آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 219659
تاریخ انتشار : 29 شهریور 1396 9:4
تعداد بازدید : 1354

هشدار درباره افزایش اعتیاد اینترنتی ایرانی ها

پژوهشگر فضای مجازی با بیان اینکه مردم کشورمان ۴ برابر بیشتر از شبکه های اجتماعی در مقایسه با متوسط جهانی استفاده می کنند، نسبت به افزایش سریع «اعتیاد اینترنتی» در کشور هشدار داد.

مهر- علیرضا آل داوود گفت: یکی از معضلات جدی این روزهای فضای مجازی کشور، اعتیاد اینترنتی است. برخی مطالعات نشان داده که بیش از 14 درصد از کاربران اینترنت، مبتلا به  علائم رفتارهای وسواسی، حالت روان شیدایی، افسردگی، انزوای اجتماعی، عزت نفس پایین و ... هستند که متاسفانه در کشو ما هیچ آماری از میزان اعتیاد افراد به اینترنت وجود ندارد و این در حالی است که مردم کشور ما در روز بیش از 5 تا 9 ساعت از این فضا استفاده می کنند.
آل داوود افزود: کوبی و همکارانش در سال 2001 در پژوهش های خود بیان کردند که استفاده زیاد و تفریح گونه از اینترنت با آسیب های جدی در عملکرد فردی نظیر مشکلات تحصیلی، تنهایی، مشکلات خواب و غیره مرتبط است.
وی با بیان اینکه بر مبنای گزارش وزارت آموزش و پرورش در سال 93، از مجموع یک میلیون و 300 هزار دانش آموزی که در امتحان نهایی شرکت کرده اند، بیش از 80 درصد دانش آموزان با میانگین نمره 12 قبول شدند، متذکر شد: این گزارش نشان می دهد که با وجود پایین بودن کیفیت آموزشی در سطح کشور (که بر کسی پوشیده نیست)، با نوعی افت شدید تحصیلی در جامعه مواجه ایم که استفاده از تلفن همراه و ورود دانش آموزان به فضای مجازی و سرگرم شدن در شبکه های اجتماعی و بازی های اینترنتی، یکی از دلایل مهم افت تحصیلی دانش آموزان است.
آل داوود به ملاک های تشخیصی مطرح شده به منظور تشخیص اعتیاد اینترنتی پرداخت و افزود: اینترنت نخستین اولویت زندگی، اضطراب، تفکرهای وسواسی، اختلالات عاطفی، کج خلقی، انزوای اجتماعی، عزت نفس پایین، افسردگی، کناره گیری، ازهم گسیختگی روابط اجتماعی، بی قراری، فقدان کنترل زمان، رفتار نادرست و شیفتگی استفاده مدام، از ملاک های تشخیص اعتیاد اینترنتی در افراد است که خانواده ها اگر چنین حالاتی را در فرزندان یا خودشان مشاهده می کنند، باید هرچه سریع تر برای رفع آن اقدام کنند. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :