آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 229027
تاریخ انتشار : 5 دی 1396 12:39
تعداد بازدید : 5941

حمید یزدانی مدیرعامل شرکت ژرف نگر:

ایجاد تعامل درست میان دولت و بخش خصوصی ضروری است

حمید یزدانی، مدیرعامل شرکت ژرف نگر معتقد است ایجاد سالیانه صد هزار شغل در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با شعار ممکن نیست و باید ساز و کار لازم آن ایجاد شود و این ساز و کار هم جز با مشارکت فعال بخش خصوصی به سرانجام نمی رسد. او هدف اصلی خود از کاندیداتوری را کمک به کسب و کارهای نوپا و اشتغال زایی در حوزه فاوا اعلام کرده است.

 با وجود سال ها فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، تاکنون برای عضویت در هیات مدیره سازمان نصر کاندیدا نشده بودید. چه شد که این بار تصمیم به ورود به انتخابات گرفتید؟
از سال 1368 تا به امروز به عنوان یک عضو صنف، در همه دوره های انجمن شرکت های انفورماتیک یا سازمان نصر، هم حق عضویت خود را پرداخت کرده و هم رای داده ایم اما همان طور که شما گفتید نخستین بار است کاندیدای ورود به هیات مدیره شده ام. در واقع دوستان از بنده خواستند به دلیل ارتباط خوبی که با حاکمیت دارم، برای تسهیل امور کسب و کار و به ویژه در حوزه کسب و کارهای نوپا کاندیدا شوم. به نظرم در این حوزه تعاملات خوبی می توان با دولت انجام داد و البته این نکته را باید توجه کنیم که دولت تنها وزارت ارتباطات نیست و شامل وزارت صنعت و وزارت خارجه و... می شود.
 شما روی تسهیل کسب و کارهای نوپا و توجه به بحث اشتغال زایی تاکید داشته اید. در این راه سازمان نظام صنفی رایانه ای چه نقشی دارد؟
هیچ کدام از دولتی ها، چه وزیر جوان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و چه وزرای قدیمی و کارکشته، تجربه اداره یک شرکت دو نفره را ندارند که ناچار شوند کسب درآمد کرده و از جیب خودشان هزینه کنند و حقوق بدهند. در واقع فرهنگ هزینه کردن در دولت در همه دوستان دولتی وجود دارد. اما بخش خصوصی می داند که هزینه ها را باید از جیب خودش بپردازد و در نتیجه نیاز به بیزینس پلن درست، هدف گذاری و تلاش زیاد دارد. بخش خصوصی باید 10ها مساله را برای موفقیت در نظر گرفته و در بازار رقابت کند تا به موفقیت برسد.
با این مقدمه، مشخص است که نمی توان از دولتی ها انتظار داشت به دلیل آن که در اکوسیستم نبوده و آگاهی کافی از جزییات کار و مشکلات بخش خصوصی ندارند، خودشان دور هم بنشینند و مشکلات ما را حل کنند. بنابراین اعضای صنف باید دور هم جمع شده و مسایل و مشکلات را دربیاورند. مثلا بگویند فلان قانون مالیاتی سبب از رونق افتادن کسب و کار در این حوزه می شود. سپس افرادی مانند بنده که ارتباط خوبی با بدنه حاکمیت دارد، باید با رییس سازمان امور مالیاتی جلسه گذاشته و مشکل را حل کنیم. 
نکته مهم این است که اگر تعامل درستی میان بخش خصوصی با حاکمیت شکل نگیرد، موفقیتی حاصل نمی شود. دولت سیاست گذار است و بخش خصوصی به عنوان مجری، قاعدتا توان اجرای موفقیت آمیز سیاست های غلط را ندارد. 
 این آمادگی در دولت هم برای تعامل با بخش خصوصی وجود دارد؟
بله این آمادگی هست. برای مثال مشاور آقای دکتر ظریف با من تماس گرفتند و ضمن خوشحالی از کاندیداتوری ام، گفتند که آقای ظریف یک سیاست داخلی تعیین کرده اند مبنی بر این که وزارت خارجه تنها وظیفه اش، دریافت و انتقال پیام کشورهای خارجی نیست. بلکه سفارتخانه ها باید نماینده شرکت های بخش خصوصی برای فروش محصولات ایرانی باشند، همان طور که این روزها سفارت کره در ایران به رفع و رجوع کارهای سامسونگ و ال جی می پردازد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :