آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 219041
تاریخ انتشار : 22 شهریور 1396 8:3
تعداد بازدید : 1400

دادستان تهران:

علت اجرایی نشدن شبکه ملی اطلاعات معلوم نیست

دادستان تهران درباره آمار ضریب نفوذ استفاده از فضای مجازی گفت: 57 درصد مردم ایران به اینترنت دسترسی دارند. در حالی که این آمار در خاورمیانه 52 درصد اعلام شده است.

دادسرای عمومی - عباس جعفری دولت آبادی افزود: در حال حاضر آزادی های نامحدود و گسترده فضای مجازی، تنوع اطلاعات و داده ها بر رغبت نوجوانان و جوانان برای استفاده از آن افزوده است؛ اما جهانی بودن، جذابیت، گستره کاربران، تنوع اطلاعات و دسترسی آسان به این فضا آسیب هایی را در پی داشته است. 
وی از جمله این آسیب ها را سوءاستفاده از فضای مجازی برای ترویج فرهنگ و سبک زندگی غربی، نقض گسترده حریم خصوصی افراد، نقض ارزش های دینی و اخلاقی، ترویج امور مبتذل و مستهجن دانست و اظهار داشت: در حال حاضر فضای مجازی هم چنین به ابزاری برای کسب درآمد نامشروع تبدیل شده است.
جعفری دولت آبادی با بیان آمار ضریب نفوذ استفاده از فضای مجازی گفت: 57 درصد مردم ایران به اینترنت دسترسی دارند؛ در حالی که این آمار در خاورمیانه 52 درصد اعلام شده است.
دادستان تهران افزود: 41 درصد از مطالب و داده های فضای مجازی به حوزه اخبار خبر اختصاص دارد و 19 درصد مربوط به امور راجع به بانک ها و بانکداری است.
جعفری دولت آبادی با بیان وجود 40 میلیون کاربر ایرانی عضو تلگرام، گفت: مسوولان آمار و رقم های متفاوتی از جمله سهم 45 تا 60 درصدی تلگرام را در فضای مجازی اعلام کرده اند؛ امری که باعث انتقال اخبار و اطلاعات شخصی کاربران به خارج از کشور می شود و تبعات نامطلوبی را در پی دارد.
وی با بیان اینکه تلگرام دسترسی های وسیع به اطلاعات کاربران ایرانی دارد، گفت: تلگرام از این طریق ذائقه های مخاطبان را به خوبی تشخیص داده و در بزنگاه های مختلف از این اطلاعات استفاده می کند.
دادستان تهران به تهدیدهای راجع به ترویج فساد، فحشا، تشکیل خانه های فساد و تبلیغ روسپی گری در فضای مجازی پرداخت و گفت: آسیب ها و تهدیدهای ناشی از آن، متوجه تمام اقشار جامعه است و اختصاص به طیف و قشر سنی خاصی ندارد؛ این در حالی است که در برخی کشورها سطح و میزان دسترسی افراد و سنین مختلف به فضای مجازی متفاوت است و اینترنت های خاصی برای کودکان و نوجوانان طراحی شده که به کاهش آسیب ها انجامیده است.
جعفری دولت آبادی همچنین استفاده گسترده از شبکه های اجتماعی نظیر تلگرام، توییتر، فیس بوک و اینستاگرام و مشکلات اخلاقی حادث در این شبکه ها را از دیگر معضلات فضای مجازی دانست و گفت: یکی از مهم ترین مشکلات ایران با فضای مجازی، دشواری های ناشی از عدم شناسایی و احراز هویت کاربران است؛ به نحوی که بی هویتی افراد در فضای مجازی و فروش سیم کارت های متعدد به افراد با مشخصات غیرواقعی، تشخیص هویت این عده از افراد را دشوار ساخته است؛ موضوع هویت های ناشناخته به ویژه در جرایم علیه امنیت و ارزش اخلاقی و دینی مشکلاتی را در پی داشته
 است. 
به گفته وی عده ای معتقدند علاوه بر تهدیدها در فضای مجازی می توان از ظرفیت این فضا برای برخی امور جاری مانند بانکداری، ترویج امور علمی و نظایر آن استفاده کرد و بر همین اساس، فضای مجازی را توامان با تهدید و فرصت ارزیابی می کنند.
دادستان تهران با بیان ضرورت راه اندازی شبکه ملی گفت: چندین سال است که مقام معظم رهبری این موضوع را مطالبه کرده و جزو وظایف جدی شورای عالی فضای مجازی بوده که کشور یک شبکه ملی داشته باشد تا بتواند مانند برخی کشورها، محتوای سالم ارایه کند، ولی هنوز دولت نتوانسته است زمینه ارایه اینترنت پاکیزه و سالم را به مردم فراهم کند تا بسیاری از آسیب های کنونی رفع
 شود.
وی با بیان اینکه هنوز گزارش روشنی در رابطه با اینکه چرا شبکه ملی در کشور ما اجرایی نمی شود به مردم ارایه نشده است، گفت: باید هرچه زودتر این اقدام صورت گیرد تا دسترسی های کاربران بدون نگرانی باشد.
وی افزود: بسیاری از آسیب ها از جمله آسیب های یاد شده، با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات مرتفع خواهد شد و این امری است که پیگیری جدی آن از وظایف  شورای عالی فضای مجازی است.
وی با طرح پرسش چرایی عدم راه اندازی این شبکه، اقدام عاجل در این راستا را ضروری دانست و در ادامه با بیان موضوع فیلترینگ کانال ها و سایت های غیر اخلاقی و ضد دین اظهار داشت: هر چند به صورت روزانه و هفتگی تعداد قابل توجهی از این سایت ها و کانال ها فیلتر می شود؛ اما همچنان آمار فعالیت آن ها قابل توجه و تامل است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :