آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 217546
تاریخ انتشار : 29 مرداد 1396 10:22
تعداد بازدید : 1718

رییس مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد اعلام کرد:

فعالیت کانال های تلگرامی ثبت نشده غیرقانونـی است

رییس مرکز توسعه رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از زمان اجرای طرح ساماندهی کانال های تلگرامی بالای پنج هزار کاربر تا کنون بیش از 10 هزار کانال در سامانه ویژه ثبت نام کرده اند.

ایرنا - مرتضی موسویان با بیان بند اول مصوبه جلسه سی و چهارم شورای عالی فضای مجازی با موضوع «انتشار انبوه محتوا در شبکه های اجتماعی و نیز در راستای صیانت از حقوق شهروندی و مالکیت معنوی دارندگان محتوای دیجیتال در فضای مجازی» یادآور شد: در این مصوبه، آمده که تمامی صاحبان کانال و خدمات مشابه آن در تلگرام و دیگر شبکه های اجتماعی فعال در کشور که بیش از پنج هزار عضو یا دنبال کننده دارند حداکثر ظرف مدت یک ماه درباره ثبت در سامانۀ تعیین شده از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کنند.
وی افزود: همچنین تاکید شده بود که با توجه به این مصوبه پس از انقضای مهلت تعیین شده، فعالیت کانال ها و خدمات مشابه ثبت نشده، غیرقانونی خواهد بود.
مشاور وزیر فرهنگ در ادامه به حضور 460 میلیون نفر استفاده کننده از کانال های تلگرامی فارسی زبان پرداخت و گفت: از 10 هزار کانال ثبت نام کننده در سامانه های معرفی شده از طرف وزارت ارشاد، نزدیک به هفت هزار و پانصد کانال، تولید کننده و مابقی بازنشر دهنده هستند.
موسویان افزود: با راه اندازی سامانه احراز هویت، منافع مردم در نظر گرفته شد چرا که اگر کالا یا سرویسی را از طریق کانال ها دریافت می کنند، باید بدانند چه کسی این کالا و خدمات را عرضه می کند و اگر مشکلی پیش آمد، بتوانند شکایت کرده و حق و حقوق از دست رفته و پایمال شده خود را احیا کنند.
رییس مرکز رسانه های دیجیتال ادامه داد: در این طرح علاوه بر ساماندهی از طریق وزارت ارشاد، موضوع نظارت را بر عهده خود مردم گذاشتیم چراکه اعتقاد داریم در فضای مجازی محتوا و تجارت کالا بدون واسطه انجام می شود؛ مردم بهترین ناظران هستند و می توانند در این زمینه به دولت کمک کنند تا کانال های کلاهبردار و ناهنجار شناسایی شوند.
به گفته وی همچنین مردم می توانند با مراجعه به لینک و کد کانال، تقلبی بودن کانال و کانال های دارای محتوای ناهنجار اجتماعی و کلاهبرداری را تشخیص دهند و گزارش کنند تا موضوع پیگیری شود.
رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد هدف از این نوع برخورد را کم کردن تهدیدها و دغدغه ها و از طرفی تولید محتوای خوب و سالم عنوان کرد که باعث خواهد شد به میزان زیادی از تولید محتواهای غیرواقعی جلوگیری شده یا تا حد قابل توجهی کاهش یابد.
موسویان گفت: اکنون حدود 44 هزار سایت دارای نشان اعتماد ملی و لوگو بوده و مردم می توانند اطمینان داشته باشند که سایت ها و دارندگان آنها مشخص و تمامی نرم افزارهای ثبت شده در وزارت ارشاد دارای شامد بوده و قابل رهگیری هستند.
وی با بیان آماری از شمار مراجعه کنندگان برای ثبت کانال های تلگرامی افزود: از تعداد 10 هزار کانال ثبت نام کرده، حدود سه هزار و 626 کانال (23 درصد) خبری، حدود سه هزار و 492 کانال (22 درصد) آموزشی، حدود سه هزار و 389 کانال (21 درصد) ارایه خدمات، حدود دو هزار و 59 کانال (13 درصد) سرگرمی، حدود دو هزار و 898 کانال (18 درصد) تبلیغاتی و حدود 3 درصد نیز بدون ذکر زمینه فعالیت بوده اند.
موسویان ادامه داد: موضوعات فعالیت کانال ها نیز با عناوین سیاسی- اجتماعی با دو هزار و 205 مورد، فرهنگی - هنری سه هزار و 901 مورد، علمی- فناوری با دو هزار و 891 مورد، اقتصاد مالی با سه هزار و 292 مورد، معارف اسلامی 950 مورد و حدود 434 مورد نیز بدون ذکر نام حوزه فعالیت ثبت شده اند. وی گفت: از این پس، تمامی تسهیلات و امور حمایتی، خدماتی، پشتیبانی و صدور مجوز این مرکز تنها شامل حال سایت ها و کانال های ثبت شده و دارای شناسنامه و شامد خواهد بود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :