آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 232499
تاریخ انتشار : 15 بهمن 1396 10:27
تعداد بازدید : 818

گزینه‌های دل برای فرار از بدهی 50 میلیارد دلاری‌

ادغام معکوس یا خرید کامل VMware

تحلیلگران معتقدند که شرکت دل راه های مختلفی پیش رو دارد تا بتواند به بازار سهام بازگردد و بدهی 48/5 میلیارد دلاری اش را جبران کند. یکی از راه هایی که این شرکت تگزاسی دارد، «ادغام معکوس» یا reverse merger در شرکت VMWare است.

نسترن صائبی
ادغام معکوس یا تصاحب معکوس به استراتژی می گویند که برخی شرکت ها به دلیل نداشتن شرایط کافی برای پذیرفته شدن در بورس، از طریق قانونی استفاده می کنند. در این روش، یک شرکت متقاضی برای پذیرفته شدن در بورس، در فرآیند فروش اولیه سهام، یک شرکت سهامی عام را خریداری می کند که در فهرست شرکت های پذیرفته شده در بورس است.
این روش، یعنی خریداری شرکت پذیرفته شده در بورس، یکی از روش های کم هزینه، برای تبدیل شدن یک شرکت سهامی خاص به شرکت سهامی عام، سپس ورود به فهرست شرکت های پذیرفته شده در بورس است.
در برخی مواقع شرکت خریدار به نحوی با شرکت خریداری شده ادغام می شود، که هر دو به طور جداگانه ولی زیر یک چتر، به فعالیت خود ادامه دهند. این روش به نام های مختلف از جمله تصاحب معکوس، پذیره نویسی بالعکس و ادغام معکوس نیز شناخته می شود. تصاحب معکوس بیانگر ضعف در شرکت خریداری شده است و باید به عنوان زنگ خطری برای صاحبان شرکت قلمداد شود.
حال شرکت دل می خواهد از طریق ادغام معکوس با VMware که هم اکنون 80 درصد سهامش را در اختیار دارد، وارد بورس شود. دل برای مذاکره در مورد حرکت بعدی خود اواخر ماه جاری میلادی، جلسه هیات مدیره برگزار خواهد کرد. 
مارک موئدلر، تحلیلگر شرکت استنفورد سی برنشتین، در این مورد گفت: انتظار می رود که به عنوان بخشی از این معامله، شرکت ها برای به دست آوردن پول نقد و پرداخت بدهی شان، مجبور به فروش سهام خود شوند که البته میزان آن را هنوز نمی دانیم. با این حال، حاصل ادغام این شرکت ها یک شرکت سخت افزاری با درآمد منفی و بدهی بزرگ خواهد بود. 
پیش بینی می شود که چنین کسب و کاری که با چنگ و دندان برای بقای خود مبارزه می کند، به عملیات نرم افزاری سودآور VMware متصل شود. در ادامه گزینه های پیش روی دل را بررسی می کنیم:

 ادغام معکوس
دل شرکت از وی ام ور بزرگتر است و در واقع وی ام ور شرکت تابعه دل به شمار می آید، اما در ادغام معکوس وی ام ور شرکت دل را می خرد. دل از طریق این کار می تواند خود را وارد بازار بورس کند. از سوی دیگر وی ام ور می تواند سهام بیشتری از خود را بفروشد و پس از پرداخت بدهی و ارائه حق بیمه، با کمک 16 میلیارد دلاری به دل، این شرکت به گل نشسته را از مرگ حتمی نجات دهد. 
این امر ممکن است باعث تضعیف سهام وی ام ور شود؛ اما دل از آنجا که دل 98 درصد سهام مدیریتی وی ام ور را تحت کنترل خود دارد، می تواند مسیر معامله را راحت تر کند. 
با این حال، ممکن است وی ام ور در پرداخت بدهی های کلان دل به مشکل بربخورد. زیرا به گفته ایوان فینسث، مدیر ارشد بخش سرمایه گذاری اصلی یک شرکت مالی، وی ام ور در حدود 5/3 میلیارد دلار جریان نقدی دارد که به همین زودی و راحتی نمی تواند از آنها برای پرداخت بدهی استفاده کند. 

 عرضه اولیه سهام
عرضه اولیه سهام یا IPO گزینه بعدی دل است. عرضه اولیه سهام عبارت است از اولین فروش سهام توسط یک شرکت خصوصی که طی آن به یک شرکت عمومی تبدیل می شود. عرضه اولیه سهام معمولا باعث می شود بخشی از پول سرمایه گذاران به جای خرید سهام موجود، برای خرید سهام جدید به کار رود و به این ترتیب، تقاضای موثر برای سهام موجود را کاهش دهد در حالی که عرضه کل سهام در بازار افزایش یافته است. چنین وضعیتی به تنزل قیمت ها منجر می شود.
دل از این طریق می تواند سهامش را در عرضه اولین سهام و بدون تغییر روابط کاری اش با وی ام ور به فروش برساند. اما از آنجا که یک شرکت مستقل مثل دل ارزشی کمتر از شرایطی دارد که با وی ام ور ادغام می شود، در نتیجه سهام اولیه اش هم کمتر از سهام آنها در صورت ادغام است. 
فینسث در این مورد می گوید: با توجه به اینکه ارزش دل هم اکنون به شدت افت کرده، بعید می دانم که بتواند 15 میلیارد هم برای این شرکت ها به ارمغان بیاورد.

 خرید وی ام ور
اگر دل بقیه وی ام ور را که هنوز تحت مالکیتش قرار نگرفته است، بخرد، این معامله حدود 1/12 تا 6/12 میلیارد دلار ارزش خواهد داشت. بعد از خرید و ادغام این دو شرکت، اگر به سهامی عام وارد شوند، ممکن است بتوانند بخشی از پول نقدی را که دل برای پرداخت بدهی هایش لازم دارد، بپردازند. فینسث تخمین می زند که این کار حتی تا 30 میلیارد دلار نیز می تواند به جیب این شرکت ها بزند. 
با این حال، باید این را نیز در نظر داشت که خرید تمام وی ام ور توسط دل، بار بدهی دل را افزایش خواهد داد و از این رو این گزینه برای دل که به دنبال پرداخت هر چه سریع تر بدهی هایش است، گزینه درستی نباشد. 

 تبعات ادغام معکوس 
اگر وی ام ور، شرکت رایانش ابری با ارزش 60 میلیارد دلار، شرکت صاحب و بزرگترش یعنی دل را بخرد، دل می تواند بدون اینکه وارد لیست رسمی بشود، سهامی عام شود. جالب است بدانید که اگر این کار صورت بگیرد، بزرگترین قرارداد تاریخ صنعت فناوری لقب خواهد گرفت و با این حساب، به سرمایه گذارانی که در سال 2013 از دل برای ورود به سهامی خاص حمایت می کردند، این امکان را می دهد که قراردادشان را به پول تبدیل کنند و از سوی دیگر، می تواند کمک شایانی برای پرداخت بدهی 50 میلیارد دلاری دل باشد. 
تحلیلگران معتقدند هر چند دل گزینه های دیگری، که در بالا ذکر شد، دارد، اما به نظر می رسد امکان اینکه دل این شکرت را یکجا بفروشد یا سهامش در وی ام ور را بفروشد، خیلی کم است و به گزارش بلومبرگ این شرکت بیشتر تمایل دارد که خود را دوباره وارد سهامی عام یا بورس کند. 
در سال 2015 زمانی که دل وی ام ور را به مبلغ 67 میلیارد دلار می خرید، این شرکت یک برگ برنده عالی برای دل بود. دل با این قرارداد 80 درصد از وی ام ور را که در آن زمان پیشگام اولیه در فناوری ای به نام مجازی سازی بود، به دست آورد. مجازی سازی، در واقع فرآیندی است که به شرکت ها امکان می داد کامپیوترهای بزرگ را در مراکز داده شان به طور موثرتری با بستن چند کامپیوتر مجازی روی یک قطعه سخت افزاری کارآمدتر کنند. 
با وجودی که این تکنیک هنوز به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد، چشم انداز رشد و ی ام ور تقریبا صفر است، زیرا شرکت ها بیشتر از هر چیز، زیرساخت هایشان را از مراکز داده خود به سرویس دهندگان بزرگ خدمات ابری مانند آمازون و مایکروسافت منتقل کرده اند. در سال 2016 بود که تازه وی ام ور موافقت کرد مشتریان نرم افزارش خود را روی سرویس ابری آمازون، که رقیب سرسختش است، اجرا کنند. 
منابع: CNBC و Bloomberg


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :