آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 225543
تاریخ انتشار : 2 آذر 1396 11:3
تعداد بازدید : 879

تعرفه ترجیحی راهکار حضور رقابتی در بازارهای صادراتی

رییس کنفدراسیون صادرات ایران، در مورد سیاسی بودن عدم الحاق ایران در سازمان جهانی تجارت، گفت: باید تا زمان الحاق، خلا حضور خود در بازارهای صادراتی را با انعقاد تعرفه های ترجیحی، پر کرد.

مهر- محمد لاهوتی افزود: کشور افغانستان سال گذشته به سازمان جهانی تجارت پیوسته است و تعرفه های خود را متعادل با تعرفه های جهانی کرده است، بر همین اساس یکی از مشکلاتی که در صادرات رخ داده، آن است که تعرفه های این کشور برای واردات کالاهای ایرانی و ترک، متفاوت است؛ بنابراین باید تلاش کرد که از طرق دیگر، این خلا فقدان حضور ایران در سازمان جهانی تجارت را پر کرد.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران اضافه کرد: کشوری مثل چین زمانی که عضو سازمان جهانی تجارت نبود، این مساله را با انعقاد تعرفه‎های تجریحی خنثی کرد و میزان حجم تجارت خود را تعدیل نمود؛ پس قبل از اینکه بازارها به روی کالاهای ایرانی بسته شود، باید مشکلات را برطرف کرد، به همین دلیل انعقاد قراردادهای تعرفه ترجیحی می تواند راهگشا باشد.
وی تصریح کرد: در بازارهایی که امروز کالاهای ایرانی در اختیار دارند، متاسفانه رقبا به راحتی در برخی از محصولات کنار می زنند که این به ضعف دیپلماسی و عدم وجود رایزنان قوی در بازارهای هدف برمی گردد و باید برای آن چاره اندیشی کرد. در خصوص واردات نیز اگر موضوع تولید صادرات محور به عنوان اولویت مطرح باشد، ورود موقت قطعا راهگشا خواهد بود.
لاهوتی یکی از مشکلات پیش روی تجارت خارجی کشور را بالا و پایین کردن تعرفه ها دانست و آن را یکی از اتفاقاتی دانست که بعد از گذشت سالها، در اواخر دولت یازدهم دوباره به چشم خورد. وی افزود: صادرکنندگان و واردکنندگان انتظار دارند که امروز اگر کتاب مقررات واردات و صادرات منتشر می شود، حداقل تا یکسال، زمینه هر گونه تغییر تعرفه ای فراهم نباشد، در حالیکه اکنون چنین نیست و این تصمیمات به چشم می خورد.



نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :