آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 214090
تاریخ انتشار : 3 مرداد 1396 10:57
تعداد بازدید : 920

روبات اوریگامی هاروارد بدون نیاز به باتری حرکت می کند

محققان دانشگاه هاروارد روبات اوریگامی را طراحی کرده اند که اصلا نیازی به باتری ندارد. آنها معتقدند که این روبات کاربردهای بسیار مهمی در زیست پزشکی خواهد داشت.

Digital Trends- روبات های اوریگامی چندین سال است که مطرح شده و توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. البته گفته می شود که روبات نسل جدید پیش آهنگ ناسا از این نوع است. در واقع، پژوهشگران برای افزایش کارآمدی و بهبود عملکرد روبات ها از این هنر قدیمی چینی کمک گرفته اند. این تلاش با افزایش توانایی روبات ها برای تغییر شکل و هماهنگی با شرایط، کارایی روبات ها را در شرایطی که امکان فعالیت های معمول و عادی نیست، ممکن می کند. این روبات ها با بردها و اتصالاتی ساخته می شوند که به آنها امکان تغییر شکل می دهد و این تغییر شکل به روبات توانایی عبور از موانع مختلف و انجام عملیات دشوارتر را می دهد.
حال محققان هاروارد روبات های تاشوی کوچکی مانند کاغذهای اوریگامی طراحی کرده اند که بدون نیاز به باتری یا سیم برق و با استفاده از میدان الکترومغناطیسی کار می کنند.
این روبات ها از صفحات پلاستیکی نازک، مدار، سیم پیچ و آلیاژ فلزی خاصی تحت عنوان «SMA» تشکیل شده اند که مانند ماهیچه با جریان الکتریکی منقبض می شوند. این روبات پهن، باریک و پلاستیکی است و از سه بخش کوچک مثلثی تشکیل شده است که به یک مثلث مرکزی وصل می شوند و حاوی مدار مجتمع روبات است. مواد فلزی موجود در این بخش برای جذب انرژی و به حرکت درآوردن عضلات روبات به کار گرفته می شوند.
مصطفی بویوات، مدیر این تیم سازنده می گوید: روبات های اوریگامی، گروهی از روبات های جذاب هستند که ضمن شکل ظاهری و عملکرد جالبی که دارند، کار کردن با آنها نیز بسیار ساده است. 
وی می افزاید: انتظار داریم که راهکار عملی بهتری برای تامین انرژی و همچنین مشکلات کنترل آن در مقیاس بسیار کوچک پیدا کنیم و این روش ما را از شر باتری ها که همیشه دست و پایمان را گرفته بود، خلاص می کند. 
با اینکه پروژه هاروارد فعلا در فاز مقدماتی قرار دارد، اما پژوهشگران دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه مذکور امیدوارند فناوری جدید به دلیل نیازنداشتن به ارتباط مستقیم با منبع انرژی، در درازمدت خصوصا در حوزه پزشکی و سلامت استفاده می شود.
یکی از کاربردهای این روبات، استفاده از آن در بدن بیمار برای انجام ماموریت هایی است که سلامتی یا درمان قطعی بیمار را در پی خواهد داشت. این روبات های کوچک و بدون باتری توسط بیماران بلعیده می شود و مثلا می تواند اندام های درونی بدن او را به نمایش بگذارد و دقیقا جایگزین روش هایی مانند آندوسکوپی شود. 
گفتنی است که موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نیز موفق به ساخت روبات اوریگامی شده است. این روبات که «آی بایت» نام دارد، از یک لایه نازک PVC با لایه هایی از پلی استیرن یا کاغذ ساخته شده بود که یک آهنربای نئودیمیم کوچک در آن قرار دارد و با عامل کمی حرارت تبدیل به یک روبات می شد و شروع به حرکت می کرد. البته این انرژی را از یک میدان مغناطیسی دریافت می کرد و پس از زمانی در حدود یک دقیقه از بین می رفت.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :