آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 237337
تاریخ انتشار : 28 فروردین 1397 22:5
تعداد بازدید : 1035

سریال خبرهای ضد و نقیض درباره فیلترینگ از تلگرام فراتر رفت

روحانی مقاومت می کند یا اینستاگرام هم مسدود می شود؟

در حالی که مسوولان اصلی تصمیم گیر درباره فیلتر تلگرام یا سکوت کرده اند یا سخنان شان، به ابهامات می افزاید، نمایندگان مجلس در مصاحبه هایی ضد و نقیض، با قطعیت از سرنوشت تلگرام می گویند از روز گذشته زمزمه هایی مبنی بر قرار داشتن اینستاگرام در صف فیلترینگ نیز مطرح شد.
undefined
فناوران- در شرایطی که دبیر شورای عالی فضای مجازی می گوید «فعلا تصمیمی برای فیلتر تلگرام گرفته نشده» و در عین حال تاکید می کند که «هرآن ممکن است تلگرام فیلتر شود»، اما نمایندگان مجلس با قطعیت در این باره نظر می دهند! و حالا یکی می گوید علاوه بر تلگرام، اینستاگرام و واتس اپ هم فیلتر می شود و دیگری می گوید رییس جمهور یک تنه جلو فیلترینگ ایستاده است. 

 اینستاگرام و واتس اپ به مرور زمان فیلتر می شوند
عضو هیات رییسه فراکسیون ولایی با بیان اینکه تلگرام از اوایل اردیبهشت ماه بسته می شود، گفت: اگر پیام رسان های خارجی همچون اینستاگرام و واتس اپ نیز قوانین کشورمان را نپذیرند به مرور بسته خواهند شد؛ کما اینکه حدود چهار پیام رسان خارجی با پذیرش قوانین ایران اعلام آمادگی کرده اند.
ابوالفضل ابوترابی با اعلام اینکه روز گذشته فراکسیون نمایندگان ولایی با حضور فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی جلسه ای داشته است گفت: در دنیا، فضای مجازی براساس قوانین کشورها اداره می شود و حتما باید مجوز بگیرند. بسیاری از کشورها همچون کره جنوبی، مالزی، روسیه، انگلیس و فرانسه با فضای مجازی مخرب برخورد کرده اند.
وی با بیان احضار مدیر فیس بوک به کنگره آمریکا گفت: دنیا اجازه نمی دهد که فضای مجازی یله و رها باشد. ما نیز طبق تجربه دنیا بر این موضوع تاکید داریم که باید فضای مجازی در کشورمان حساب شده با مجوز و تحت قوانین جمهوری اسلامی باشد.
ابوترابی گفت: براین اساس اگر پیام رسان های داخلی و خارجی حاضر به رعایت قوانین ایران باشند، می توانند فعالیت داشته باشند بر همین اساس حدود چهار پیام رسان خارجی برای فعالیت منطبق با قوانین کشورمان اعلام آمادگی کرده اند.
وی در گفت وگو با ایسنا ادامه داد: بارها به تلگرام پیشنهاد دادیم که فعالیتش را ذیل قوانین ایران ادامه دهد ولی تلگرام این موضوع را نپذیرفت. اگر در ادامه راه، تلگرام یا بقیه پیام رسان های خارجی حاضر به پایبیندی به قوانین ما باشند، می توانند فعالیت شان را ادامه دهند.
ابوترابی گفت: بر این اساس طبق شنیده ها در آینده نزدیک و احتمالا اوایل اردیبهشت تمامی پیام رسان های خارجی و در وهله اول تلگرام در صورت عدم پذیرش قوانین کشورمان بسته می شوند.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه بنایی بر فیلتر وجود ندارد، گفت: ما نمی خواهیم پیام رسانی را فیلتر کنیم بلکه شرط مان رعایت قوانین کشورمان است. به همین دلیل برنامه زمان بندی وجود دارد تا بعد از تلگرام سایر پیام رسان ها همچون اینستاگرام و واتس اپ در صورت عدم پایبندی به قوانین ایران به مرور زمان بسته شوند.
ابوترابی در عین حال با بیان افزایش ظرفیت پیام رسان های داخلی گفت: از دی ماه تاکنون ظرفیت پیام رسان های داخلی ۱۰ برابر افزایش پیدا کرده است. پنج پیام رسان داخلی یعنی گپ، بله، ایتا، سروش و ویسپی از جمله پیام رسان های داخلی هستند که با بیشترین ظرفیت در اختیار مردم بوده و می توانند تا مرز ۸۵ میلیون نفر را پوشش دهند. قطعا در آینده نه چندان دور کیفیت آنها با کیفیت پیام رسان های خارجی همسان می شود.
به گفته وی این پیام رسان ها زیر نظر بانک مرکزی، صداوسیما و بخش خصوصی است.
ابوترابی درباره فعالیت نسخه های تلگرام داخلی گفت: موبوگرام و تلگرام طلایی که تحت لیسانس تلگرام فعالیت می کنند فعلا در فاز بسته شدن قرار ندارند چون آنها داخلی تر بوده و بک آپ داخلی دارند. به همین دلیل تصمیمی برای بسته شدن آنها وجود ندارد.
این عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: توصیه ما به مردم آن است که از همین الان پیام رسان داخلی مورد نظرشان را انتخاب و نصب کنند و اعضای کانال های تلگرامی شان را برای حضور در پیام رسان های داخلی تشویق کنند. چون برنامه ریزی برای کوچ از پیام رسان خارجی به داخلی وجود دارد.

 رییس جمهور جلوی فیلترینگ ایستاده است
در همین رابطه حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس به روزنامه شهروند گفته است که حسن روحانی جلوی فیلترینگ ایستاده است.
وی گفت: من به شخصه با فعالیت بی چون و چرای تلگرام در ایران موافق نیستم اما می دانم که شخص رییس جمهوری سفت و سخت مقابل فیلترینگ تلگرام ایستاده است. همه می دانیم زادگاه تلگرام روسیه است و امروز خود روسیه تلگرام را فیلتر کرده است. این اقدام به ما این سیگنال را می دهد که به علت عدم مماشات تلگرام برای انتقال سرورهایش هر کشوری ممکن است روبه روی این پیام رسان بایستد.
نماینده مردم اصفهان ادامه داد: مسوولان کشور ما مذاکرات بسیاری برای به تفاهم رسیدن با تلگرام جهت رسیدن به چارچوب مشخصی داشتند اما درنهایت به نتیجه ای نرسیدند. با این حال شخص آقای روحانی به مسوولان ذیربط ازجمله وزارت ارتباطات تاکید کرده است که مواضع شان مخالفت با فیلتر کردن تلگرام باشد.
حاجی دلیگانی ادامه داد: اگر چه تلگرام پیام رسان مورد تاییدی نیست اما در حال حاضر پیام رسان های داخلی هم توانایی مقابله با آن را ندارند؛ چراکه زیرساخت های لازم برای توسعه و گسترش آنها فراهم نیست.

 فیلتر تلگرام، خواست همه مسوولان کشور است
برخلاف گفته های حاجی دلیگانی، یک نماینده دیگر مجلس می گوید همه مسوولان کشور موافق فیلتر تلگرام هستند.
عباس گودرزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه مراکزی که به عنوان میزبان سرور تلگرام معرفی می شوند صرفا دفاتر این پیام رسان هستند گفت: طبق اخبار موثق، تلگرام به دنبال شکستن حاکمیت در حوزه اقتصاد است و می خواهد با فروش مجازی، اقتصاد کشور را دچار چالش کند و جامعه را به سمت و سویی که می خواهد بکشاند، در نتیجه، این انحصار تلگرام به صلاح آینده کشور نیست.
گودرزی با یادآوری اینکه امروز در دنیا بسیاری از کشورها پیام رسان های بومی خود را فعال کرده اند، گفت: دسترسی سرویس های جاسوسی بیگانه به همه اطلاعات ملت ایران هر آن می تواند چالش ایجاد کند.
وی هرگونه شبهه درباره سوء استفاده از اعتماد مردم به پیام رسان های داخلی را منافی اصول قانونی و شرعی خواند و با یادآوری فتوای رهبر معظم انقلاب مبنی بر حرام بودن تعرض به امنیت و حریم مردم در پیام رسان های داخلی گفت: اراده تعرض به امنیت و حریم مردم در پیام رسان های داخلی در کشور وجود ندارد بلکه اراده بر صیانت از منافع ملت قرار گرفته است.
نماینده مردم بروجرد گفت: به علاوه، فیلتر تلگرام تصمیم همه مسوولان در رده های مختلف کشور است و همگان به این ضرورت رسیده اند که حرکت لازم در لحظه مقتضی مانع زیان هایی خواهد بود که شاید هیچ وقت قابل جبران نباشد.
وی ادامه داد: اگر هم کسانی در این باره اظهارنظرهایی می کنند از باب تلاش برای تقویت پیام رسان های داخلی و اغنای مردم است؛ البته برخی اظهار نظرها هم فرار از واقعیت و رفتار غیرصادقانه با مردم است.

 فیلتر تلگرام قطعی است ولی تجدید نظر شود
غلامرضا حیدری، نماینده مردم تهران، ری و اسلامشهر در مجلس نیز مدعی شد که فیلتر تلگرام قطعی است اما خواستار تجدید نظر در این تصمیم شد.
وی گفت: جمهوری اسلامی متاسفانه بیشتر با نگاه بسته و البته امنیتی به موضوع فیلترینگ نگاه می کند که شاید در برخی مواقع بتوان این نگاه را توجیه کرد؛ اما نمی توان آن را به کل کشور تعمیم داد.
حیدری ادامه داد: هرچند شنیده ها مبنی بر قطعیت فیلترشدن تلگرام است، اما امیدوارم در سایه اطلاع رسانی‎هایی که صورت می گیرد در این تصمیم تجدیدنظر شود. البته از سوی دیگر لازم است برای تقویت پیام رسان های داخلی تمام تلاشمان را به کار ببندیم؛ اما در کنار آن اختیار را هم قرار دهیم. یادمان باشد با فیلتر کردن تنها بازار فیلترشکن ها داغ می شود.
نماینده مردم تهران گفت: شاید لازم باشد نگاهی به گذشته داشته باشیم و یادآوری کنیم که در طول تاریخ با چه چیزهایی مخالفت کردیم و حاصل آن مخالفت ها چه شد؛ زمانی با بلندگوها هم مخالفت می شد و بعد جای خود را به ویدئو و ماهواره داد. امروز همه آنچه با آن مقابله می کردیم به راحتی مورد استفاده قرار می گیرد. پس بهتر است نوع نگاه مان را تغییر دهیم تا فردا روز ما را به بدی قضاوت نکنند. البته امیدوارم بحث فیلترینگ، آغاز باز شدن دکان برای عده ای خاص نباشد.
این نماینده مجلس گفت: تکنولوژی در همه جای دنیا رواج دارد و رقابت میان تکنولوژی‎ها در جریان است؛ لذا نمی توان گفت مخترعان این فناوری ها و تکنولوژی ها از ابتدا به قصد جاسوسی وارد عمل شده اند؛ بنابراین باید نگاه بدبینانه را کنار بگذاریم و با یک نگاه جامع و رویکردی باز به موضوعات نگاه کنیم.
وی ادامه داد: چنانچه بحث فیلترینگ بخواهد با یک نگاه بسته انجام شود، قطعا مضر خواهد بود؛ شاید اینجا این سوال مطرح شود که مگر فیلترینگ با نگاه باز هم وجود دارد؟ باید گفت گاهی در شرایطی قرار می گیریم که حالت استثنا به خود می گیرد و چاره ای جز فیلترینگ وجود ندارد. فارغ از استثناها، آنچه در شرایط موجود می توان متصور شد این است که فیلترینگ نه تنها راهگشا نخواهد بود بلکه دور زدن واقعیت است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :