آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 219869
تاریخ انتشار : 1 مهر 1396 9:0
تعداد بازدید : 1245

گزارش سالانه شفافیت توییتر منتشر شد

افزایش 6 درصدی درخواست دولت ها برای شنود کاربران

توییتر برای ششمین سال گزارش شفافیت خود را منتشر کرد. این گزارش نشان می دهد میزان درخواست دولت ها برای دسترسی به اطلاعات کاربران توییتر از ابتدای ژانویه تا 30 ژوئن 6 درصد افزایش یافته است.

فناوران - در گزارشی که توییتر پایان هفته گذشته منتشر کرد، چهار دولت نپال، پاراگوئه، پاناما و اروگوئه به لیست دولت هایی که از توییتر درخواست افشای اطلاعات کاربران را دارند، اضافه شده است. از زمانی که توییتر شروع به انتشار گزارش شفافیت کرده است (2012) تا به حال از دولت های 83 شرکت درخواست افشای اطلاعات دریافت کرده است. 
این گزارش نشان می دهد درخواست های دولت های آمریکا و انگلیس طی دوره اخیر کاهش پیدا کرده است. درخواست های دولت آمریکا نسبت به دوره قبلی (سال 2016) 8 درصد و درخواست های دولت انگلیس 11 درصد کاهش داشته است. با این وجود دولت آمریکا همچنان در صدر درخواست کنندگان اطلاعات از توییتر است.
از نظر درخواست اطلاعات کاربران بعد از آمریکا و بریتانیا، ترکیه و فرانسه قرار گرفته اند که بیشترین میزان رشد درخواست اطلاعات را از توییتر طی دوره مذکور دارند.
هند با افزایش 55 درصدی درخواست اطلاعات کاربران از توییتر، طی دوره اخیر 261 درخواست به توییتر داده است. کره جنوبی نیز میزان درخواست هایش 63 درصد افزایش داشته و تعداد درخواست هایش به 75 درخواست در دوره جدید رسیده است. درخواست های اطلاعاتی ترکیه نیز 12 درصد رشد داشته و این دوره 554 درخواست از توییتر داشته. 
براساس این گزارش بین اول ژانویه تا 30 ژوئن 2017، توییتر 5 درخواست دسترسی به اطلاعات کاربران برای Vine دریافت کرد. این درخواست ها بر 54 حساب Vine تاثیرگذار بوده. همچنین 25 درخواست اطلاعات برای دریافت اطلاعات کاربران پریسکوپ دریافت شده که بر 98 حساب کاربری اثرگذار بود. از این میزان درخواست، توییتر صد در صد درخواست دسترسی به اطلاعات کاربران Vine را پاسخ داده و از درخواست های پریسکوپ به 68 درصد درخواست ها پاسخ داده است. 
درخواست های دسترسی به اطلاعات از توییتر شامل دو دسته است: یکی اطلاعات غیرمحتوایی شامل اطلاعات اصلی کاربر مانند آدرس ایمیل، شماره تلفن و دیگری اطلاعات محتوایی شامل محتوای پیام های مستقیم و پخش‎های پریسکوپ. توییتر اعلام کرده در این دوره درباره اطلاعات غیرمحتوایی به 90 درصد درخواست ها پاسخ داده و در زمینه درخواست های محتوایی به 10 درصد آنها جواب داده شده است. گزارش توییتر نشان می دهد افشای محتوای پیام های کاربران توییتر طی پاسخ به این درخواست ها در مقایسه با دوره گذشته یک درصد کاهش داشته است.
بیشترین میزان درخواست اطلاعات کاربران از توییتر را آمریکا داشته که معادل 2111 درخواست بود. بعد از آمریکا، ژاپن است که 1384 درخواست را به توییتر داده است. سپس انگلیس با 606 درخواست و بعد از آن ترکیه با 554 درخواست قرار گرفته اند. فرانسه 474 درخواست، هند 261 درخواست، آلمان 255 درخواست، اسپانیا 152 درخواست، ایتالیا 149 درخواست و کره جنوبی 75 درخواست طی شش ماه داشته اند. توییتر به 77 درصد درخواست های آمریکا، 65 درصد درخواست های ژاپن، 79 درصد درخواست های انگلیس، 68 درصد درخواست های فرانسه، 21 درصد درخواست های هند، 38 درصد درخواست های آلمان، 57 درصد درخواست های اسپانیا، 78 درصد درخواست های ایتالیا و 24 درصد درخواست های کره جنوبی پاسخ داده. گفتنی است توییتر به هیچ کدام از درخواست های ترکیه برای دریافت اطلاعات کاربران پاسخ نداده است.
با این حال جالب است بدانید مقامات دولتی ترکیه بیشترین کنترل را روی محتوای توییتر بین دولت های دیگر در دوره مذکور داشته اند. ترکیه هزار و 955 درخواست برای حذف اطلاعات از روی توییتر به توییتر داد که از این مقدار تنها 11 درصد درخواست ها پاسخ داده شد. مقامات روسی که سابقه طولانی برای ساکت نگه داشتن منتقدین پوتین دارند، یک هزار و  213 درخواست برای حذف اطلاعات از روی توییتر داشتند. بعد از روسیه، فرانسه هزار و 38 درخواست حذف اطلاعات طی این مدت به توییتر داده است. آمریکا 118 درخواست برای حذف اطلاعات داشته که توییتر به هیچ کدام پاسخ نداده است. اندونزی و کره جنوبی نیز درخواست های شان در این زمینه بی جواب مانده است.
آمار ذکرشده مربوط به درخواست هایی است که از سوی سازمان های دولتی و مراجع قانونگذاری کشورها ارایه شده است. توییتر اعلام کرده معمولا در صورتی که اطلاعات کاربری از سوی توییتر بنا به این درخواست ها فاش شود، به کاربران اطلاع داده می شود مگر اینکه ممنوعیتی وجود داشته باشد؛ مثلا درباره موارد اضطراری مانند تهدید جان افراد، استثمار جنسی کودکان و تروریسم.
بر اساس گزارش شفافیت توییتر بیشترین میزان درخواست اضطراری اطلاعات طی دوره مشخص شده از سوی آمریکا (368 درخواست)، ژاپن (152 درخواست) و پس از آن انگلیس (108 درخواست) مطرح شده است. در کل توییتر طی این دوره یک هزار و 105 درخواست اضطراری دریافت کرده است.
در گزارش شفافیت توییتر، آماری هم از درخواست اطلاعات از سوی مراجع غیر دولتی منتشر شده است. این آمار نشان می دهد بیشترین میزان درخواست اطلاعات از مراجع غیر دولتی به کشور آمریکا با 52 درخواست تعلق دارد. بعد از آن ژاپن با 29 درخواست و فرانسه با 23 درخواست قرار دارند. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :