آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 219333
تاریخ انتشار : 26 شهریور 1396 10:15
تعداد بازدید : 656

یک تولیدکننده تجهیزات کامپیوتری ایرانی

کالای بی کیفیت و قاچاق مشتری را بی اعتماد کرده است

با وجودی که اتحادیه صنف فناوران رایانه طی یک سال گذشته و به ویژه ماه های اخیر تلاش های بسیاری برای مقابله با عرضه کالاهای بدون گارانتی کرده است و همچنان بر موضع خود در رابطه با کاهش عرضه کالاهای قاچاق در بازار کامپیوتر پافشاری می کند؛ اما بررسی های بازاری گویای رشد قاچاق در بازار است.

فناوران- بر اساس اعلام کارشناسان بازار و همچنین واردکنندگان رسمی و تولیدکنندگان کالاهای کامپیوتری، کالاهای قاچاق به وفور در بازار کامپیوتر وجود دارند و تلاش های بسیاری که برای کنترل قاچاق شده است، در بازار کامپیوتر مثمر نبوده است.
به گفته شایان اسدی، یک واردکننده کالاهای کامپیوتری، در حال حاضر بیش از 50 درصد بازار تجهیزات جانبی و بیش از 30 درصد بازار نوت بوک را کالاهای قاچاق به خود اختصاص داده اند که البته این رقم ها بدون در نظر گرفتن واردات کالاهای قاچاق از مبادی رسمی است.
به گفته این واردکننده، به دلیل سهل انگاری ماموران گمرک یا تبحر برخی از واردکنندگان کالاهای قاچاق شاهد هستیم که بخشی از کالاهای قاچاق موجود در بازار به عنوان کالای قانونی وارد بازار می شوند که نمونه بارز آن کالاهای برند اپل است.
یکی دیگر از واردکنندگان کالاهای کامپیوتری هم با تایید گفته های همکارش می گوید: گرانی دلار به رشد قاچاق دامن زده است و طی سه ماه اخیر شاهد هستیم که حجم واردات کالا از مبادی رسمی کاهش بیشتری یافته است و در مقابل بازار هم از لحاظ موجودی با مشکل چندانی مواجه نیست.
در این زمینه یک تولیدکننده تجهیزات کامپیوتری ایرانی هم با تشریح وضعیت فروش تجهیزات جانبی جدید در بازار کامپیوتر گفت: در حال حاضر بازار تجهیزات جانبی و قطعات کامپیوتری بیشترین میزان قاچاق را به خود اختصاص داده است. 
جمال جعفری، یک تولیدکننده تجهیزات کامپیوتری ایرانی در گفت وگو با فارس می گوید: وجود پدیده قاچاق در بازار موبایل و تجهیزات موبایل، تجهیزات کامپیوتری و .... سبب ورود تجهیزاتی با کیفیت پایین به کشور می شود که همین امر مشتری را زده کرده و در نتیجه رشد دلخواه را در فروش این تجهیزات شاهد نبودیم.
وی می افزاید: رشد عرضه کالاهای قاچاق تولیدکنندگان را نیز به دردسر انداخته است .
وی با بیان این موضوع که هم اکنون فروش پاور بانک به سطح مطلوبی رسیده است، می گوید: تولید این محصول در کشور اقتصادی شده است.
جعفری توضیح داد: یک ایده در بومی کردن یک تجهیز این است که ابتدا بازارسازی و سپس تولید شود؛ برای مثال درباره این محصول فروش ماهانه باید به 2 هزار عدد برسد تا تولید داخلی صرفه داشته باشد.
این تولیدکننده تجهیزات کامپیوتری ایرانی می افزاید: پاور بانک های قاچاق با ظرفیت جعلی مثلا 20 هزار آمپر بدون گارانتی در بازار موجود هستند که مدت کوتاهی کار می کنند و بی کیفیتی آنها باعث تغییر نظر کاربران حتی درباره تجهیزات اصل می شود.
به گفته وی، همچنین اسپیکر بلوتوث سرعت رشد دلخواه را در بازار نداشت اما اخیرا اقبال به سمت خرید این محصول تاحدودی افزایش یافته است.
جعفری با بیان وضعیت فروش تجهیزات جدید صوتی و تصویری، افزود: همچنین فروش ساندبار (سینمای حرفه ای خانگی) به حدی نیست که فعلا تولید آن در کشور مقرون به صرفه باشد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :