آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 233696
تاریخ انتشار : 29 بهمن 1396 10:17
تعداد بازدید : 575

نگرانی بیل گیتس از مخاطرات انحصار فناوری

بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت، در گفت وگویی درباره خطرات بالقوه انحصار دانش و فناوری در برخی مراکز خاص در پارک های فناوری ابراز نگرانی کرد و خواستار اعمال نظارت های بیشتری در این رابطه شد.
undefined
آنا- بیل گیتس به عنوان بنیانگذار شرکت مایکروسافت، با دنیای فناوری و تکنولوژی غریبه نیست و خود یکی از پیشگامان این حوزه محسوب می شود. با این حال او در گفت وگویی با Axios، از نگاهی بشردوستانه نگرانی های خود را درباره تأثیر منفی بالقوه ای که این پیشرفت ها و فناوری ها می تواند روی تمدن بشری داشته باشد، اعلام کرد. این مسائل و نگرانی ها در گزارش سالانه بنیاد بیل و ملیندا گیتس نیز ذکر شده است.
گیتس در این گفت وگو اعلام کرد: همیشه این سوال وجود دارد که چگونه فناوری های جدید می تواند موجب قدرت گرفتن گروهی کوچک از مردم شود و به بسیاری دیگر آسیب برساند.
او در توضیح این مساله گفت که سخنان او در درجه اول به شرکت های بزرگ فناوری نظیر اپل که در حال حاضر بازارها را قبضه کرده اند، اشاره دارد و افزود: انحصار فناوری و علم در حیطه گروه های خاصی از مردم تنها مربوط به حوزه هایی مانند کامپیوتر و تلفن های همراه هوشمند نیست و می تواند دایره ای بسیار وسیع تر و مشتمل بر ساخت سلاح های اتمی شود که جان میلیون ها انسان را به خطر می اندازد یا سلاح های تروریستی بیولوژیکی و زیستی که می تواند بالقوه برای میلیاردها نفر خطر ایجاد کند. این موضوع مرا به شدت نگران کرده است.
این هشدار به طور خاص مشمول شرکت ها و افرادی است که در پارک های فناوری مانند سیلیکون ولی فعالیت می کنند. بیل گیتس نگران این موضوع است که فعالیت این شرکت ها می تواند مانع از اقدامات نظارتی و بررسی های کافی از سوی دولت ها شود و به این ترتیب، فرصت مناسب برای انجام اقدامات خطرناک به وجود آید.
یکی دیگر از نگرانی های مهم بیل گیتس در زمینه پارک های فناوری، بحث دسترسی به اطلاعات است. او با اشاره به غول های فناوری مانند فیس بوک، گوگل و اپل، اعلام کرد که ممکن است اشتیاق به انجام معاملات مالی ناشناس و غیرقابل ردیابی عواقب ناگواری در پی داشته باشد. از سوی دیگر، دیدگاه این شرکت ها درباره مخفی نگه داشتن اطلاعات حتی در مواردی مانند جنایات بسیار خطرناک است زیرا این شرکت ها اعتقاد دارند اطلاعات کاربران نباید تحت هیچ شرایطی در اختیار دولت ها قرار داده شود.
گیتس در این باره پیشنهاد می دهد که شرکت ها با ارزیابی خود، بررسی کنند که آیا مسائل مربوط به آنها با استفاده از نظارت دولتی حل می شود یا نه. او همچنین اعلام کرد که اگر ابرشرکت های نام برده شده به این اخطار توجه کنند، ممکن است از آنچه او با عنوان کابوس مداخله دولت یاد می کند و شخصا در شرکت مایکروسافت با آن روبه رو بود، اجتناب کنند.
باید در نظر داشت که هیچ کدام از اهداف، ارزش ها و ایده های شرکت ها بالاتر از قوانین نیست و شرکت ها نباید خارج از چارچوب های قانونی حرکت کنند.
او در خاتمه توضیحات خود گفت: شرکت ها و کمپانی های بزرگ در حوزه فناوری باید در این باره بیشتر دقت کنند و نباید این موضوع را باور داشته باشند که نظرات آن ها از نظرات دولت و قانون بالاتر است. در غیر این صورت، دولت ها ناگزیر به انجام برخی وظایف در بخش های کلیدی می شوند و به این موضوع ورود می کنند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :