آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 218103
تاریخ انتشار : 7 شهریور 1396 10:39
تعداد بازدید : 1634

وزیر ارتباطات شرط رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی را اعلام کرد:

یوتیوب و توییتر باید با فرهنگ ما سازگار شوند

جهرمی: در پایان این 4 سال 20 هزار شرکت کسب و کار نوپا، هزار شرکت متوسط، 100 شرکت بزرگ و 5 شرکت بین المللی خواهیم داشت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته و در جمع خبرنگاران گفت: توییتر برای همکاری با دولت ایران درخواست داده است.

فناوران - محمد جواد آذری جهرمی گفت: توییتر برای فعالیت در چارچوب قوانین ایران درخواست مذاکره داده، اما هنوز مذاکره ای آغاز نشده است.
وی توضیح داد: رویکرد شورای عالی فضای مجازی بر این بود که با سرویس های فیلترشده در ایران مذاکره شود، به این مساله نگاه سلبی نداشته باشیم و به حقوق شهروندان برای دسترسی به سرویس ها احترام بگذاریم.
جهرمی ادامه داد: لازمه اجرای این مساله احترام آنها به مقررات ما و صیانت از فرهنگ غنی محلی کشور است، زیرا نمی توانیم به شبکه ای اجازه فعالیت دهیم که خدمات خود را ارایه کند، اما معضلاتی برای ما داشته باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در چارچوب مقررات این سرویس ها که برای مثال در آیین نامه یوتیوب موارد غیراخلاقی بلاک می شود این قوانین متناسب با فرهنگ ما توسعه و تغییر یابد به گونه ای که این سرویس ها به صورت محلی پیاده سازی شوند.
وی ادامه داد: اگر ارایه دهندگان این سرویس ها این آمادگی را داشته باشند، در دولت و در مجموعه نظام برای برداشتن این محدودیت ها آمادگی داریم.
جهرمی ادامه داد: درباره مذاکرات به صورت خاص، توییتر درخواست مذاکره داده اما هنوز مذاکره ای آغاز نشده است. درباره باقی سرویس ها طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی اطلاع رسانی و اعلام آمادگی برای انجام مذاکره کرده ایم اما منتظر دریافت پاسخ هستیم.
  تعیین تکلیف مدل فروش اینترنت، اولویت وزارت ارتباطات
وزیر ارتباطات همچنین گفت: تا یک ماه آینده وضعیت مصوبه فروش اینترنت نامحدود مشخص می شود و این موضوع را به عنوان اولویت این وزارتخانه در برنامه صد روزه دولت دیده ایم.
آذری جهرمی درباره گرانی نرخ اینترنت با دفاع از تعرفه های فعلی اینترنت موبایل گفت: قیمت اینترنت موبایل در دنیا گران است با این وجود ایران به لحاظ شاخص «ارزیدن» جزو ده کشور نخست دنیا به لحاظ این سرویس است.
وی گفت: موضوعی که درباره گرانی اینترنت مطرح می شود، مربوط به اینترنت ثابت است که کشور ما شاخصی بهتر از رتبه ۹۰ در دنیا ندارد. این غیرطبیعی بودن قیمت سبب شده برنامه اصلاح تعرفه ها را مدنظر قرار دهیم.
وی ادامه داد: کمیته ای برای بررسی وضعیت تعرفه اینترنت ثابت و ارایه اینترنت نامحدود که پیش از این مصوب شد، تشکیل شده است و امیدواریم ظرف یک ماه آینده این تعرفه ها را نهایی کنیم. وی ادامه داد: موضوع تعیین تکلیف تعرفه اینترنت ثابت در اولویت برنامه های صد روزه دولت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
  رفع موانع استارت آپ ها
جهرمی همچنین از برنامه ریزی برای رفع موانع کسب و کارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و ایجاد قوانین حمایتی در این بخش خبر داد و گفت: یکی از انتقادات مجلس به ما این بوده که در حوزه فناوری اطلاعات آمارهای شفافی وجود ندارد، ما معتقدیم به دلیل موضوعات مالیاتی و مقرراتی پیش پای فعالان این بخش بسیاری از شرکت ها درآمد خود را اعلام نمی کنند. بر این اساس قصد داریم با راهکارهای حمایتی وضعیت این بخش را شفاف سازی و برآورد کنیم و در بازه های مختلف زمانی طی چهار سال آینده در هر سال آماری از وضعیت بازار و خدمات این شرکت ها به صورت شفاف به مردم ارایه کنیم.
  امنیت کشور با نارضایتی مردم به خطر می افتد
وزیر ارتباطات گفت: فرهنگ و امنیت در کشور ما مدیون حضور مردم است و بدون حضور آنان این فرهنگ و امنیت وجود ندارد.
وی ادامه داد: اگر بین مردم نارضایتی وجود داشته باشد، مشکلات فرهنگی و امنیتی 10ها برابر می شود و ما پشتوانه مردمی خود را از دست می دهیم.
آذری جهرمی با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی مردم در حال حاضر بیکاری است، گفت: ایجاد اشتغال در حوزه ICT  در دنیا 2 درصد است که این رقم در ایران 2 دهم درصد برآورد شده است و این رقم نشان می دهد ظرفیت رشد 10 برابر در این حوزه وجود دارد و در برنامه ششم توسعه و در برنامه های رییس جمهور یکی از محورهای ایجاد اشتغال حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان شده است.
وی ادامه داد: این حوزه ظرفیت ایجاد 100 هزار شغل در سال را دارد و 17 درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم در حوزه فناوری اطلاعات تحصیل می کنند که این نیروهای فرهیخته کشور ظرفیت خوبی برای ایجاد اشتغال دراین حوزه هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جهاد امروز را در کشور جهاد اقتصادی عنوان کرد و افزود: نمی شود که عده ای به جهاد بروند و افرادی در عقبه جبهه مانع ایجاد کنند و برنامه ما در وزارت ارتباطات این است که به نحو احسن جهاد اقتصادی انجام شود.
وی در ادامه سخنان خود به برنامه چهار سال آینده وزارت ارتباطات پرداخت و گفت: در برنامه وزارت ارتباطات طوری برنامه ریزی شده است که در پایان این 4 سال 20 هزار شرکت کسب و کار نوپا، هزار شرکت متوسط، 100 شرکت بزرگ و 5 شرکت بین المللی به صورت فعال در حوزه فناوری اطلاعات حضور داشته باشند.
آذری جهرمی با بیان اینکه دولت خود را مخاطب باید های مقام معظم رهبری می داند، افزود: کسانی هم که به دلایلی به دنبال کارشکنی و بداخلاقی هستند، خود را مخاطب نبایدهای ایشان بدانند و مطمئن باشند کارشکنی در کار دولت، کارشکنی در کار ملت و نظام است.
وی ادامه داد: امیدواریم همه ما با قدم های ثابت و همدلی با جدیت در این مسیر حرکت کنیم و یادمان باشد ما مدیون خون حججی ها هستیم و مسوولیت خون آنان بر گردن ماست.
وزیر ارتباطات در بخش دیگر از سخنان خود درباره فعالیت واعظی در وزارت ارتباطات نیز گفت: به قول یکی از مسوولان کشوری «حذف اقدامات در چهار سال گذشته و دستاوردهایی که در این عرصه انجام  شده است،  ما  را به  هزار سال قبل برمی گرداند» بهترین دفاع از کارنامه دکتر واعظی است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :