آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 217461
تاریخ انتشار : 28 مرداد 1396 8:0
تعداد بازدید : 964

در دو روز نخست اجرای طرح جمع‌آوری کالاهای قاچاق

700 دستگاه هارددیسک تقلبی و قاچاق جمع آوری شد

از اواخر هفته گذشته، در پی حجم اعتراض ها و شکایت های ارسالی به اتحادیه صنف فناوران رایانه استان تهران در رابطه با فروش کالاهای مرجوعی، قاچاق و تقبی در بازار، طرح جمع آوری این گونه کالاها از بازار اجرا شد.

مریم عسگری
البته به گفته رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه، قرار بر این بود که طرح مورد نظر از ابتدای شهریور ماه به مرحله اجرا درآید؛ اما به دلیل حجم زیاد شکایت ها و همچنین برای کاهش احتمال جمع آوری این کالاها از فروشگاه ها، این طرح به صورت ناگهانی از اواخر هفته گذشته اجرا شد.
اگر چه این اتفاق موجب گلایه صنف فروشنده شد؛ اما بر اساس اعلام سید مهدی میرمهدی، رییس اتحادیه رایانه، اعتراض گروه خریداران در حدی بود که مجالی برای تعویق اجرای طرح به ما نداد.
در هر حال در روزهای ابتدایی اجرای این طرح تعداد زیادی از کالاهای قاچاق و تقلبی از سطح بازار جمع آوری شد که در گزارش امروز علاوه بر معرفی این کالاها، به دلایل عرضه این کالاها به بازار و همچنین نظر کارشناسان درباره اجرای این طرح خواهیم پرداخت. اگر در این زمینه کنجکاو هستید، این گزارش را بخوانید.
 جولان هاردهای تقلبی در بازار
اگر چه بسیاری از خریداران کالا و تجهیزات کامپیوتری درباره عرضه کالاهای تقلبی و گاه یکبارمصرفی مانند رم، کارت صدا، کول دیسک و البته هارددیسک شکایت داشته و همچنین برخی هم از بروز مشکلاتی برای نوت بوک و تبلت های ارزان و میان قیمت گله مندند؛ اما به نظر می رسد تعداد هارددیسک های تقلبی موجود در بازار بیش از سایر کالاهاست.
به گفته رییس اتحادیه فناوران رایانه استان تهران، حدود دو تا سه روز در حدود 700 هارددیسک قاچاق و تقلبی از سطح بازار جمع آوری شد که این هارددیسک ها از سوی 2 تا 3 فروشگاه به بازار عرضه می شدند.
سید مهدی میرمهدی می گوید: از تعداد 700 هارددیسک توقیف شده حدود 200 دستگاه از طریق قاچاق وارد کشور شده و متاسفانه 500 دستگاه نیز نمونه های تقلبی بودند که فروشندگان با نصب لیبل و حتی مارک تقلبی این کالاها را به اسم کالای اوریجینال در بازار به فروش می رساندند.
وی می افزاید: این هارددیسک ها با برندهای شناخته شده ای چون سی گیت و وسترن دیجیتال که پرفروش ترین برندهای بازار هستند، عرضه شده و متاسفانه خریداران این هاردها با مشکلات بسیاری مواجه شده اند.
رییس اتحادیه رایانه با بیان سود هنگفتی که فروشندگان کالاهای تقلبی از محل فروش این کالا کسب می کنند، می گوید: در حالی که این هاردها قیمت بسیار کمی دارند، فروشندگان این کالاها را با سود 100 تا 150 هزار تومانی در بازار به فروش می رسانند و شاید در نگاه نخست خریداران این هاردها فقط بابت پرداخت مبلغ هارد متضرر شده باشند؛ اما حقیقت این است که هارددیسک از کالاهایی است که کاربرانش تمام اطلاعات مهم و حتی محرمانه خود را در آن ثبت و نگهداری می کنند و با بروز کوچک ترین مشکل اطلاعات آنها از بین می رود که این بزرگ ترین آسیب و ضرر است.
به همین دلیل روی عرضه هاردهای تقلبی و قاچاق حساسیت زیادی نشان می دهد و تمام کالاهای ایراددار را توقیف و برای عرضه کننده جریمه در نظر گرفته شده است که میزان جریمه هم 4 برابر قیمت کالاهایی است که از وی ضبط شده است.
وی درباره سایر کالاهای قاچاق کشف شده از بازار نیز می گوید: تا کنون تنها هارددیسک های قاچاق و تقلبی از بازار کشف و جمع آوری شده اند و درباره سایر کالاها در آینده نزدیک اطلاعات بیشتری ارایه می شود.
 هشدار به خریداران
اگر چه کارشناسان بر این باورند که اجرای طرح های این چنینی تاثیر موقتی بر بازار دارد و باید مشکل را ریشه یابی کرد؛ اما رییس اتحادیه فناوران رایانه به اجرای این طرح با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اصرار دارد و می گوید: اجرای این طرح در مسیر جمع آوری کالاهای بی کیفیت از بازار حرکت مثبتی است.
به گفته وی، در این مسیر روی کمک و همراهی خریداران نیز حساب شده است و از خریداران کالاهای کامپیوتری و تجهیزات جانبی درخواست می شود در صورت مشاهده چنین مواردی به اتحادیه گزارش دهند.
وی همچنین به خریداران هارددیسک توصیه کرد، قبل از خرید این کالا فهرست فروشگاه های مجاز را که کالای اصل و بدون مشکل عرضه می کنند، از طریق وب سایت اتحادیه مشاهده کنند و سپس برای خرید اقدام کنند. وی همچنین می گوید: خریدارانی که کالای مد نظر را از فروشگاه های مجازی خریداری می کنند، در نظر داشته باشند که کالا را از فروشگاه معتبر که دارای نماد اعتماد الکترونیک است، خریداری کنند تا دچار دردسرهای بعد از خرید کالا نشوند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :