آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 225518
تاریخ انتشار : 2 آذر 1396 9:31
تعداد بازدید : 1003

دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد:

تلگرام فیلتر نمی شود، فعلا!

دبیر شورای عالی فضای مجازی، با بیان این که فعلا مسدودسازی پیام رسان های داخلی در دستور کار نیست، دلیل فیتر شدن اپلیکیشن مسیریاب ویز را امریکایی بودن آن عنوان کرد.

فناوران- در حالی که مسدود نشدن پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی خارجی یکی از وعده های همیشگی حسن روحانی رییس جمهور بوده است، این روزها خبرها و شایعات زیادی درباره احتمال توقف فعالیت تلگرام در کشور به گوش می رسد. اخیرا در اظهارنظری دبیر شورای عالی فضای مجازی توصیه کرده بود به دلیل احتمال محدودیت تلگرام، کسب و کارها کانال های خود در شبکه های اجتماعی داخلی را راه بیندازند.
ابوالحسن فیروزآبادی روز گذشته توضیحاتی در این خصوص داد که نشان  می دهد بحث فیلتر پیام رسان های خارجی حدی است. وی گفت: مزیت استفاده از پیام رسان های داخلی این است که اگر در فعالیت نرم افزار های خارجی به هر دلیلی محدودیتی اعمال شد، در فعالیت آن ها اختلال ایجاد نشود.
فیروزآبادی با بیان این که فعلا مسدود کردن پیام رسان های خارجی در دستور کار نیست افزود: همه کانال ها و شبکه هایی که به طور غیررسمی با بهره گیری از نرم افزار های خارجی در کشور  فعال هستند، حتما در کنار آن، از شبکه های اجتماعی و پیام رسان های داخلی نیز استفاده کنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه اخیرا جلسه ای با وزیرآموزش و پرورش داشتیم، افزود: در این جلسه مقرر شد تا این وزارتخانه برنامه استفاده از پیام رسان های داخلی در مدارس را به طور جدی پیگیری کند.
فیروزآبادی گفت: تبیین این برنامه به دلیل آن است که تا حد امکان از اثر های منفی فعالیت دانش آموزان در فضای مجازی کاسته شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازیبا بیان این که در فضای مجازی بخشی از کار بر عهده وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، افزود: مسوولیت کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در فضای مجازی نیز به عهده قوه قضاییه است.
فیروز آبادی با تاکید بر اینکه فضای مجازی فرصت ها و تهدید هایی دارد، گفت: به طور مثال در حادثه زلزله غرب کشور هم جوسازی هایی علیه دولت و هم حرکت در جهت ایجاد وحدت ملی و جمع آوری کمک را از طریق فضای مجازی شاهد هستیم.
وی تصریح کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری سیاست گذاری و تصمیم گیری های کلان و فراقوه ای در زمینه فضای مجازی به عهده شورای عالی فضای مجازی است.

 دلیل عجیب مسدود شدن ویز
در حالی که 10ها سرویس امریکایی از جمله مسیریاب گوگل مپ در ایران در حال استفاده است، دبیر شورای عالی فضای مجازی مالکیت امریکایی این مسیریاب را عامل اصلی مسدودسازی آن دانست.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر اهمیت صیانت از حریم خصوصی مردم در فضای مجازی، گفت: نرم افزار کاربردی «ویز» با تصمیم کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه مسدود شده است.
فیروزآبادی افزود: این نرم افزار یک مرتبه با توجه به اینکه تحت مالکیت رژیم صهیونیستی بود مسدود شد که اکنون مالکیت آن به آمریکا تعلق گرفته است و علت مسدود شدن آن نیز همان موضوع­مالکیت این نرم افزار است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: در این نرم افزار اطلاعاتی که مربوط به حریم خصوصی مردم است مورد استفاده قرار می گیرد.
فیروزآبادی با بیان اینکه توصیه می کنیم بیش از اینکه اقدامات سلبی انجام شود، کاربران از خدمات نرم افزار های مشابه داخلی استفاده کنند،  افزود: یکی از نکاتی که در شورای عالی فضای مجازی مورد توجه قرار دارد حفظ حریم خصوصی مردم کشور است.
وی ادامه داد: متاسفانه هم اکنون استفاده از اطلاعات حریم خصوصی مردم در خدماتی مانند حمل و نقل، کالا رسانی و خرید و فروش افزایش پیدا کرده است و در این زمینه استاندارد های حفاظتی و امنیتی رعایت نشده است.
فیروز آبادی گفت: قرار است با کمک قوه قضاییه مقرراتی در این زمینه تدوین شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی همچنین توسعه آموزش عمومی در حوزه سواد دیجیتالی و سواد فضای مجازی را از برنامه های این شورا بیان کرد.
وی گفت: نگاه این شورا اقدامات پیشگیرانه و صیانتی در حد توان بویژه در موضوعاتی مانند مفاسد اخلاقی و ​تروریسم است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به سرعت بالای انتشار مطالب در فضای مجازی، گفت: در دنیا برای مبارزه با این معضل از روش های محدود سازی و آموزش استفاده می شود.
فیروزآبادی تاکید کرد: خانواده ها، مدارس، مساجد و سایر گروه های مرجع مانند روحانیان، استادان دانشگاه و دانشگاه ها در آموزش استفاده صحیح از فضای مجازی نقش آفرین هستند.

 جنجال بر سر ممنوعیت ویز در اسنپ و تپسی
از روز گذشته استفاده از مسیریاب ویز برای رانندگان تاکسی های اینترنتی ممنوع شده و مقام قضایی اسنپ، تپس یو کارپینو را تهدید به توقف فعالتی کرده است.
همین موضوع سبب شد تا رانندگان آژانس های اینترنتی روز گذشته و هنگم تلاش برای باز کردن نرم افزار تاکسی خود با پیغامی مواجع شوند که در آن نوشته شده بود: راننده گرامی، به دلیل نصب بودن برنامه های زیر (Waze) امکان استفاده از سرویس اسنپ وجود ندارد. این نرم افزار را حذف کرده و یا با پشتیبان خود تماس بگیرید».
این موضوع با واکنش های زیادی در شبکه های اجتماعی مواجه شد. بسیاری فیلتر شدن ویز و اطلاع رسانی درباره ممنوعیت استفاده را کافی دانسته و معتقد بودند این کار اپلیکیشن های اینترنتی، ورود به حریم شخصی رانندگان است.
تپ سی در توییتر خود و در پاسخ به انتقادات روز گذشته توضیح داد: «سفیران همکاران ارجمند ما هستند، اما طبق قانون جدیدی که استفاده از مسیریاب waze را برای همه رانندگان اپلیکیشن های درخواست سفر در سراسر کشور منع می نماید، تپ سی انتظار دارد سفیرانش قانون را محترم بشمارند هر چند که با آن مخالف باشند.»

 حفظ حریم خصوصی یا کمک به پیام رسان داخلی؟
برخی معتقدند اقدام ناموفق فیلتر Waze و پس از آن دستور قضایی برای جلوگیری از استفاده از آن، به منظور اجبار رانندگان به استفاده از اپلیکیشن مسیریاب داخلی است.
نکته عجیب این است که تنها Waze به عنوان اپلیکیشن دقیق و محبوب مسیریابی فیلتر شده و خبری از فیلتر گوگل مپ از بیخ امریکایی نیست.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :