آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 221352
تاریخ انتشار : 18 مهر 1396 11:13
تعداد بازدید : 1056

رونمایی از سامانه‌های فناورانه تحول کلانتری‌ها

لباس پلیس به دوربین آنلاین مجهز شد

جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه در هر سازمانی ممکن است افرادی باشند که وجدان کاری کمتری داشته باشند، گفت: با سامانه هوشمند برخط تلاش می شود تا نظارت بر این افراد انجام شود.

تسنیم - سردار اسکندر مومنی در مراسم رونمایی از طرح و سامانه های فناورانه شورای عالی تحول کلانتری و پاسگاه ها گفت: با سامانه هوشمند برخط دیده می شود که خودروی گشت در کجاست که تسهیل در کار مردم و نظارت بر عملکرد همکاران را افزایش می دهد.
وی افزود: در هر سازمانی ممکن است افرادی باشند که وجدان کاری کمتری داشته باشد که این نظارت از این طریق انجام می شود.
مومنی گفت: دوربین همراه پلیس نیز این سه کار را انجام می دهد چون پلیس نیاز به مستندسازی صحنه دارد. صحنه تخلف و جرم ثبت و ضبط می شود و بازدارندگی ایجاد می شود وقتی فرد بداند کنترل می شود ایجاد بازدارندگی می کند.
جانشین فرمانده ناجا گفت: سه هزار پاسگاه و کلانتری داریم و در تمام پهنه ایران پاسگاه و کلانتری است از نظر کمی پلیس بزرگ ترین نهاد است و از نظر مراجعات مردم بالاترین مراجعات را دارد و این ویژگی ها سبب می شود تا ارتباط مردم با پلیس پیشگیری بیشتر باشد. پاسگاه ها و کلانتری ها ماموریت سرزمینی دارند و به تمام موضوعات رسیدگی می کنند.
وی افزود: ایجاد تحول در کلانتری ها برای خدمت رسانی بهتر به مردم است و از همکاران انتظار داریم ماموریت را با دقت و سرعت عمل انجام دهند و در عین سرعت دقت را فدا نکند و صحت عمل را در نظر داشته باشند.
سردار مومنی گفت: ماموران رعایت حقوق مردم و تفاوت قائل نشدن بین اقشار مختلف را مد نظر قرار دهند. وقتی جامعه گسترده و شهرنشینی گسترش می یابد و ارتباط مردم با هم بیشتر می شود، درخواست ها بیشتر می شود و دیگر به صورت سنتی و دستی نمی توان امنیت را تامین کرد. باید از تکنولوژی استفاده کنیم.
جانشین فرمانده ناجا گفت: فعالیت مجرمان نیز در مقایسه با رشد تکنولوژی بیشتر شده و روش های آن ها به روز می شود. باید تکنولوژی و ابزار به کمک پلیس بیاید، در کار پلیس سرعت بخشیده، سریع دوربین ها ثبت و کنترل کرده و دقت دارد و ضریب خطا بسیار پایین است. برایش فرقی ندارد از چه قشری و چه خودرویی باشد و به صحت عمل ما کمک می کند.  
رییس پلیس پیشگیری ناجا نیز به بیان جزییات سامانه های جدید پلیس در کلانتری ها و پاسگاه های کشور از تحول در خدمت رسانی به مردم در این مراکز پرداخت.
سردار محمد شرفی اظهار کرد: در دیدار مهرماه سال گذشته فرماندهان پلیس با مقام معظم رهبری، ایشان درباره پاسگاه ها و کلانتری ها تاکیدات ویژه ای داشتند که با توجه به تاکیدات ایشان و تاکید فرمانده ناجا، شورای عالی تحول در کلانتری ها با 9 کمیته در زیر مجموعه آن تشکیل شد. 
رییس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه سامانه جدید محصول اقدامات کمیته فناوری و تکنولوژی این شوراست، گفت: در این شورا تصمیم گرفته شد با توجه به بالا رفتن مطالبات مردم و انتظارات از پلیس در ارایه خدمات به مردم در کوتاه ترین زمان و با بالاترین دقت، برنامه ریزی برای تحول در کلانتری ها انجام شود و بهترین راهکار استفاده از تکنولوژی های مدرن بود که براساس این تصمیمات مقرر شد 800 رده پاسگاه و کلانتری به فیبر نوری مجهز و هزار تجهیزات فناورانه جدید در اختیار کلانتری ها قرار گیرد. 

* جزییات دوربین البسه پلیس
وی با بیان رونمایی از دوربین های البسه پلیس افزود: استفاده از این تجهیزات در بسیاری از کشورها شروع شده که با توجه به تدابیر اتخاذ شده در نیروی انتظامی بخشی از نیازهای ما در این حوزه و به منظور تجهیز لباس های پلیس به دوربین خریداری شد. 
رییس پلیس پیشگیری ناجا اضافه کرد: استفاده از این دوربین ها می تواند امکان پایش آنلاین گشتی های پلیس، ضبط و ثبت ماموریت ها و ارایه مستندات به مراجع قضایی را فراهم کند. 
شرفی گفت: همچنین در گذشته و در برخی موارد اختلافاتی بین مردم و گشتی های پلیس در اجرای ماموریت به وجود می آمد که بهره مندی از اینها می تواند علاوه بر حل این مشکلات در راستای رعایت حقوق شهروندی و کنترل رفتار ماموران نیز موثر باشد. 

* اطلاع رسانی پیامکی کلانتری ها به مراجعان
رییس پلیس پیشگیری ناجا در ادامه سخنانش با بیان راه اندازی سامانه جامع پیامکی در کلانتری ها گفت: آمارها نشان می داد که سال گذشته 24 میلیون بار به کلانتری ها و پاسگاه های سراسر کشور مراجعه حضوری صورت گرفته است و با توجه به این رقم و برخی مراجعات غیرضروری مقرر شد برنامه ریزی برای کاهش 6 میلیون بار مراجعه به کلانتری ها در سال جاری در دستور کار قرار گیرد. 
وی اضافه کرد: راه اندازی این سامانه و اطلاع رسانی غیرحضوری به مردم یکی از این راهکارهاست که براساس آن هر مراجعه کننده به محض تماس با کلانتری، خواسته وی ثبت و به صورت پیامکی به وی ابلاغ می شود. این در حالی است که پس از ثبت مراجعات، تمام مراحل بعدی به صورت پیامکی به اطلاع مراجعان خواهد رسید و در نظر داریم به محض هماهنگ شدن سامانه های قوه قضاییه با پلیس، اقدامات بعدی در قوه قضاییه نیز به صورت پیامکی در اختیار مراجعان قرار گیرد تا با استفاده از این توان، از مراجعات غیرضروری به کلانتری ها و پاسگاه ها بکاهیم تا با کاهش این مراجعات، فضا برای ارایه خدمات بهتر و بیشتر به مردم مهیا شود. 

* امکان تحلیل آنلاین جغرافیا و زمان جرم
شرفی در ادامه با توضیح برخی سامانه های جانبی ازجمله سامانه ورود و خروج کارکنان و مراجعان، بایگانی و پایش گشتی ها به جزئیاتی از سامانه تحلیل جرایم پرداخت و گفت: این سامانه می تواند به صورت هوشمند مکان و زمان وقوع جرایم را در اختیار ما قرار دهد و امکان تحلیل جغرافیا و زمان وقوع جرم به تفکیک نوع جرایم را در اختیار پلیس قرار دهد. 
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با استفاده از این سامانه 12 جرم مهم به صورت آنلاین در نقشه های GIS ثبت و نمایش داده می شود و امکان تحلیل جرایم را مهیا خواهد کرد. 
رییس پلیس پیشگیری ناجا در پایان از راه اندازی ایستگاه های سیار پلیس در آینده نزدیک خبر داد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :