آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 218183
تاریخ انتشار : 8 شهریور 1396 8:0
تعداد بازدید : 1468

پیش‌بینی هیجان‌انگیز و ترسناک «ری کورزویل» از آینده

انسان ها دیگر نمی میرند

ری کورزویل، یکی از مدیران گوگل، شخص شناخته شده ای در زمینه تفکر آینده گرایی است و تقریبا 86 درصد از پیش بینی های او درباره آینده جهان و فناوری درست از آب درمی آید. آینده ای که او متصور می شود معمولا مبتنی بر مسائل فیزیکی و ذهنی است.

نسترن صائبی
برخی ری کورزویل را «پیامبر فاجعه فناوری و نجات فناوری» خوانده اند. او یک تریلی لقب دارد که از میان آنها می توان به نویسنده، مخترع، دانشمند کامپیوتر، آینده نگر و مهندس گوگل پرداخت. وی از دهه ۱۹۹۰ تاکنون ۱۴۷ پیش بینی انجام داده است که بیشتر آنها از جمله سقوط اتحاد جماهیر شوروی، رشد اینترنت و توانایی کامپیوترها در شکست انسان در بازی شطرنج درست از آب درآمده اند. 
مهم ترین پیش بینی وی «تکینگی» است که مبحث بسیار جالب و در خور توجهی است. تکینگی فناوری دوره ای است که در آن همه پیشرفت های تکنولوژیکی، به ویژه پیشرفت هایی که در زمینه هوش مصنوعی رخ می دهند، منجر به پیشی گرفتن ماشین های هوشمند از هوش انسانی می شوند. جدول زمانی ری کورزویل برای تکینگی، حدود دو دهه نسبت به پیش بینی های دیگر تکنولوژیست ها و آینده پژوهان، خصوصا ماسایوکی سان، مدیرعامل شرکت سافت بانک که پیش بینی کرده بود سپیده دم ماشین های فوق هوشمند زودتر رخ خواهد داد، منتشر شد.
کورزویل، سال گذشته، در کنفرانس ساوت بای ساوتست در آستین تگزاس پیش بینی کرد، تکینگی تا 12 سال آینده رخ خواهد داد. کورزویل در این مصاحبه گفت: تا سال ۲۰۴۵ ماشین ها از انسان ها پیشی می گیرند و ۱۶ سال قبل از این تاریخ، هوش مصنوعی به هوشمندی انسان ها خواهد رسید.
کورزویل می گوید: ری کرزویل می گوید: سال ۲۰۲۹، تاریخ دقیقی است که هوش مصنوعی تست تورینگ را پشت سر می گذارد و بنابراین به سطح هوش انسان دست پیدا می کند. تست تورینگ در سال ۱۹۵۰ توسط آلن تورینگ طراحی شده است. به باور تورینگ، اگر انسانی قادر به تشخیص تفاوت بین انسان واقعی و هوش مصنوعی نباشد، هوش مصنوعی با موفقیت تست تورینگ را پشت سر گذاشته است. نظرات کورزویل تنها به تکینگی محدود نمی شود. او همچنین پیش بینی کرده است که نانو روبات ها و رابطه ای بین مغز انسان و کامپیوتر (همچون پروژه نورولینک ایلان ماسک و شرکت کرنل با سرمایه گذاری برایان جانسون) روی زندگی ما تاثیر می گذارند و آینده ای کاملا جدید برای ما رقم خواهند زد.
این فرآیند می تواند با گام هایی در سطح کتاب ها و داستان های علمی-تخیلی (یعنی پیشرفت با سرعتی نجومی) در فناوری واقعیت مجازی شروع شود. کورزویل پیش بینی می کند که واقعیت مجازی به قدری پیشرفت می کند که محل کار فیزیکی دیگر تبدیل به واقعیتی مربوط به گذشته می شود. طی چند دهه آینده، رفت وآمدهای ما تنها می تواند با یک هدست انجام بگیرد.
این تغییر پارادایم می تواند پیامدهای جالبی در پی داشته باشد. انسان های آینده با عدم نیاز به زندگی در نزدیکی محل کار، سطح بی سابقه ای از زندگی شهری را تجربه خواهند کرد. همچنین دیگر نیازی نیست برای کار در شهرهای بزرگ و نواحی خاصی زندگی کنند. این تمرکززدایی می تواند شانس حملات تروریستی را هم کاهش دهد. تکنولوژی «بلاکچین» یا «زنجیره بلوکی» هم به تمرکززدایی ادامه می دهد. 
زنجیره بلوکی یک مدل از پایگاه داده توزیع شده است که در ایجاد بیت کوین به جهان معرفی شد. این پایگاه داده به صورت مستمر فهرستی از رکوردها (رده ها) را که هرکدام به گزینه های قبلی فهرست ارجاع می دهند، حفظ می کند و بدین وسیله در مقابله با تضعیف یا بازنگری غیرمجاز تقویت می شود. در این فناوری با وجود کاربران متعددی که به طور همزمان داده هایی را ثبت و اصلاح می کنند و ممکن است که آن داده ها با هم تداخل داشته باشند، شبکه قادر به حفظ یکپارچگی محتوای پایگاده داده است. با توجه به ساختار داده ای رمزنگاری شده که بلاکچین داراست، یکپارچگی بدون هیچ کنترل کننده مرکزی حفظ می شود.
به گفته کورزویل، تکنولوژی نه تنها موجب بازنگری ما درباره محل کار مدرن می شود، بلکه به ما امکان جایگزینی ساختار زیستی خود با سخت افزارهای پیشرفته می دهد. او پیش بینی کرده است که در اوایل دهه 2030، قادر به کپی کردن ذهن انسان روی یک ابزار الکترونیک خواهیم بود. انسان های آینده شاید تنها تراشه هایی باشند که مغزشان روی آن اسکن شده است.
این پیشرفت ها پیامدهای بیشتری در پی خواهد داشت به شکلی که انسان دیگر نمی میرد! به این معنا که دیگر خون و استخوان در بدن انسان معنای خود را از دست خواهد داد و فقط با یک اسکن مغز روی یک ماشین، انسان ها می توانند هر فرمی که می خواهند از شکل یک جعبه تا یک پرنده را به خود بگیرند. 
بر اساس پیش بینی کورزویل، حضور وای فای در همه جا تقریبا دارد به واقعیت تبدیل می شود. به خصوص با طرح ایلان ماسک که می خواهد از فضا، اینترنت را در همه جای جهان گسترش دهد. کورزویل امیدوار است که خیلی از بیماری هایی که هم اکنون انسان ها را از پای درمی آورند، تا دهه 2020 ریشه کن شوند و شاهد دستاوردهای پزشکی بیشتری باشیم.
پیش بینی های کورزویل در عین حال که هیجان انگیز است، دلهره آور و کمی وحشتناک هم هست. زمان ثابت خواهد کرد که فناوری ها چه تاثیری روی بشریت خواهند گذاشت. 
 منبع: Futurism


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :