آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 234964
تاریخ انتشار : 12 اسفند 1396 1:54
تعداد بازدید : 695

رییس جمهور:

امروز دوره پهنای باند است نه تنگنای باند

رییس جمهور تعامل و گفتگو را مهم ترین ویژگی فناوری ارتباطات نوین برشمرد و با بیان اینکه «بپذیریم که دوران پهنای باند است، نه تنگنای باند» گفت: از صنعت و فناوری و تاثیر آن بر سبک زندگی نمی توان فرار کرد اما قادریم از هویت خود دفاع کنیم.
undefined
پایگاه اطلاع رسانی دولت - حسن روحانی در جلسه برگزیدگان و توسعه استان هرمزگان با بیان اینکه انقلاب ارتباطات، دومین تحول بزرگ را در جوامع آفرید، گفت: خواه ناخواه صنعت به جوامع تحمیل می شود؛ باید از خوبی های آن استفاده و از مشکلات آن کاست.
روحانی گفت: در قرن های اخیر جهانیان و از جمله ملت ایران با دو پدیده بسیار مهم روبرو شدند. اولین پدیده انقلاب صنعتی بود که مردم را با یک تحول عظیم مواجه و روال و سبک زندگی آنها را دچار دگرگونی های اساسی کرد.
رییس جمهور افزود: انقلاب صنعتی ارتباطات مردم را تحت تاثیر قرار داد و دیدار و گفتگویی که پیش از آن مستلزم صرف زمان های طولانی بود حالا با محصولات دنیای صنعتی جدید بسیار آسان تر و سریع تر مقدور و ممکن شده بود. روحانی گفت: انقلاب صنعتی دستاوردها و نکات مثبت زیادی داشت، اما در کنار خود مشکلاتی نیز ایجاد کرد. اگرچه تردد مردم با خودرو یا انجام کارهایشان با وسایل صنعتی بسیار آسان تر و سریع تر شده، اما انقلاب صنعتی در عین حال محیط زیست ما را نیز آلوده کرده و باعث تخریب آن شده است.
رییس جمهور با بیان اینکه با همه این توصیف ها برای ما ممکن نیست که از انقلاب صنعتی فاصله بگیریم و بگوییم چون صنعت برای ما مشکلاتی ایجاد کرده آن را نمی خواهیم، گفت: برخی گمان می کردند صنعت با سنت های ما سازگار نیست و لذا باید از آن فاصله بگیریم، اما این تصوری خطا و اشتباه است، چرا که چه ما بخواهیم و چه نخواهیم، صنعت خودش را بر ما تحمیل کرده و تحمیل می کند. ما باید تلاش کنیم آثار بد انقلاب صنعتی برای سلامت جسم و روح انسان ها را کمتر کنیم و با انجام اصلاحات لازم به گونه ای رفتار کنیم که بتوانیم از فواید صنعت استفاده کرده و از آسیب هایش در امان باشیم.
روحانی با بیان اینکه پس از انقلاب صنعتی در دهه های اخیر، انقلاب دومی رخ داده که تحول در زندگی انسان ها را شدت بخشیده و تسریع کرده است، گفت: انقلاب در فناوری ارتباطات و اطلاعات انقلاب دومی است که با شدت بیشتری زندگی امروز انسان ها را تحت تاثیر خود قرار داده است. امروز مردم می توانند با هرکس که می توانند خیلی راحت تر و سریع تر تماس بگیرند و از هر چه در دنیا می گذرد به سرعت و سهولت مطلع شده، افکار خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و با افکار دیگران به راحتی آشنا شوند که این تحولات جهان را از حالت ارتباطات یکسویه و یکطرفه خارج کرده است.
رییس جمهور گفت: آیا می توانیم از این تحولات خود را بر کنار نگاه داریم و بگوییم ما اینترنت پرسرعت، پهنای باند و امکانات جدید دیگر مثل موبایل و نظایر آن را نمی خواهیم، چرا که این امکانات آثار سوئی دارند؟ امروز صنعت و تحولات مربوط به دنیای ارتباطات چنان با زندگی ما مخلوط شده و سبک زندگی انسان ها را تحت تأثیر قرار داده که به هیچ وجه نمی توانیم خود را از این دگرگونی ها جدا نگاه داریم. دیگر این اختیار را نداریم که بگوییم کدام یک از این تحولات و دستاوردهای ناشی از آن خوب است یا بد و حلال است یا حرام؛ ما وارد این فضا شده ایم و این تحولات بر ما تحمیل شده اند که اتفاقا فواید زیادی نیز داشته اند و البته باید در برابر آثار سوء آنها نیز از خودمان مراقبت کنیم.
روحانی گفت: در نتیجه این تحولات سبک زندگی ما تغییر کرده و پس از این نیز تحت تاثیر تحولات آینده تغییر خواهد کرد، منتها ما اصول، عقاید، هویت و باورهایی داریم که باید از آنها حفاظت و مراقبت کنیم. مگر در دوران انقلاب صنعتی نتوانستیم از هویت مان دفاع کنیم. وقتی انقلاب صنعتی رخ داد نیز برخی فکر می کردند، مدرسه و دانشگاه نوجوانان و جوانان ما را از خدا جدا می کند، اما مگر چنین اتفاقی افتاد؟
رییس جمهور با بیان اینکه امروز شاهد آن هستیم که جوانان مومن کشورمان با استفاده از دستاوردهای تحولات دنیای جدید به امور دینی و ایمانی خود می پردازند و مثلاً مکرر جوانانی را می بینیم که در موبایلشان، قرآن یا زیارت عاشورا می خوانند، گفت: نکته مهم این است که باید برای شرایط جدید امروز و آینده برنامه داشته باشیم. تحولات دنیای جدید را نه می توان رها کرد و نه می توان با این تحولات مبارزه و مقابله کرد. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :