آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 233382
تاریخ انتشار : 25 بهمن 1396 12:24
تعداد بازدید : 897

نانوروبات ها به جنگ تومورهای موش رفتند

روش های کنونی دانشمندان برای مبارزه با تومورهای بدخیم ناکارآمد است. شیمی درمانی و پرتو درمانی شاید در اغلب مواقع جواب دهد، ولی آنقدر عوارض جانبی به همراه دارند و همه سلول ها حتی سلول های سالم نیز تحت هجوم مواد شیمیایی و بمباران اشعه قرار می گیرند. یافتن راهی برای مشخص کردن سلول های تومور برای هدف قرار دادن آنها، چیزی است که بسیاری از محققان به آن پرداخته اند و به تازگی دانشمندان راه حل جالبی در این زمینه پیدا کرده اند و آن استفاده از نانوروبات هاست.
undefined
ENgadget- دانشمندان این نانوروبات ها را روی موش ها آزمایش کرده اند. این نانوروبات ها با کوچک کردن تومورهای سرطانی و قطع کردن منبع تغذیه آنها بدون هیچ خطری برای انسان، سلامتی سلول ها را تقویت می کنند. چگونگی قطع منبع تغذیه و منبع خون تومورها، یکی از مشکلاتی است که محققان همواره درباره آن مطالعاتی انجام داده اند ولی تا پیش از این به موفقیت زیادی دست نیافته بودند. با این حال،  گروهی بین المللی از دانشمندان، با استفاده از نانوروبات ها، این مشکل را حل و مرتفع کرده اند. 
در مطالعه اخیری که دانشمندان دانشگاه آریزونا و مرکز ملی علوم نانو و تکنولوژی آکادمی علمی چین انجام داده اند، نانوروبات ها به طور تأثیرگذاری توانستند از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری کنند. این روبات های کوچک، توانستند منبع خون در سرطان هایی مانند سینه، پوست و شش را قطع کنند و پس از دو هفته باعث کوچک شدن آن غده شوند.
یکی از اعضای این تیم های تحقیقاتی اعلام کرده است که نخستین سیستم های روباتیک DNA برای درمان منبع تشکیل سرطان اختراع شده است. به علاوه، این تکنولوژی استراتژی است که می تواند برای انواع سرطان استفاده شود، زیرا اکثر رگ های خونی که در به وجود آمدن تومورهای سرطانی دخیل هستند، با یکدیگر شباهت دارند.
 اوریگامی  DNA
این نانوروبات ها از اوریگامی، نوعی بازی ژاپنی که با تا کردن کاغذ اشیای مختلف می سازد، الهام گرفته شده اند. اوریگامی تابه حال توانسته در بسیاری از رشته ها، به کمک انسان بیاید؛ از فضاپیماها گرفته تا سپرها و حالا با ساخت اشکالی که هزار بار کوچکتر از یک تار موی انسان است، باعث شده تا زمینه تحقیقاتی جدیدی در علم پزشکی پدید آید که می تواند درمان را در پزشکی دچار تغییرات مهمی کند. هر کدام از این نانوروبات ها که اوریگامی DNA هستند، سایزی تنها برابر 90 در 60 نومتر دارند. این اوریگامی ها، دارای محل قرارگیری آنزیم هایی است که خون را در رگ هایی که منبع سرطان هستند، لخته می کنند. این تکنولوژی، مشکلات قبلی دانشمندان مبنی بر تولید نانوروبات های مبارز با سرطان را رفع می کند.
تلاش های قبلی تقریبا به دلیل عدم موفقیت در از بین بردن تومورها، بی نتیجه مانده بودند. بنابراین به جای مراجعه به خود تومور، این نانوروبات ها مستقیما به منبع خونی سرطان ها می روند. با گرسنه کردن تومورها، آنها کوچک می شوند و بدون هیچ خطری برای سلامتی انسان ها، از بین می روند.
هائو یان، مدیر مرکز طراحی مولکولی و بیومیفیکس موسسه ASU Biodesign و میلتون گلیک، استاد دانشکده مولکولی گفتند: ما موفق شدیم اولین سیستم کاملا مستقل روباتیک DNA را برای طراحی بسیار دقیق دارو و درمان هدفمند سرطان ابداع کنیم.
یان افزود: همچنین از آنجا که رگ های خونی تغذیه کننده تومورها اساسا یکسان هستند، این فناوری راهکاری است که می تواند برای بسیاری از انواع سرطان استفاده شود. 
از آنجایی که رشته نانودارو در حال رشد است، هنوز هم مشکلاتی در سر راه نانوروبات ها وجود دارد، ولی نتایج این تحقیقات تقریبا موثق هستند و تیم های تحقیقاتی مشارکت کننده در این تحقیق، امیدوارند تا این شیوه را ادامه دهند. 
اگر این تیم ها موفق شوند، افق های تازه ای درباره درمان سرطان ها و رساندن دارو به قسمت های مختلف بدن در رشته پزشکی به وجود خواهد آمد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :