آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 214141
تاریخ انتشار : 4 مرداد 1396 2:19
تعداد بازدید : 821

رکود، مالیات و بی اعتمادی بازار کامپیوتر را جان به سر کرده است

حال زار بازار

در پی طولانی شدن رکود حاکم بر بازار کامپیوتر، گلایه های فعالان بازار هم افزایش یافته است و هر روز صدای اعتراض اعضای صنف آی تی درباره موضوعی جدید بلند می شود.

مریم عسگری
یک روز کسبه از کاهش سود در مقابل رشد هزینه های جانبی گله مندند و روز دیگر از افزایش مالیات.
 رونق کسب و کار فروشگاه های مجازی و جذب مشتریان بازار سنتی کامپیوتر از سوی این فروشگاه ها هم مزید بر علت شده است. سختی شرایط در حدی است که برخی  از فعالان بازار می گویند چنین رکودی را در بدترین سال های بازار هم به خاطر ندارند.
در چنین شرایطی برخی از کسبه عطای فعالیت در بازار را به لقایش بخشیده و در بخش های دیگری سرمایه گذاری کرده اند. گروه دیگری هم که در بازار باقی مانده اند؛ در شرایط بدی به سر می برند.
در گزارش این هفته پای درد و دل کسبه بازار نشسته ایم. 

 بی اعتمادی به بازار
در شرایط فعلی هم گروه خریدار و هم فروشنده به فضای بازار و شرایط آینده بی اعتماد هستند.
خریداران می گویند: هیچ قانون مشخصی برای قیمت گذاری کالاها در بازار وجود ندارد و به همین دلیل است که خریداران ترجیح می دهند کالاها را در سفرهایی که به سایر کشورها دارند، خریداری کرده یا با مقایسه قیمت ها در سایت های داخلی و خارجی، خرید خود را از فروشگاه های مجازی انجام دهند.
فروشندگان نیز می گویند: کاملا به بازار و شرایطی که وجود دارد بی اعتماد هستند؛ چراکه روند قیمت ها مشخص نیست؛ مثلا مشخص نیست که اگر امروز کالایی را با قیمت روز دلار به فروش برسانند، فردا روند قیمت ها به چه صورت است؟
علی خوشکام، یکی از فعالان بازار کامپیوتر در این زمینه می گوید: در ماه گذشته کسبه ای که از بی رونقی بازار به تنگ آمده اند به خرید و فروش اقساطی نوت بوک و کالاهای کامپیوتری روی آورند؛ اما این اقدام هم به نوعی خطر کردن است؛ چرا که معامله اقساطی نوت بوک نه به نفع فروشنده است و نه خریدار. زیرا روند نوسانات نرخ دلار آزاد مشخص نیست و ممکن است نوت بوکی که امروز با دلار 3 هزار و 780 تومان به فروش می رسد، روز دیگر با قیمتی بالاتر به فروش برسد. به همین دلیل فروشندگان تمایل چندانی به فروش اقساطی کالاها ندارند؛ اما شرایط آنها را ناچار کرده است که برای تامین هزینه های جاری زیر بار فروش اقساطی کالاها بروند.
به گفته فعالان بازار در شرایط فعلی کاهش سود کسبه با فروش اقساطی رفع نمی شود و باید منتظر روزهای آینده و بروز تغییرات جدید در بازار بود.

 افزایش مالیات جان کسبه را به لب رسانده
افزایش نرخ مالیات اعضای صنف آی تی موضوعی است که سال هاست کسبه بازار با آن دست به گریبان هستند و تاکنون اعتراض ها به جایی نرسیده است.
فعالان بازار با انتقاد از این وضعیت می گویند: تا حدود سه سال پیش بیشترین مالیاتی که برای فروشگاه های بزرگ در نظر گرفته می شد، حدود 5 میلیون تومان بود، حالا مالیات های 50 میلیون تومانی برای اعضای فروشگاهی صنف تعیین می شود و این درحالی است که بازار کمترین میزان سود را دارد.
به گفته وی، متاسفانه هیچ بخشنامه شفاف مالیاتی نداریم و به طور کلی فروشندگان سردرگم هستند.
کارشناسان نیز می گویند: در صورت تداوم این روند شاهد خروج تعداد بیشتری از کسبه و اعضای صنف از این حوزه خواهیم بود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :