آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 214142
تاریخ انتشار : 4 مرداد 1396 2:21
تعداد بازدید : 978

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس:

اصناف به جای مقابله با اسب تیزپای تجارت الکترونیکی، از آن سواری بگیرند

رییس اتاق اصناف ایران گفت: شرکت های صاحب نفوذ با سرمایه های سنگین و با بهره گیری از سرورهایی که در خارج از کشور مستقرهست، به کسب و کارهای مجازی وارد شده و فعالیت واحدهای صنفی کوچک را تحت تاثیر خود قرار داده اند.

فناوران- علی فاضلی روز دوشنبه در نهمین اجلاسیه دوره ششم اتاق اصناف ایران با بیان این مطلب، بر لزوم پرهیز از شعارزدگی در کشور تاکید کرد و گفت: سیاستگذاران باید به گونه ای حرکت کنند که در جهت تقویت کارآفرینان باشد و نباید در عمل با سیاست گذاری های نادرست به سست کردن ریشه های کارآفرینی کمک کند.
فاضلی با بیان اینکه اصناف همگام با تکنولوژی های روز پیش نرفتها ند، افزود: ما با ایجاد فروشگاه های زنجیره ای مخالفتی نداریم و باید به این سمت حرکت کنیم اما این فرایند نباید باعث از بین رفتن  بنگاه ها شود.
فاضلی درباره تبصره ۷ ماده ۷۲ قانون نظام صنفی گفت: نظارت بر بازار به اصناف سپرده شده؛ اما بودجه ای در این زمینه اختصاص نیافته است. ضمن اینکه هیچ آماری هم در اختیار نداریم که بدانیم سهم اصناف از بودجه چقدر است.
رییس اتاق اصناف ایران ادامه داد: بدون اصلاح قوانین کار، بیمه تامین اجتماعی و مالیات، کارآفرین احساس آرامش نخواهد کرد. کارآفرین اکنون هزینه های سنگینی می پردازد بدون اینکه حمایتی داشته باشد.
فاضلی در مورد بسته حمایت از ۱۰ هزار بنگاه کوچک و متوسط صنفی گفت :این اقدام در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی بود اما تاکنون شامل اصناف نشده است.
وی در پایان این اجلاسیه که ۱۴۵ نفر از نمایندگان اتاق اصناف سراسر کشور حضور داشتند، اعلام کرد: تا سه ماه آینده خبرهای خوشی برای اصناف خواهیم داشت.
 اصناف به کسب و کارهای نوین مجهز شوند
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این اجلاسیه با بیان ضرورت ورود اصناف ایران به کسب و کارهای نوین اعلام کرد: اتاق اصناف می تواند با تشکیل کارگروه صادرات و تشکیل شرکت های بزرگ صادراتی، سهم اصناف در تولید ناخالص ملی را از ۱۷ درصد فعلی به ۲۵درصد افزایش دهد. محمدرضا پورابراهیمی افزود: آمار صادرات اصناف اکنون ۵۰۰ میلیون دلار اعلام شده در حالی که می توان با تجمیع توانایی ها و برنامه ریزی در یک بازه زمانی یک ساله آن را به سه تا چهار برابر افزایش داد.
وی با بیان اینکه اتاق های اصناف باید به روز شوند، گفت: ما می توانیم در مواردی که اصناف با دولت مشکل دارند، در راستای قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی پیگیری کنیم. در موضوع فروشگاه های زنجیره  ای در چارچوب قانون نظام صنفی مواردی ذکر شده که کامل نیست و باید به روزرسانی شود. وی یکی دیگر از موضوعات مبتلابه واحدهای صنفی را، تضییقات قانون کار فعلی کشور دانست و افزود: در آن زمان که این قانون وضع شد، با وضعیتی روبه رو بودیم که اقتصاد کشور بر اساس قانون اقتصاد تعاونی اداره می شد و موضوع حمایت از کارگر مطرح بود و کارآفرینان را سرمایه دار زالوصفت می دانستند؛ لذا برای حمایت از طبقه کارگر قانون کار  تدوین و تصویب شد. اما امروز مکانیزم عرضه و تقاضای نیروی کار با گذشته متفاوت شده و نیاز به اصلاح دارد.
پور ابراهیمی گفت: امروز هزینه ایجاد شغل در کشور بین ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان است و ما به ایجاد ۵۰ تا ۱۰۰ هزار شغل در کشور افتخار می کنیم در حالی که با اصلاحات جزئی در قانون کار و همچنین بیمه تامین اجتماعی می توان از طریق اصناف به سه میلیون شغل پایدار دست یافت. وی اظهار کرد: سازمان بین المللی کار (ILO) نیز در گزارش اخیر خود اعلام کرده که سختگیرانه ترین قانون کار در جهان مربوط به ایران است.
وی با تاکید بر تکلیف اتاق اصناف در سازماندهی اصناف برای ورود به تجارت الکترونیکی ادامه داد: ساختار سنتی اصناف باید بتدریج به سمت مدرن شدن پیش برود چون امروز تجارت الکترونیکی یک واقعیت است و اگر شما همراه نشوید و ساماندهی نکنید، در آینده دچار مشکل خواهید شد.
وی افزود: به جای مقابله با اسب چالاک و تندپای تجارت الکترونیکی، آن را مهار کنید و از آن بهره ببرید؛ شاید تغییر رویکرد حرکت از سنتی به مدرن کمی سخت باشد؛ اما باید به آن ورود کرد. پور ابراهیمی گفت: امروز در اتاق اصناف ایران، جای مرکز یا اداره کسب و کارهای نوین خالی است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :