آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 237036
تاریخ انتشار : 22 فروردین 1397 11:53
تعداد بازدید : 411

رییس اتاق تهران مطرح کرد:

حمایت از کالای ایرانی تنها با توجه به محیط کسب و کار امکان پذیر است

نخستین جسله هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در سال 97 صبح دیروز با حضور اعضا برگزار شد. رییس اتاق تهران در این مراسم به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری نام گذاری شده است، پرداخت و گفت: دو نگرانی در مسیر تحقق این شعار وجود دارد یکی اینکه این شعار هم مانند دیگر شعارهای مناسب سال با یکسری جلسه، همایش، بنر، پلاکارد، سخنرانی و.. بعد از مدتی به فراموشی سپرده شود و نگرانی دوم هم این است که برای اینکه رفع تکلیف شود، یک سری تصمیم های غیرکارشناسی، عجولانه و بدون بررسی گرفته شود، فرض کنید با یکسری بگیر و ببندها بخواهند مشکل تولید را حل کنند که ممکن است در کوتاه مدت جواب بدهد ولی قطعا در بلند مدت اثر منفی خواهد داشت.
undefined
اتاق تهران - مسعود خوانساری در ادامه با بیان اینکه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی باید به دنبال آسیب شناسی این موضوع باشد که چرا تولید ایرانی نتوانسته است در بازارهای داخلی و خارجی برای خود جا پیدا کند، به توضیح سه عامل اصلی در این زمینه پرداخت و گفت: فکر می کنم سه عامل اساسی وجود دارد که اگر به آن ها بپردازیم و موانعی را که سر راه این عوامل وجود دارد، برطرف کنیم انشالله بتوانیم به نتیجه ای که می خواهیم برسیم. اولین بحث مربوط به قیمت کالاست، همان طور که می دانید همه دنبال این هستند کالایی را مصرف کنند که قیمت مناسب تری داشته باشد و بتواند این کالا با کالاهای داخلی و خارجی مشابه خود، تراز قیمت داشته باشد.
خوانساری افزود: در بحث قیمت اولین چیزی که مطرح می شود و اثرگذار است بحث ارز و قیمت ارز است. در 40 سال گذشته یکی از مهم ترین عوامل که همیشه به تولید ما لطمه زده است، بحث قیمت ارز بوده است. همیشه در این سال ها به ارز به عنوان یک علت نگاه شده است و فکر کرده ایم که اگر ارز قیمتش بالا و پایین بشود یعنی ارزش پول ملی کاهش پیدا می کند و به عنوان یک پدیده بد به آن نگریسته شده است؛ اگرچه این نگاه را باید می داشتیم که ارز معلول است و علت نیست و علت اصلی بحث جلو افتادن هزینه به درآمد است. سرکوب کردن قیمت ارز عامل اصلی است که به تولید داخلی لطمه می زند زیرا تولید داخلی با دو بار تورم 10 درصد یا 20 درصدی با هیچ کالای خارجی نمی تواند رقابت کند.
وی گفت: ما 40 سال است در بحث ارز همین تجربه ها را داریم ولی متاسفانه مرتب این تصمیم به همین شکل گرفته شده است، غیر از 6 سال دولت سازندگی که تقریبا این موضوع پذیرفته شد که قیمت ارز باید متناسب با تفاضل تورم داخلی و خارجی برآورد شود، در بقیه دوران ها ما مشکل ارزی را همیشه داشته ایم، یکسری می گفتند که قیمت ارز بالاست و باید بیاید پایین و یکسری هم گفته اند نه ارز قیمتش بالاتر از این حرف ها است. من فکر می کنم مهم ترین بحثی که امسال بتوانیم به آن برسیم یک گفتمانی در این باره است که بالاخره درباره ارز تعیین تکلیف کنیم و به این پاسخ ها برسیم که چه باید بکنیم؟ ارز قیمتش بالاست؟ پایین است؟ مکانیزم تعیین قیمت چه چیزی است؟ اگر به این پاسخ ها برسیم شاهد هیجانات و نوساناتی که مرتب با آن رو به رو هستیم و ضربه اساسی به تولید می زند، دیگر نخواهیم بود.
او با بیان موضوع دیگری که در قیمت تولید کالا موثر است، گفت: هزینه پول چه برای سرمایه گذاری و چه سرمایه گردش در ایران بالااست و حداقل در طول سال های گذشته ما یک هزینه 20 درصدی را همیشه به عنوان سود تسهیلات داشته ایم که بسیار بالا ست. یکی از موضوعات دیگر که تولید ما با آن رو به رو است بحث ذخیره انبار است، در کشورهای پیشرفته این ذخیره انبار از 24 ساعت تا حداکثر 10 روز است در شرایطی که در کشور ما فکر نکنم این کمتر از 6 ماه نباشد و هزینه مالی آن بسیار بالا است. 
وی اضافه کرد: در کنار این ها هزینه مبادله هم در کشور ما بسیارد زیاد است که به دلیل تحریم ها و مشکلاتی که در ارتباط بین المللی با کشورها داریم به وجود آمده اند و باعث شده عمدتا هزینه واردات و صادرات در کشور ما 10 تا 15 درصد گران تر تمام می شود. 
خوانساری توضیح داد: بحث دیگر هم تامین بودجه دولت است، دولت در سال های گذشته به دلیل فروش نفت شرایط مناسبی از این جهت داشته است و کمتر دستش را در جیب تولیدکنندگان کرده اما اگر دولت با محدودیت منابع رو به رو شود از طریق مالیات، تامین اجتماعی، شهرداری ها و ... به دنبال تامین بودجه می رود و عمده این فشار هم به تولیدکنندگان وارد می شود.
رییس اتاق تهران در جمع بندی این بخش از صحبت های خود گفت: در یک کلام اگر بخواهم بگوییم محیط کسب و کار ما یک محیط مناسبی نیست و در مقایسه با سایر کشورها دچار آسیب است و اگر قرار باشد ما به کالای ایرانی بیشتر اهمیت دهیم و از آن حمایت کنیم، باید محیط کسب و کار را مناسب کنیم و بیشتر به آن بها دهیم. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :