آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 236100
تاریخ انتشار : 21 اسفند 1396 10:49
تعداد بازدید : 719

روبات آشپز یک روز کارکرد و اخراج شد

یک رستوران زنجیره ای در کالیفرنیا چند روز پیش یک روبات آشپز به نام فلیپی را استخدام کرد تا برای مشتریان شعبه اصلی اش همبرگر درست کند. اما جالب اینجاست که به دلیل آهسته کار کردنش، مدیران رستوران تصمیم به اخراجش گرفتند. کارشناسان در این زمینه اعلام کردند که یک هیچ به نفع انسان ها! زیرا در زمینه تحمل سختی و سرعت عمل انسان ها بر روبات ها پیروز شدند.
undefined
فناوران- این روبات جایگزین آشپزهای رستوران کالی برگر در شهر پاسادنا کالیفرنیا شده بود، اما بعد از یک روز کار کنار گذاشته شده تا تعمیر شود و بتواند سریع تر کار کند. انسان های همکار این روبات هم دوره ویژه آموزشی می گذرانند تا کمک کنند که روبات بتواند با سرعت مورد نظر و بر اساس میزان تقاضا کار کند.
روبات Flippy در اصل یک بازوی مکانیکی روباتیک شش محوره است که در جایی از آشپزخانه نصب می شود و می تواند در یک ساعت نزدیک به 15 همبرگر را سرخ و آماده کند. این روبات، ابتدا سفارش ها را به وسیله یک سیستم نوبت دهی دیجیتالی دریافت می کند. همبرگرهای خام را از روی میز برمی دارد و به روی تنور یا اجاق گاز قرار می دهد و همبرگرهای سرخ شده را برمی دارد و در نان ساندویچ می گذارد.
این روبات سنسورهایی برای تعیین درجه حرارت اجاق گاز و دوربین هایی برای تشخیص سرخ شدن همبرگرها دارد. به راحتی می تواند یک همبرگر خام را از یک همبرگر نیمه پخته یا سرخ شده آماده طبخ تشخیص دهد.
روبات فلیپی به طور کامل روی فرآیند سرخ شدن همبرگرها نظارت دارد و روی یک صفحه نمایش وضعیت و زمان پخت همبرگرها را نشان می دهد. دیگر کارگران آشپزخانه از این طریق می توانند بفهمند چه زمانی همبرگرها آماده شده و دیگر مخلفات ساندویچ را مهیا کنند.
روزنامه USAToday گزارش داده که این روبات هنوز سرجایش در کنار اجاق باقی مانده، اما خاموش شده است. یک تابلو در کنار روبات توضیح می دهد که به زودی آشپزی را شروع خواهد کرد، اما تاریخی اعلام نشده است.
احتمالا این روبات را به این دلیل خاموش کردند که بعد از انتشار خبر آغاز کار او، رستوران پر از مشتری شد و سفارش ها بیشتر از حد معمول بود.
شرکتMiso Robotics ، سازنده این روبات می گوید که کدهای کنترل روبات را آزمایش کرده بوده تا مطمئن باشد که این روبات می تواند در ساعت اوج تقاضا با سرعت مناسب برگرها را آماده کند. قبل از شروع کار این روبات اعلام شده بود که او می تواند روزانه تا دو هزار برگر را آماده کند.
صاحب رستوران کالی می گوید که به دلیل مشکلات استخدام نیرو تصمیم به استفاده از این روبات گرفته است. یکی از مشکلات رستوران هایی که غذای فوری عرضه می کنند، تامین نیروی کار است چون وقت و زمان زیادی صرف آموزش دادن به کارکنانی می شود که بعد از چند ماه کار را ترک می کنند. به گفته او، به زودی روبات های همبرگرپز در بیش از 50 رستوران شروع به کار خواهند کرد.
 آینده روبات های آشپز
روبات فلیپی کمترین هزینه و دستمزد را برای رستوران ها خواهد داشت و نیاز به هیچ گونه سرویس، مالیات، بیمه، حقوق و مزایای اضافه دیگری ندارد. از سوی دیگر، به کارگیری یک روبات به جای کارگر در آشپزخانه می تواند برای رستوران ها و نیروی انسانی بسیار بهتر باشد چون دیگر نگرانی بابت سوختگی، آتش سوزی، مشکلات و آسیب های جدی بدنی به کارگران وجود ندارد.
بسیاری از کارگران حاضر به کار در آشپزخانه رستوران ها نیستند، چون آنجا را خشن و خطرناک می دانند. امنیت کارگران چه از نظر جسمی یا روحی در این مکان ها به خطر می افتد و حقوق مناسب با این شرایط کاری را دریافت نمی کنند.
از آن سو؛ روبات فلیپی می تواند پیامدهای افزایش بیکاری در جامعه را به همراه داشته باشد. گزارش ها نشان می دهند تا سال 2030، نزدیک به 40 درصد نیروی کار جای خود را به روبات ها و دیگر دستگاه های مبتنی بر فناوری می دهند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :