آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 238368
تاریخ انتشار : 17 اردیبهشت 1397 8:3
تعداد بازدید : 1081

مجلس دیروز شاهد اظهارنظر نمایندگان درباره تلگرام بود

مطهری: فیلتر تلگرام باید از مسیر قانونی انجام شود

صحن مجلس روز گذشته شاهد تقابل نظر موافقان و مخالفان فیلترینگ تلگرام بود.

فناوران - نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز، به فیلتر تلگرام واکنش نشان دادند.
نخستین کسی که سکوت نمایندگان در صحن مجلس درباره فیلتر تلگرام را شکست علی مطهری بود که معلوم نشد موافق یا مخالف فیلتر تلگرام است.
نایب رییس مجلس گفت: آزادی دادن به افکار مخالف و پاسخ دادن به شبهات تنها راه دفاع از اسلام و انقلاب است، از سوی دیگر شهید مطهری بر استمرار عدالت خواهی تاکید داشتند و چند روز بعد از پیروزی انقلاب به صراحت فرمود که «اگر جمهوری اسلامی به مساله عدالت اجتماعی اهمیت ندهد، شکست خواهد خورد».
وی ادامه داد: شهید مطهری همچنین بر استقلال فرهنگی و مکتبی تاکید داشتند، ما نباید نسبت به فرهنگ غرب یا شرق دچار خودباختگی و خودکم بینی شویم. شهید مطهری می فرمود که «استعمار سیاسی و اقتصادی آنگاه توفیق حاصل می کند که در استعمار فرهنگی توفیق به دست آورده باشد.»
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس  در مجلس دهم، افزود: بهتر بود فیلتر تلگرام از مسیر قانونی انجام می شد. قانون، کارگروه تشخیص مصادیق مجرمانه را که دارای ۱۳ عضو از نهادهای مربوط است مسوول این کار قرار داده نه قوه قضائیه را. اگر حکم حکومتی در کار بوده، لازم است با ذکر دلایل اعلام شود و البته مردم می پذیرند، زیرا مردم رهبر انقلاب را گذشته از مقام ولایت، انسانی حکیم می دانند که مصالح و سعادت ملت را مبنا قرار می دهند.
مطهری با بیان اینکه «رییس جمهور به عنوان مسوول اجرای قانون اساسی درباره مساله تلگرام می توانست به قوه قضاییه تذکر قانون اساسی بدهد» گفت: وی باید اقتدار لازم را در اجرای اصل یکصد و سیزدهم قانون اساسی از خود نشان دهد. دم زدن از تقیه و کنایه به این و آن، نشانه ضعف است. مردم انتظار صراحت و در میان گذاشتن مسایل با خود را دارند.

رییس جمهور برای توضیح به مجلس بیاید
دیگر نماینده مردم تهران در مجلس خواستار دعوت رییس جمهور به صحن علنی مجلس برای توضیح فیلترینگ تلگرام شد.
مصطفی کواکبیان در اخطار قانون اساسی در صحن مجلس گفت: برخی عنوان می کنند رییس جمهور موافق این اقدام است و برخی دیگر آقای روحانی را مخالف فیلترینگ می دانند از این رو از رییس جمهور برای توضیح فیلترینگ تلگرام به مجلس دعوت شود.

 فیلتر تلگرام، افزایش گسل بی اعتمادی
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز گفت: انجام فیلترینگ از تلگراف تا تلگرام دستاوردی جز افزایش گسل بی اعتمادی نداشته است.
علی اکبری در نطق میان دستور خود با بیان اینکه مردم اشتیاق به دانستن، آگاهی و نظارت بر اعمال حاکمان و دولتمردان را با انسداد تلگرام از دست نمی دهند، ادامه داد: انجام فیلترینگ از تلگراف تا تلگرام دستاوردی جز افزایش گسل بی اعتمادی  ثمری را در بر نداشته است، مخالفت عین الدوله با تلگراف به خاطر نگرانی از آگاهی مردم چه نتیجه ای داشت؟
وی با بیان اینکه ممنوعیت استفاده از تلگراف در دوران پهلوی نیز بی نتیجه بود و ممنوعیت استفاده از ویدئو و ماهواره نیز هرگز کارکرد نداشت، عنوان کرد: زمینه رقابت را گسترده کنیم هر کجا انحصار ایجاد شود شکوفایی نیست و هر کجا که رقبا را حذف کنیم خلاقیت نیست. به دلیل اینکه ام القرا هستیم و از فرهنگ و تمدن چند هزار ساله برخورداریم باید با تقویت شبکه های داخلی و توانمندسازی آنها عرصه را به دیگران واگذار نکنیم.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تگرام امروزه ضرورتی روشن در ارتباطات و بخشی فضای کسب و کار است، گفت: ضمن تقویت مراقبت های امنیتی باید با تولید محتوا در دفاع از ظرفیت ها و منافع ملی خود سانسوری را کنار بگذاریم، گردش اطلاعات، شفاف سازی، امکان نظارت و افشای فساد حق مردم است و با فیلتر کردن موضوع را به زیر زمین منتقل نکنیم.

 تلگرام، اولویت مردم نیست
فیلتر تلگرام در مجلس موافقانی هم داشت.  نماینده مردم فلاورجان گفت: اولویت مردم مساله تلگرام نیست.
وی ضمن طرح این سوال از رییس جمهور که برای ریشه کن کردن فقر چه اقدامی انجام داده است گفت: اولویت مردم مساله تلگرام نیست.
حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس نیز گفت: مسوولان کشور  همه باید با هم باشند و از رییس جمهور انتظار می رود اگر یک بازپرس  شجاع  حکم انسداد تلگرام  صادر کردند،  اقدام دیگری  اتخاذ کنند  نه اینکه  درباره حکم قاضی بایستند وگلایه کنند و از همین رو یک شبکه ای که انحرافی،  صهیونیستی، امپریالیسمی است که نه تنها مملکت ما بلکه بسیاری از کشورها را برهم ریخته است ما چرا باید با این شبکه ارتباط برقرار کنیم.

 فیلتر تلگرام، یک عزم ملی است
علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در گفت وگو با سایت جمهوریت، در ارزیابی پست اینستاگرامی حسن روحانی، رییس جمهوری درباره فیلتر تلگرام و اعلام اینکه فیلتر تلگرام نظر دولت نبوده است، گفت: تصور می کنم چون یک عزم ملی از ابتدا در این خصوص وجود داشت، نباید دولت در این زمینه عقب نشینی داشته باشد.
بروجردی افزود: این افتخار ملی است که بتوانیم توانمندی های ملی خود را تقویت و بروز دهیم و مانع حاکم شدن بیگانگان بر مقدرات کشور شویم. وی ادامه داد: در همین راستا گام نخست، گامی بود که خود دولت مصوب کرد و دستور داد تا این کوچ را انجام دهند و به شبکه های ایرانی بیایند و این اقدام به این معنی است که مقدرات کشور نباید در اختیار بیگانگان باشد و گام های بعدی را بر اساس منافع ملی و مسایل مرتبط با منافع مردم اتخاذ می شود که بحث فیلترینگ هم در این چهارچوب قابل تعریف است.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس ادامه داد: در اطلاعیه ای که قوه قضاییه در این خصوص داده است، عدم تمکین تلگرام راجع به منافع و امنیت ملی عامل فیلترینگ عنوان شد اگر تلگرام طی توافق روشنی مثل هر شبکه دیگری تعامل می کرد و قوانین بازی را رعایت می کرد کار به اینجا کشیده شد.
بروجردی همچنین با بیان اظهارات برخی گروه ها مبنی بر اینکه فیلتر تلگرام نقض شعارهای انتخاباتی روحانی است گفت: این قیاس غلط و اشتباهی است.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد:  این اقدام و فیلتر تلگرام نقض شعار انتخاباتی روحانی در بازه زمانی انتخابات درباره شبکه های اجتماعی نیست، در حال حاضر تعداد زیادی شبکه ضدانقلاب وجود دارد مگر قرار است از آنها حمایت شود؟!

 فیلتر تلگرام به درخواست شورای عالی فضای مجازی بود
غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه روز گذشته و پیش از آغاز جلسه علنی مجلس در جمع نمایندگان عضو فراکسیون امید حضور یافت. 
بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید مجلس با اعلام این خبر، رفع حصر و فیلترینگ تلگرام را از جمله موضوعات مطرح شده در این نشست عنوان کرد. پارسایی گفت: نشست مجمع عمومی فراکسیون امید با آقای محسنی اژه ای، معاون اول قوه قضاییه و مدیرکل پارلمانی قوه قضاییه صبح امروز پیش از جلسه علنی مجلس برگزار شد و نمایندگان در این نشست نظرات خود را مطرح کردند.
وی با بیان اینکه این نشست به ریاست محمدرضا عارف رییس فراکسیون امید برگزار شد، افزود: در این جلسه بیشتر حول مسایلی مثل رفع حصر، فیلترشدن تلگرام، بازداشت های قوه قضاییه، بازدید از زندان ها و بازداشتگاه ها و رسیدگی به پرونده ها در قوه قضاییه و انتظارات نمایندگان بحث هایی مطرح و سوالاتی از سوی نمایندگان طرح شد که آقای محسنی اژه ای توضیحاتی را ارایه کردند.
به گفته پارسایی، با توجه به گستردگی مباحث و اینکه در مواردی پاسخ ها برای نمایندگان قانع کننده نبود به نظر می رسد نیاز به برگزاری جلسات دیگری برای تبادل نظر وجود دارد.
به گزارش ایسنا؛ این نماینده مجلس گفت: آقای محسنی اژه ای درباره فیلترینگ تلگرام گفت این موضوع به درخواست شورای عالی فضای مجازی برمی گردد که البته این توضیحات برای نمایندگان قانع کننده نبود چرا که نمایندگان می گفتند دلایل این موضوع باید به صورت شفاف برای مردم توضیح داده شود.
سخنگوی فراکسیون حقوق شهروندی مجلس همچنین با انتقاد از حکم قضایی برای فیلترینگ تلگرام، خواستار تجدید نظر قوه قضاییه در این تصمیم شد و گفت قوه مجریه نیز باید تدبیری بیندیشد که حقوق شهروندی به این راحتی تضییع نشود.
پارسایی گفت: در حال حاضر از بین ۸۰ میلیون نفر جمعیت ایران تعداد کثیری نمی توانند از تلگرام استفاده کنند مثل جمعیت بی سوادها، کودکان، جمعیت بالای ٦٥ سال و تعدادی هم خود را درگیر فضای مجازی نمی کنند از کسر باقی مانده بیش از ۴۰ میلیون نفر از این پیام رسان استفاده می کنند که درصد بسیار چشمگیری است.
وی افزود: دسترسی به اطلاعات و دسترسی به تکنولوژی که کل دنیا از آن استفاده می کنند یکی از حقوق طبیعی مردم است و هیچ مرجعی نباید مردم را از حقوقشان محروم کند یا آن را محدود کند.
نماینده مردم شیراز در مجلس ادامه داد: مثلا اگر کسانی شکایتی را درباره اینترنت در یک دادگاه مطرح کنند آیا قاضی می تواند اینترنت را قطع کند و سایر مردم را از دسترسی به آن محروم کند؟
پارسایی افزود: من نمی خواهم ایران را با کشوری مثل عربستان مقایسه کنم اما آیا یک حکم قضایی  می تواند به شکل سلیقه ای زنان که معادل نصف جمعیت کشورند را از حق رانندگی محروم کند؟
وی گفت: تعریف مدعی العموم در قانون مشخص است و باید از حقوق ملت دفاع کند و انتظار از قوه قضاییه و مدعی العموم همین است که اجازه ندهند حقوق مردم نادیده گرفته شود. طبیعتا قاضی نمی تواند طبق سلیقه خودش حکم دهد و قوه قضاییه باید جلوی این کار را بگیرد چرا که این تصمیم گیری به نفع قوه قضاییه نیست.
سخنگوی فراکسیون حقوق شهروندی ادامه داد: بالغ بر ۴۰ میلیون نفر از صدور حکم دادگاه برای تلگرام ناراضی هستند و این گلایه مندی باعث خدشه به اعتماد عمومی نسبت به قوه قضاییه و کل نظام خواهد شد که باید جلوی آن را گرفت. لذا قوه قضاییه باید خودش فکری به حال این موضوع کند و قوه مجریه هم تدبیری بیندیشد که حقوق شهروندی به این راحتی تضییع نشود.

 آذری جهرمی به مجلس می رود
عضو کمیسیون امنیت ملی و نماینده مردم کرمانشاه در مجلس نیز از برگزاری نشست مشترک اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با وزیر ارتباطات خبر داد و گفت: پیام رسان های داخلی آمادگی این را دارند که در آینده ای نه چندان دور با شبکه های مجازی غیر بومی رقابت کنند. جاسمی با بیان خصومت ها و دشمنی های بدخواهان نظام و انقلاب اسلامی که با متوسل شدن به فضای مجازی، امنیت و آسایش جامعه و همچنین افکار و عقاید ملت را هدف گرفته بودند گفت: ترویج بی بندوباری، شایعه پراکنی و بدبین کردن مردم به اصل نظام از عمده فعالیت هایی بود که از سوی دشمنان کشورمان طراحی و اجرا شده بود.
این نماینده فیلترینگ تلگرام را گامی موثر برای از مقابله با فتنه و توطئه های غربی ها علیه ایران عنوان کرد و افزود: استقبال مردم از پیام رسان های داخلی به حد قابل توجهی افزایش یافته است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان ظرفیت های موجود پیام رسان های داخلی، برای رقابت با برنامه های غیربومی در آینده ای نه چندان دور تصریح کرد: برای تقویت پیام رسان های داخلی تلاش های فراوانی شده و مجلس نیز به سهم خود حمایت می کند.
جاسمی گفت: نشست مشترکی میان اعضای کمیسیون امنیت ملی با وزیر ارتباطات خواهیم داشت که در این جلسه پیرامون تقویت پیام رسان های داخلی تبادل نظر خواهد شد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :