10:47
تعداد بازدید : 318

عضو كميسيون فاوا اتاق بازرگاني ايران:

ظرفيت فني براي تحقق اينترنت چیزها در كشور وجود دارد

علي مسعودي عضو كميسيون فاوا اتاق بازرگاني ايران درباره تلاش هاي صورت گرفته براي تحقق اينترنت چیزها و ظرفيت و توان داخلي در اين حوزه ابراز داشت: در خصوص اينترنت چیزها در حال حاضر در لايه تجهيزات مختلف فاوا ظرفيت و توانايي لازم وجود دارد و به نظرم بحث ارتباط بين اين دستگاه ها و نيز استفاده اي كه مي خواهد از آنها بشود مي بايست بيشتر مد نظر قرار گيرد.

کمیسیون ICT اتاق بازرگانی - وي افزود: در حال حاضر در تمام ابزار توليدي از گوشي و خودرو گرفته تا هر تجهيزات جديدي كه توليد مي شود، موضوع اينترنت چیزها در آنها مد نظر قرار مي گيرد. در موضوع حفاظت الكترونيك كه حوزه تخصصي تشكل ما در كميسيون ICT اتاق بازرگاني است نيز باتوجه به ديوايس محور بودن، تمام تجهيزات مرتبط با اينترنت چيزها را داريم و درنهايت تمام اين موارد براي ايجاد ساختمان هوشمند به كارمان مي آيد. 
دبيركل اتحاديه شركت هاي فني و مهندسي حفاظت الكترونيك درباره توان و ظرفيت موجود در كشور براي هوشمندسازي و تحقق اينترنت چیزها در كشورمان نيز ابراز داشت: كميسيون هوشمندسازي شركت هاي فني مهندسي در بحث ITSجاده اي و همچنين BMS (ساختمان هوشمند) فعال هستند و در اين دو موضوع در حال حاضر در داخل كشور اينترنت چیزها دنبال مي شود و شركت هاي ما با اين فناوري ساختمان هاي مختلفي را تجهيز و هوشمند مي كنند. مطمئنا سرعت حركت به سمت ايجاد ساختمان هاي هوشمند بايد بيشتر شود و خوشبختانه در ساختمان هاي جديدي كه ساخته مي شود همه تمايل دارند كه قابليت هوشمند بودن در طراحي ساختمان ديده شود.
وي درباره اينكه چرا با وجود برگزاري همايش هاي زياد در خصوص شهر هوشمند و نيز با وجود آنكه بخش خصوصي توانايي اجراي پروژه هاي هوشمندسازي را دارد اما نتوانسته ايم شهر هوشمند بسازيم ابراز داشت: بحث شهر هوشمند يك بحث وسيعي است كه فقط بخشي از آن به كارهايي كه بخش خصوصي انجام مي دهد مربوط مي شود. وقتي ما از ساختمان هوشمند صحبت مي كنيم منظورمان ساختماني است كه از ابتدا تحت نظر خودمان ساخته شده و تمام مسايل هوشمندسازي از ابتداي ساخت در آن ديده شده است. درباره ايجاد شهر هوشمندي مثل تهران اما عملا امكان هوشمند كردن شهر وجود ندارد چراكه ما نمي توانيم از پاي بست تهران را ساخته و هوشمند كنيم و فقط مي توانيم اين شهر را از يك لايه اي به بعد هوشمند كنيم. 
وی اضافه کرد: اما اگر بياييم امروز شهر جديدي را بسازيم و از پاي بست آن يعني از سيستم فاضلاب و تمام زيرساخت هاي ديگر هوشمند بودن را پيش بيني كرده و استانداردها را رعايت كنيم يك چنين شهري هوشمند مي شود. لذا صرف نصب تجهيزات هوشمند شهر را هوشمند نمي كند بلكه نياز است كه تمام بسترها در نقاط مختلف حتما از ابتدا به صورت كاملا استاندارد و فني ايجاد شوند و بعد با مرتبط كردن اين ها به هم شهر هوشمند داشته باشيم؛ شهر هوشمندي كه بتواند ترافيك را پيش بيني كند در مقابل مسايل مختلف واكنش نشان دهد و برابر رفتار انسان ها واكنش لازم را داشته باشد. 
وی گفت: در حال حاضر اما وقتي ما از شهر هوشمند حرف مي زنيم صرفا در خصوص يك لايه تجهيزات به بعد صحبت مي كنيم؛ هوشمندسازي مي بايست از پايه و اساس باشد و نه براساس فيزيك موجودي كه از پيش وجود داشته صورت گيرد؛ در غير اين صورت لايه هايي از هوشمند سازي يعني لايه هاي زيرساختي را نخواهيم داشت.
مسعودي خاطرنشان كرد: براي رسيدن به شهر هوشمند واقعي نياز به يك مديريت واحد در حوزه فاوا وجود دارد و مي بايست از جزيره اي عمل كردن اجتناب كرد البته طبيعي است كه اين مديريت واحد نمي تواند به تنهايي همه كارها را انجام دهد لذا مي بايست امكان برون سپاري پروژه ها نيز وجود داشته باشد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :