آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 220147
تاریخ انتشار : 3 مهر 1396 8:10
تعداد بازدید : 1087

در جلسه کمیسیون ICT اتاق بازرگانی مطرح شد

تدوین مطالبات بخش خصوصی ICT از سه وزیر

کمیسیون ICT اتاق بازرگانی ایران صبح امروز (یکشنبه دوم مهر ماه) در جلسه ای با حضور اعضای این کمیسیون، مقرر کردند، نقشه راه حوزه فاوا و مطالبات بخش خصوصی در حوزه ICT از سه وزیر ارتباطات، صنعت و فرهنگ و ارشاد اسلامی، تدوین شده و به هیات دولت ارسال شود.

فناوران - در این جلسه محمدرضا طلایی رییس کمیسیون گفت: نقشه راه و درخواست های بخش خصوصی حوزه ICT از سه وزیر ارتباطات، صنعت و فرهنگ که هر یک به نحوی با حوزه فناوری اطلاعات در ارتباط هستند از مواردی است که کمیسیون ICT قصد دارد به تدوین آنها پرداخته و به اطلاع وزرا برساند.
وی اضافه کرد: ما قصد داریم که مطالبات بخش خصوصی را باتوجه به شروع به کار دولت جدید به گوش وزرا برسانیم. این پتانسیل در ICTکشور وجود دارد که با یک اپلیکیشن پیامرسان مثل تلگرام شغل های زیادی را ایجاد کرد اما ما هر روز با معضلی رو به رو هستیم. زیرا پراکندگی و فعالیت بخش های گوناگون باعث ایجاد یک سردرگمی بین فعالان حوزه ICT  شده که نمی دانند برای پیگیری مسایل خود به کجا می بایست رجوع کنند.
طلایی در زمینه قانون کپی رایت نیز گفت: ناکارآمدی هایی در قانون و آیین نامه های اجرایی آن وجود دارد که امیدواریم باتوجه به عنایت وزیر ارتباطات به این موضوع به آنها رسیدگی شود. همچنین کمیسیون ICT اتاق بازرگانی در همین زمینه از گروهی کارشناسی دعوت به همکاری کرده تا مطالبات بخش خصوصی ICT را از سه وزیر تدوین کرده و به دولت اعلام کنیم. علاوه بر این با هماهنگی که با ریاست اتاق انجام شده، قرار است وزیر ارتباطات را به عنوان نخستین وزیر به صرف صبحانه کاری به اتاق بازرگانی ایران دعوت کنیم.
مسعود شنتیایی، عضو کمیسیون ICT اتاق ایران نیز گفت:  هر جایی که ما کار کارشناسی انجام دادیم و نتایج آن را ارایه داده ایم حداقل 70 تا 80 درصد آن به نتیجه رسیده است که باید این امر مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: مسوولیت اتاق تولید و بازرگانی است و نمی بایست این مسوولیت ها را به اتاق های دیگر همچون تعاون و اصناف سپرد.
وی ادامه داد: در برنامه ای که وزیر ارتباطات پیش از کسب رای اعتماد در اتاق بازرگانی تهران مطرح کرد موضوع تولید سخت افزاری و تجهیزات گنجانده نشده بود؛ در حالی که در برنامه ششم که با حمایت وزارت ارتباطات تصویب شده، حدود 110 هزار میلیارد تومان برای سرمایه گذاری پیش بینی شده بود و می بایست این حوزه را متحول کند؛ اما به نظر می رسد که برنامه مشخصی برای این حوزه وجود ندارد و یا حداقل درباره آن صحبت نمی شود.
به گفته وی در این مدت تمرکز وزیر بر مسایلی همچون پهنای باند و اینترنت بوده که این فقط گوشه ای از مسایل حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است و چراغ راه فعالان حوزه سخت افزار مشخص نشده است.
بیات مدیرعامل مرکز فاوای آموزش الکترونیک نیز گفت: حراست از کسب و کارهای نوپا که بتواند در آینده منشاء اشتغال باشد می تواند یک مطالبه جمعی باشد که می بایست از وزرای دولت جدید آن را خواست. به هر حال با کسب و کارهای نوپا شوری ایجاد شده که باید مدل مناسبی برای حراست آنها انتخاب شود و حداقل سه وزیر صنعت، ارتباطات و فرهنگ می بایست به این موضوع توجه کنند.
خالقی پژوهشگر حوزه ICT نیز با ذکر نتایج تحقیقی که روی تاثیر ICT بر رشد کشورها و به سفارش کمسیون انجام داده گفت: چیزی نزدیک به 4/2 تریلیون دلار ارزش افزوده اقتصادی توسط  حوزه ICT در کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی ایجاد شده است. 
همچنین دو تا سه درصد نیروی کار کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی از بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات تامین می شود که آمار جالب توجهی است.
وی افزود: ICT سه اتفاق بزرگ را در فضای کسب و کار ایجاد می کند که بحث ارزش اندازه بازار، کاهش موانع ورود به بازار والبته پایین آوردن هزینه مشترک از جمله آنها هستند.
خالقی ادامه داد: در منطقه شاخص های ICT ایران در مقایسه با کشورهای امارات و عربستان که رقبای منطقه ای ما هستند وضعیت خوبی نداشته و در بین 139 کشور رتبه صدم را در اختیار داریم. توجه داشته باشید که آمارها نشان می دهد 10 درصد سرمایه گذاری در فاوا، حدود نیم درصد به رشد اقتصادی کمک می کند که میزان قابل توجهی است. اگرچه شاید در مقایسه با درآمدهای نفتی آنچنان به چشم نیاید اما واقعیت این است که چون این رشد اقتصادی از ذهن نشات گرفته ارزش بسیار بالایی دارد و نباید آن را با درآمد نفتی قیاس کرد.
در پایان این جلسه مسوولان شرکت “تواکسیم»  (2exim  ) که تحت نظر اتاق بازرگانی البرز و سازمان علمی و فناوری در حال فعالیت است به ارایه مطالب خود پرداختند. نماینده سایت فروشگاهی تواکسیم گفت: هم اکنون شرکت های مختلف از جمله شرکت های دانش بنیان محصولات خود را روی سایت تواکسیم قرار داده اند و ما مطالب آنها را به زبان های انگلیسی، روسی و عربی ترجمه کرده و منتشر می کنیم و نقش یک علی بابای ایرانی را بازی می کنیم که ارتباطات شرکت های ایرانی و خارجی را میسر می کند.
براساس اعلام نماینده این شرکت، تواکسیم از طریق شرکت در نمایشگاه های بین الملی و با کمک سئوی سایت خود به تبلیغ محصولات شرکت های ایرانی می پردازد و در حال حاضر نیز 50 درصد بازدیدکنندگان این سایت کاربران خارجی هستند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :