آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 231934
تاریخ انتشار : 8 بهمن 1396 2:11
تعداد بازدید : 807

در همایش «گوش ندهیم، حذف خواهیم شد» تشریح می‌شود

آشنایی با تحولات هوش مصنوعی در مدل‎های کسب و کار

همایش کاربردهای هوش مصنوعی در کسب و کارها و مشاغل مختلف تحت عنوان” گوش ندهیم، حذف خواهیم شد” با همکاری فدراسیون صنعت نفت و انجمن بهینه سازی مصرف انرژی ، امروز ساعت 14 در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار خواهد شد.

فناوران - این همایش با هدف آشنایی مدیران سازمان ها و شرکت های بخش دولتی و خصوصی درباره انقلاب چهارم و تغییرات و تحولاتی که هوش مصنوعی در مدل کسب و کارها ایجاد می‎کند، برگزار می‎شود و حمیدرضا خلعتبری مشاور عالی انجمن بهینه سازی مصرف انرژی توضیحاتی را در این باره ارایه خواهد کرد.
در همین راستا، روز گذشته نشستی خبری برگزار شد.
 همه باید نگران آینده باشیم
امیراحمدی دبیرکل فدراسیون صنعت نفت درباره ضرورت برگزاری همایش های هوش مصنوعی در کشور گفت: تکنولوژی با سرعت بسیاری در حال گذر است و اگر با آن همگام نشویم، محکوم به فنا هستیم.
وی با بیان اینکه همه باید نگران آینده باشند، افزود: از آنجایی که بر این باوریم ما به میزان ظرفیتی که برای توسعه دیگران فراهم می کنیم، توسعه پیدا خواهیم کرد، تصمیم به برگزاری این همایش گرفتیم تا گامی در جهت آشنایی مدیران کشور با جدیدترین تکنولوژی که دنیا را فرا گرفته است، برداریم.
امیراحمدی اضافه کرد: این همایش با حمایت ستاد علم و فناوری معاونت ریاست جمهوری و همچنین تشکل های اتاق ایران و تهران برگزار می شود.

 هوش مصنوعی، آغازگر تحولی نوین است
در ادامه نشست حمیدرضا خلعتبری مشاور عالی انجمن بهینه سازی مصرف انرژی با طرح این سوال که آیا تا کنون به تغییرات دنیای اطراف تان اندیشیده‎اید، گفت: انسان ها بیشتر درباره گذشته و حال فکر می کنند و بر اساس آنچه در گذشته تجربه کرده اند برای فردا برنامه ریزی می کنند، اما امروز مسیر حرکت بشر به طور چشمگیری تغییر کرده است و شاید تجربیات و دانش گذشته و حتی حال برای تصمیم گیری درباره آینده چندان کاربرد نداشته باشد. 
وی افزود: روند پیشرفت علم و تکنولوژی در جهان به قدری سریع است که بسیاری از بروز و ظهور آن غافلگیر می شوند. نگاهی به تاریخ سیر تکاملی علم و تکنولوژی در تمدن بشری نشان می دهد که حجم علم و تکنولوژی ایجاد شده توسط بشر در مدت ۴هزار سال گذشته تا سال 2000 میلادی در مقایسه با حجم تولید شده علم بعد از سال 2000 ناچیز به نظر می آید. جالب اینکه توسعه علوم و فناوری در یک روند افزایش لگاریتمی با چنان سرعتی رو به گسترش است که شاید درک آن از عهده بسیاری خارج باشد. 
وی توضیح داد: در گذشته به سبب پایین بودن سرعت تولید علم و تکنولوژی، انسان ها فرصت کافی برای فراگرفتن و تطبیق شرایط با این روند داشتند، اما این سرعت در زمان حال آنقدر سریع و پرشتاب است که چنین فرصتی را از بشر سلب می کند. پیش بینی ها بر اساس آمار و تحقیقات منتشره از سوی موسسات معتبر جهانی در زمینه پیشرفت تکنولوژی طی 50 سال آینده بیانگر آن است که تکنولوژی بشر میلیاردها برابر نسبت به امروز خواهد بود و شاید باور چنین سرعت و روند افزایش تکنولوژی فراتر از قدرت تصور و درک ما باشد اما این واقعیت در حال اتفاق افتادن است و آنقدر سریع پیش می رود که فرصت و توان درک آن را نداریم.

 انقلاب چهارم صنعتی آغاز شده است
خلعت بری همچنین گفت: از قرن 18 تا اواخر قرن20 بشر 3 انقلاب بزرگ صنعتی را ایجاد کرد، اختراع ماشین بخار در قرن 18 که اساس حمل و نقل و صنعت را فراهم ساخت، تولید برق و علوم الکترونیک در قرن 19 و اوایل 20 که زمینه ساز تولید انبوه بسیاری از وسایل و تجهیزات بود و ساخت کامپیوتر و ایجاد اینترنت و آغاز عصر فناوری اطلاعات در اواخر قرن 20 که اساس تحولات عمده بشری شد. انقلاب چهارم اما بروز و ایجاد فناوری پیشرفته اطلاعات و هوش مصنوعی است که بزرگ ترین تحول تاریخ بشر در تمامی قرون به حساب می آید.
وی افزود: ایجاد و توسعه فناوری پردازش داده ها مبتنی بر هوش مصنوعی اساس و عامل اصلی سرعت بالای علم و تکنولوژی در حال و آینده است تا بدانجا که گمانه زنی و تصور تغییرات و نوع تعاملات را بعد از سال 2045 میلادی تا حد زیادی غیر ممکن می کند و از آن با نام تکینگی (Singularity) نام برده می شود.
 وی اضافه کرد: روند پیشرفت تکنولوژی و توانایی یادگیری ماشین بر اساس هوش مصنوعی در آینده نه چندان دور، جایگزین بسیاری از مشاغل و کسب وکارهایی خواهد شد که عمدتا ازسوی انسان ها انجام می پذیرد. اتوماسیون و توانایی تصمیم گیری مبتنی بر آنالیز حجم بسیار بالای داده ها و پیش بینی نتایج با برآورد ضریب احتمال هر نتیجه منجر به کاهش اشتباه و افزایش بهره وری می شود و جای انسان را در انجام بسیاری از کارها خواهد گرفت. 


 هوش مصنوعی دنیا را تغییر می دهد
مشاور انجمن بهینه سازی مصرف انرژی در ادامه با بیان اینکه یکی از تغییرات اساسی در دنیای آینده توسعه هوش مصنوعی و تکنولوژی های مبتنی بر آن است، گفت: شاید برای بسیاری، واژه هوش مصنوعی یک واژه تخیلی برآمده از فیلم های سینمایی باشد اما امروز یک واقعیت است. هر فردی که از گوشی تلفن هوشمند و موتور جست وجوی گوگل استفاده می کند بدون اینکه خودش بداند از هوش مصنوعی استفاده می کند.
وی افزود: در واقع انسان دیگر تنها موجود هوشمند دنیا نخواهد ماند. بلکه هوش مصنوعی در کمتر از 30 سال آینده از جمع هوش تمامی انسان های روی کره زمین هوشمند تر خواهد بود. بسیاری از مشاغل، دیگر وجود خارجی نخواهند داشت، بسیاری از توانمندی هایی که وجه تمایز بشر به عنوان هوشمندترین موجود روی زمین با سایر موجودات است، مفهوم خود را از دست خواهند داد. 
وی بیان کرد: دنیای پیش رو بسیار مبهم است و برای رویارویی و همسو شدن با این تغییرات و تحولات، مهم است که جایگاه کنونی خود و روند این تغییرات را بدانیم. آگاهی های آینده نگر به ما این توانمندی را خواهد داد که با اصلاح سیستم تفکری و آموزشی، خود و فرزندان مان را برای رویارویی با آینده آماده سازیم. روند پیشرفت تکنولوژی مانند بادی است که اگر با آن همسو و هم جهت نشویم، همراه با انتخاب طبیعی که محرک تکامل در طبیعت است، حذف خواهیم شد. 
وی گفت: بسیاری از برنامه ریزی های ما بر اساس دانش و باور ما از گذشته است که ابزار مناسبی برای درک و فهم آینده نیست. اکنون وقت آن است که چشمان خود را باز کنیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :