آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 222426
تاریخ انتشار : 19 مهر 1396 11:57
تعداد بازدید : 1036

واکنش شرکت‌های پرداخت به نامه شاپرک و پاسخ معاون بانک مرکزی

نظام جدید کارمزد هنوز نهایی نیست!

شرکت های پرداخت به نامه شرکت شاپرک درباره اصلاح ساختار و نظام کارمزدی در کشور واکنش نشان داده و اقدام به تهیه اطلاعیه در این باره کرده اند.

فناوران - در متن نامه شرکت شاپرک آمده است، استناد به نامه بانک مرکزی و پیرو جلسه مدیران عامل مورخ سوم مهرماه ۱۳۹۶ به استحضار می رساند، همانطورکه اطلاع دارید یکی از چالش های پیش روی نظام پرداخت کشور، موضوع کارمزد خدمات پرداخت و هزینه بالای تراکنش های شبکه پرداخت کشور است. با عنایت به اهمیت و حساسیت زیاد این مقوله از یک سو و هزینه‎های مترتب به بانک‎ها از سوی دیگر، اقداماتی در جهت اصلاح ساختار و نظام کارمزدی در کشور در راستای کاهش هزینه‎های پرداختی بانک ها در حال انجام است؛ لذا با توجه به تاثیرات احتمالی استقرار نظام جدید کارمزد، لازم است شرکت های ارایه دهنده خدمات پرداخت (به خصوص شرکت های بورسی) تمهیدات و پیش بینی های مقتضی را در تهیه گزارشات مالی خود لحاظ کنند. 
در همین رابطه شرکت آسان پرداخت پرشین (آپ) با تهیه نامه ای خطاب به سهامداران خود، سعی در شفاف سازی در این زمینه داشت که متن نامه این شرکت به شرح زیر است: عطف به نامه شماره ۹۷۱۸ .ص .۹۶ ارسالی از شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت (شاپرک) موارد زیر جهت شفاف سازی ارایه می‎شود: « تغییرات ارکان کارمزد شبکه پرداخت مسبوق به سابقه بوده و طی سال های گذشته شاهد این موضوع بوده‎ایم که منبع پرداخت کننده کارمزد از صندوق مشاع بانک‎ها، بانک صادرکننده کارت و بانک پذیرنده بوده است و در نظام بعدی نیز تغییرات در منابع اخذ کارمزدها خواهد بود و تغییر ریالی در نحوه پرداخت کارمزد متصور نیست و در جلسات فنی در شاپرک نیز توافق درباره کاهش کارمزد شرکت ‎های ارایه کننده خدمات صورت نگرفته است. با اینکه در بخشنامه شاپرک اشاره ملموسی به نحوه تغییرات نشده اما به نظر می رسد رگولاتوری پرداخت در نظر دارد تا با تطبیق نظام کارمزد با مدل بین المللی و اخذ کارمزد از مرجع صحیح آن و نه لزوما بانک‎ها، آمادگی هر چه بیشتر نظام پرداخت برای اتصال به شبکه جهانی را فراهم کنند».

  عدم امکان محاسبه تعدیلات احتمالی
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان (تاپ) با انتشار اطلاعیه ای و با مخاطب قراردادن ریاست اداره نظارت بر ناشران بورسی، از عدم اطلاعات کافی تعیین مبلغ و زمان اجرای نظارم جدید کارمزدها و عدم امکان محاسبات تعدیلات احتمالی نوشته که متن نامه به این شرح است: «بازگشت به نامه مورخ ۱۳۹۶.۰۷.۱۷ در رابطه با نامه شماره ۹۷۱۸ .ص. ۹۶ مورخ ۱۳۹۶.۰۷.۱۲ شرکت شاپرک، به استحضار می رساند با توجه به عدم تعیین مبلغ و زمان اجرای نظام جدید کارمزدها، امکان محاسبه تعدیلات احتمالی در این باره میسر نیست. بدیهی است، پس از دریافت اطلاعات لازم درباره برآورد آثار مالی ناشی از آن اقدام و مراتب در اسرع وقت اعلام خواهد شد».
 
  نظام جدید کارمزد نهایی نیست
ناصر حکیمی، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی درباره استقرار نظام جدید کارمزد گفت: جلسات زیادی در این خصوص برگزار شده اما هنوز تصمیمی قطعی اتخاذ نشده؛ ضمن اینکه ارسال نامه برای جلوگیری از التهاب بازار بوده است. 
وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل ارسال نامه شرکت شاپرک به شرکت های پرداخت با مضمون کاهش هزینه های بانک ها از طریق استقرار نظام جدید کارمزد، اظهار داشت: نامه استقرار نظام جدید کارمزد تنها با هدف جلوگیری از ایجاد حباب در سهام شرکت ها و جلوگیری از التهاب بازار ارسال شده است. 
وی ادامه داد: هرچند این نامه به شرکت های ارایه دهنده خدمات پرداخت ارسال شده؛ اما قرار نیست اتفاق خاصی در این بخش رخ دهد. وی با بیان اینکه نباید از این نامه سوء برداشت شود، گفت: این نامه داخلی و برای جلوگیری از ایجاد حباب در سهام این شرکت ها بوده است اما انتشار آن در سطح عمومی باعث ریزش قیمت سهام آنها شد. 
معاون سیف در خصوص بخشنامه (سیاست فناوری مالی وضوابط پرداخت یاران) که در ابتدای هفته ازسوی بانک مرکزی صادر شده بود، گفت: با صدور این بخشنامه این نگرانی وجود داشت که تعدیلات مثبت اغراق آمیزی در سهام این شرکت ها اتفاق بیفتد و سهام این شرکت ها رشد حبابی یابد. معاون فناوری های نوین بانک مرکزی درباره مدل منتشره در برخی از خبر ها که بر اساس آن خریدها مانند خرید شارژ به طور کامل از دارنده کارت دریافت می شود و در مورد دیگر تراکنش های خرید هم تا سقف مشخصی از مبلغ، کارمزد توسط دارنده کارت و از مبلغی به بالا به واسطه پذیرنده پرداخت شود و این سقف بین ۲۰ تا ۵۰ هزار تومان بوده که کارمزد خرید تا این سقف به طور کامل از سوی خریدار پرداخت شده و از آن به بالا توسط پذیرنده می شود نیز گفت: این مدل تنها طرحی کارشناسی بوده که در یکی از جلسات مطرح شده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :