آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 220751
تاریخ انتشار : 11 مهر 1396 10:59
تعداد بازدید : 936

مزایای سامانه شناسه کالای گمرک تشریح شد

بنابر اظهارات کارشناسان، تجارت آسان برای بازرگانان، پایان دادن به اختلافات آماری و افزایش ریسک قاچاق کالا به کشور ازجمله مزیت های شکل گیری سامانه شناسه کالاست.

مهر -  پدیده قاچاق از جمله پدیده های مزاحم و گریبانگیر کالاهای تولید داخل و همچنین آسیب زا به اقتصاد کشور است. در همین راستا راه حل های متفاوتی از سوی مسوولان امر برای برخورد مستقیم یا غیر مستقیم با این پدیده شوم ارایه شده است.
بر این اساس یکی از این راه حل ها سامانه «شناسه کالا» است که به شفاف سازی اسناد تجاری و افزایش ریسک قاچاق کالا کمک خواهد کرد. همچنین این سامانه موجب کنترل و پایش هدفمند زنجیره تامین کالا شده و با حذف نقاط متعدد برای دریافت داده های تکراری به کاهش طول زنجیره کمک می کند. در همین زمینه حمیدرضا دهقانی نیا، مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا گفت: سامانه شناسه کالا سامانه ای است که فعالان اقتصادی باید برای کالاهای مورد نظر براساس شناسه جهانی قلم کالا GTIN به ثبت اطلاعات شناسنامه کالاهای خود اقدام کنند. این امر یکبار برای یک قلم کالای خاص انجام می گردد. بنا به گفته عباس تابش، مدیرکل امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت از دیگر مزایای این سامانه اطلاع رسانی به واردکنندگان و تولیدکنندگان بزرگ و کوچک در اقصی نقاط کشور است که خود را با شرایط جدید تجاری وفق دهند.همچنین بنابر اعلام مسوولان وزارت صنعت و معدن و تجارت، سه گروه کالایی هنگام ورود به کشور دارای این شناسه می شوند. در همین زمینه دسته اول گروه کالایی دارو، مکمل های دارویی، ملزومات، فرآورده های بهداشتی و فراورده های دامی، آرایشی، مواد خوراکی آشامیدنی، تلفن همراه و تجهیزات ارتباطی دارای سیم کارت و دخانیات است که از ابتدای خرداد ماه باید دارای شناسه باشند؛ دسته دوم گروه  لوازم خانگی برقی، فرآورده های نفت، گاز، پتروشیمی، طلا و شمش و مصنوعات، منسوجات و پوشاک و اسباب بازی که از انتهای خرداد ماه باید  شناسه رهگیری را براساس دستورالعمل و سامانه جامع تجارت داشته باشند و دسته سوم هم شامل گروه کالایی محصولات اساسی کشاورزی ازجمله کود شیمیایی، سموم بذرها، گندم و جو و برنج است که ورود این کالاها نیز براساس این دستورالعمل هاست.
در واقع با وجود این سامانه فرآیند واردات، تولید و به طور خلاصه تجارت برای بازرگانان سهل، سریع و دقیق تر می شود. اگر به غیر از این باشد، نه سیاست گذاران به مطلوب خود می رسند و نه بازرگانان به نتیجه ای در خور دست پیدا می کنند. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :