آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 226259
تاریخ انتشار : 11 آذر 1396 9:4
تعداد بازدید : 1090

فروش اینترنت به قیمت قدیم ادامه دارد

فروش اینترنت به قیمت قدیم ادامه دارد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تعرفه های جدید اینترنت ثابت گفت: اگر تعرفه های ارایه شده ازسوی شرکتی هزینه های مشترک نهایی را افزایش دهد، به وسیله رگولاتوری پیگیری و اصلاح خواهد شد و موارد مردودی تا یکشنبه اعلام می شوند.

فناوران - پس از آنکه اعتراض کاربران به تعرفه های جدید اینترنت ادامه پیدا کرد، وزیر ارتباطات در توییتر خود وعده داد که این تعرفه ها بررسی خواهند شد و اگر به ضرر کاربر باشند، مردود می شوند.
آذری جهرمی اعلام کرد: «اگر جداول منتشرشده باعث گران شدن سرویس های ثابت شده باشد، از طرف سازمان تنظیم مقررات مردود شناخته خواهد شد. جداول منتشرشده در حال بررسی است و تا صبح یکشنبه موارد مردودی احتمالی اعلام خواهند شد.»

 دخالت مجدد در تعرفه ها، قانونی یا غیرقانونی
البته براساس مصوبه سازمان تنظیم مقررات، اپراتورهای مسلط پس از تنظیم طرح های تعرفه ای مورد نظر خود (اعم از عادی و تشویقی) با توجه به کف و سقف تعرفه های مصوب، ملزم به اخذ تاییدیه از این سازمان هستند و بنابراین قاعدتا تعرفه های شرکت مخابرات پیش از اعلام، به تایید رگولاتوری رسیده است و بنابراین تغییر دوباره تعرفه، نشان دهنده این است که رگولاتوری تاییدیه خود را مشروط قبول دارد.
در بند دیگری از این مصوبه آمده است: «اپراتورهای غیرمسلط بر بازار می توانند برای تنظیم و ارایه طرح های تعرفه ای مورد نظر خود (اعم از عادی و تشویقی) با توجه به کف و سقف تعرفه های مصوب اقدام کنند، اما حداقل، همزمان با ارایه طرح های خود ملزم به اعلان طرح های تعرفه ای شامل جزییات طرح و نرخ های خود به سازمان هستند.
بنابراین قانونی که خود سازمان تنظیم مقررات گذاشته است، می گوید تنها شرط قبول تعرفه های اپراتورهای کوچک تر این است که در چارچوب های اعلام شده حرکت کنند و در این صورت، رگولاتوری حق دخالت و تغییر تعرفه را ندارد.
بنابراین اینطور به نظر می رسد که اگر اپراتور غیرمسلط، بنا به هر دلیلی، تصمیم بگیرد سرعت را با همان نرخ اعلامی وزارت فاوا عرضه کند اما حجم بسیاری کمی به کاربران ارایه دهد، رگولاتور اجازه دخالت ندارد. 
 نحوه محاسبه میزان مصرف منصفانه
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز درباره نحوه محاسبه ترافیک داخلی و بین المللی در تعرفه های اعلامی شرکت های ارایه کننده اینترنت ثابت تحت عنوان میزان مصرف منصفانه توضیحاتی ارایه کرد.
حسین فلاح جوشقانی با بیان اینکه تعرفه های جدید اینترنت ثابت به صورت غیرحجمی از 10 آذر اجرا می شود، گفت: در محاسبه آستانه مصرف منصفانه، میزان مصرف ترافیک داخلی، نصف ترافیک بین الملل لحاظ می شود. 
وی در تشریح نحوه محاسبه ترافیک داخلی و بین الملل افزود: به عنوان نمونه چنانچه آستانه مصرف منصفانه ۲۰ گیگابایت اعلام شده باشد و مشترک صرفا از ترافیک داخلی استفاده کند، ارایه دهنده سرویس باید در محاسبات خود ترافیک داخلی را به گونه ای محاسبه کند که مشترک بتواند حداقل ۴۰ گیگابایت استفاده کند و چنانچه مشترک صرفا ترافیک بین الملل استفاده کند، میزان استفاده تا ۲۰ گیگابایت خواهد بود. 
فلاح درباره محاسبه ترافیک مشترکانی که هم از ترافیک داخلی و هم از ترافیک بین الملل استفاده می کنند، گفت: چنانچه استفاده مشترک هم از ترافیک داخل و هم از ترافیک بین الملل باشد، ارایه کنندگان خدمت باید محاسبه را بر مبنای مجموع میزان مصرف داخلی و بین الملل انجام داده و در این موضوع نیز، نصف بودن میزان محاسبه مصرف داخلی را رعایت کنند. 
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: ارایه کنندگان خدمات نباید تا رسیدن به آستانه مصرف منصفانه بر مبنای روش فوق، هیچ محدودیتی برای ترافیک داخلی و بین الملل اعمال کنند. 
وی گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر مبنای این روش، بر عملکرد دارندگان پروانه نظارت می کند و چنانچه در اجرا، این روش رعایت نشود موضوع را به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات منعکس کرده و اقدام لازم را در چارچوب مقررات برای اصلاح روش انجام خواهد داد.

 وضعیت FCPها در نخستین روز اجرای تعرفه ها
براساس دستور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت ها موظف بودند از روز گذشته اینترنت را براساس مدل جدید تعرفه گذاری به فروش برسانند.
با این حال بسیاری از اپراتورهای اینترنت ثابت، همچنان براساس تعرفه های قبلی به فعالیت ادامه می دهند.
براساس این گزارش برای مثال در سایت شرکت صبانت همچنان تعرفه های قدیمی وجود دارد. کارشناس فروش این شرکت هم اعلام کرد تعرفه های جدیدی ارایه نشده است و مشترکان می توانند در جشنواره فروش این شرکت حضور یابند.
بخش فروش شرکت آسیاتک هم اعلام کرد که تعرفه جدیدی ابلاغ نشده و قیمت ها و شرایط فروش همان مدل قدیمی موجود در سایت است.
تعرفه های منتشره در سایت شرکت پیشگامان کویر هم براساس مدل پیشین است.
سایت داده پردازی فن آوا هم تعرفه های جدیدی را اعلام نکرده و سرعت 512 کیلوبیت این شرکت با 3 گیگ اینترنت 13 هزار تومان است که 500 تومان گران تر از سرویس پایه اعلامی وزارت ارتباطات است.
در سایت شرکت پارس آنلاین هم خبری از تعرفه های جدید نیست. با این حال سه شرکت مخابرات، های وب و شاتل تعرفه های جدید اینترنت را اعلام کرده اند که در حجم اختلافاتی با هم دارند.
برای نمونه برای سرعت 12 هزار و 500 تومانی با سرعت پایه 512 کیلوبیت، مخابرات، های وب و شاتل به ترتیب حجم 14، 8 و 12 گیگابایت و برای سرعت 16 گیگابیت به قیمت 80 هزار تومان ماهیانه، به ترتیب حجم 130، 120 و 180 گیگابایت حجم درنظر گرفته اند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :