آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 214411
تاریخ انتشار : 9 مرداد 1396 11:19
تعداد بازدید : 1386

مدیرعامل تلگرام:

هیچ سروری در ایران نداریم

هرچند مدیرعامل تلگرام بیان می کند که فقط CDNهای این پیام رسان به ایران منتقل شده است، وزیر ارتباطات اصرار دارد که هم CDNها و هم سرورهای تلگرام به ایران آمده است.

فناوران - محمود واعظی روز گذشته و در جمع خبرنگاران درباره انتقال سرور و CDN محتوای تلگرام به ایران گفت: هر ۲ درست است، اکنون سرور تلگرام به ایران آمده و CDNها هم در حال نصب است که نتیجه توافقات ایران و تلگرام است. 
وی گفت: زمانی که سرور وجود نداشته باشد CDN روی آن نصب نمی شود.
وزیر ارتباطات گفت: کار بزرگی انجام شده است به نحوی که برای کانال های پرظرفیت و کانال هایی که مراجعه زیادی دارد، تلگرام سرور خود را به ایران آورده است و روی آن CDN نصب کرده است.
وزیر ارتباطات توضیح داد: هم اکنون کار در حال انجام است و این شروع یک کار بزرگ است و من فکر می کنم باید اجازه دهیم همین سیاست که بین ما و مدیر تلگرام توافق شده است، پیش برود.
واعظی ادامه داد: ما گام به گام در این زمینه پیش می رویم و امیدواریم همانطور که وعده کردیم، انتقال سرورهای تلگرام به ایران نتیجه
بخش باشد.
وی با بیان اینکه مذاکرات با این شبکه پیام رسان نتیجه داده است و موضوع، یکطرفه نیست خاطرنشان کرد: اینکه تلگرام در ایران در حال نصب CDN است، نتیجه توافقات ما و تلگرام است.
البته پاول دوروف، مدیر تلگرام روز گذشته در پیامی توییتری باز هم تاکید کرد که قرار نیست سروری به ایران منتقل شود. پس از این توییت هم دوروف با انتشار متن مفصلی در کانال شخصی اش اعلام کرد: برخی گزارش ها می گوید که محمود واعظی، وزیر ارتباطات ایران گفته است که تلگرام سرورهایش را به ایران آورده است. از آنجا که هیچ کدام از سرورهای تلگرام در ایران نیست، یا خبر نادرست است یا ترجمه به اشتباه صورت گرفته است.
اما اگر وزیر ارتباطات ایران چنین چیزی گفته باشد، احتمالا منظور وی CDNهایی بوده است که تلگرام در نقاطی که نمی خواهد سروری داشته باشد، آنها را اجاره می کند. همانطورکه پیش تر نیز اعلام کرده ایم، این CDNهای محلی شامل هیچ کدام از سرورهای تلگرام نشده و امکان ذخیره هیچ اطلاعات خصوصی را ندارند. این زیرساخت های اجاره ای، متعلق به شرکت های دیگر هستند و صرفا برای انتقال بهینه تر اطلاعات استفاده می شوند. بنابراین CDN با سرورهای تلگرام معمولا اشتباه گرفته می شود یا افراد سیاسی و خبرنگاران، برای گرفتن امتیاز یا افزایش تعداد خواننده از این موضوع استفاده می کنند.

 راه اندازی موبایل بانکینگ تا شهریور
وزیر ارتباطات پس از توضیح درباره سرورهای تلگرام گفت: در گذشته مذاکراتی با بانک مرکزی داشتیم و نگرانی های امنیتی درباره اجرای پروژه پرداخت از طریق موبایل وجود داشت؛ اما امروز با توجه به اجرای دولت الکترونیکی، نیازمند راه اندازی موبایل بانکینگ و پرداخت موبایلی هستیم.
وی ادامه داد: تا پایان دولت فاز اول دولت الکترونیکی را راه اندازی می کنیم و هم اکنون بیش از ۲۰۰ خدمت از طریق دستگاه های اجرایی به صورت الکترونیکی می توانند به مردم سرویس دهند. به همین دلیل در جلسه ای که روز پنجشنبه با رییس بانک مرکزی داشتیم، قرار بر این شد که برخی از سیستم های موبایل پیمنت را که نهایی شده، اجرایی کنیم.
واعظی گفت: در همین حال قرار است مابقی سیستم های این پروژه نیز تا شهریور ماه نهایی و موبایل بانکینگ در کشور اجرایی شود.

 اولین اپراتور بخش خصوصی پست تعیین شد
وزیر ارتباطات همچنین درباره آخرین وضعیت مناقصه انتخاب اپراتور بخش خصوصی پست گفت: پاکات اولیه مناقصه و نیز پاکات دوم این مناقصه باز شده است و یک برنده داشتیم که این برنده را تا آخر این هفته نهایی کرده و اعلام می کنیم.
وزیر ارتباطات با بیان حرکت های مثبت در جهت توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات با توجه به میزان فارغ التحصیلان این حوزه گفت: پتانسیل های خوبی در کشور وجود دارد و تاکنون بالغ بر ۱۳۰ هزار اپلیکیشن ازطریق جوانان ایرانی طراحی و تولید شده است که بخشی از آنها صادر می شود.وی ادامه داد: پیش بینی ما این است که به سرعت در این حوزه در منطقه و بین الملل فعال شویم و هم اکنون نیز در بخش توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه ایران در سه سال گذشته از ۱۱۸ به ۹۸ ارتقا یافته است.

 مجوز کریدور ICT صادر شد
واعظی همچنین با بیان دریافت مجوز ایجاد کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات از سوی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (شورای عتف) گفت: پارک تخصصی ICT که امروز راه اندازی شده است، بخشی از کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات است که می تواند به ساماندهی انواع و اقسام فعالیت های دانش بنیان در این حوزه منتج شود.
وی با بیان اینکه امروز ۱۰ شرکت برتر دنیا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می کنند، افزود: رویکرد ما نیز باید با توجه به پتانسیل های موجود در کشور از جمله نخبگان و جوانان و وجود مراکز علمی تحقیقاتی و دانشگاهی رسیدن به جایگاه های بالا در این بخش باشد.
واعظی با بیان اینکه هم اکنون ۵ کریدور در کشور فعال است، گفت: یکی از این کریدورها مربوط به فناروری اطلاعات و ارتباطات است که از تهران آغاز شده و تا استان البرز ادامه دارد.
وی ادامه داد: به این معنی که انواع فعالیت ها را از مرکز مخابراتی رودهن و پارک پردیس آغاز کرده ایم و بعد در پژوهشگاه  فناوری اطلاعات، پژوهشگاه فضایی در تهران و پس از آن در پژوهشگاه سامانه های حمل و نقل فضایی و پارک تخصصی ICT در اتوبان کرج و در نهایت در مرکز فضایی ماهدشت و منطقه ویژه اقتصادی پیام در مهرشهر کرج فعالیت خواهیم داشت.
وزیر ارتباطات گفت: شهرک تخصصی و بین المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات در مجموعه منطقه ویژه اقتصادی پیام دو سال است که در حال شکل گیری است و برای آن از مشاوران سنگاپوری کمک گرفته ایم. 
وی در پایان گفت: امید می رود با راه اندازی این مجموعه ها و بهره مندی از پتانسیل منطقه ویژه اقتصادی شاهد فعالیت شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها در این حوزه باشیم و پس از آن این شرکت ها به سرعت وارد تعاملات بین المللی شوند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :