آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 223665
تاریخ انتشار : 7 آبان 1396 10:33
تعداد بازدید : 993

هوش مصنوعی «کپچا» را گول می زند

دانشمندان علوم کامپیوتری می گویند نوعی هوش مصنوعی ابداع کرده اند که می تواند سیستم امنیتی کپچا را فریب دهد. کپچا (CAPTCHA) سیستمی است که برای جلوگیری از حمله روبات های اینترنتی استفاده می شود.

فناوران- بعضی سایت ها برای دسترسی به خدمات شان از سوال ها و معماهای تصویری استفاده می کنند تا کاربران واقعی از روبات ها متمایز شوند. این سیستم از کاربران می خواهد برای اینکه اثبات کنند که انسان هستند ترکیبی از اعداد و حروف را وارد کنند، کاری که برای روبات های مجازی دشوار است.
حالا محققان موفق شده اند الگوریتمی ارایه کنند که می تواند نحوه واکنش و پاسخ فرد واقعی به این سرنخ ها را تقلید کند. هوش مصنوعی قادر خواهد بود اعداد و حروف را بر اساس شکل و قیافه آنها تشخیص دهد. 
این تحقیق را شرکت «ویکاریوس» (Vicarious) انجام داده است که در ایالت کالیفرنیا آمریکا در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می کند. این شرکت به وسیله جف بزوس، موسس آمازون و مارک زوکربرگ، مدیر فیسبوک پایه گذاری شده است.
کامپیوترها معمولا قادر به عبور از کپچا نیستند و گوگل می گوید سیستم این شرکت آنقدر پیچیده است که افراد تنها در ۸۷ درصد مواقع قادر به حل آنها هستند. اما محققان ویکاریوس ادعا می کنند الگوریتم کامپیوتری ابداعی این شرکت می تواند این معماها را حل کند.
شبکه های عصبی
دانشمندان علوم کامپیوتری برای اینکه کامپیوترها را قادر به شناسایی تصاویر کنند، اغلب از شبکه های عصبی استفاده می کنند. شبکه های عصبی، شبکه های بزرگ کامپیوتری هستند که برای حل مشکلات پیچیده ایجاد شده اند.
شبکه های عصبی صدها لایه دارند و الهام گرفته از مغز انسان هستند. هر لایه، یک راه حل برای حل معما را بررسی می کند و در نهایت ترکیب پاسخ هایی که از تمامی لایه ها دریافت می شود، برای تهیه نتیجه نهایی استفاده می شود.
دانشمندان با الهام از مغز انسان، الگوریتمی را توسعه دادند که روی تداوم شمارشگر، روشی که مغز انسان برای تشخیص گوشه و زاویه اشیا استفاده می کنند، متمرکز می ماند. این الگوریتم «شبکه قشر بازگشتی» نام دارد و حاوی چند لایه پردازشگر است.
ابتدا، پیکسل های یک عکس تجزیه و تحلیل می شوند تا الگوریتم تشخیص دهد که آنها بخشی از گوشه یا زاویه یک شی هستند. این اطلاعات همزمان با حرکت میان لایه ها، در شبکه پردازش می شوند تا درنهایت لایه آخر شی مورد نظر را تولید کند.
طی آزمایش ها، این الگوریتم توانست در 67 درصد موارد کپچای گوگل، 1/57 درصد از موارد کپچای پی پل و 4/57 درصد از موارد کپچای یاهو را شکست دهد و زمانی که دانشمندان این الگوریتم را برای سبک خاصی اصلاح کردند، دقت عمل آن تا 90 درصد هم افزایش یافت. 
سیمون ادواردز، متخصص امنیت سایبری شرکت ترند مایکرو گفته است که فعلا شاهد حمله به سیستم کپچا نیستیم اما با فراگیر شدن آنچه محققان ابداع کرده اند می توان گفت کار سیستم کپچا رو به پایان است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :