آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 213907
تاریخ انتشار : 31 تیر 1396 8:43
تعداد بازدید : 1208

نگاهی به خدمات ارایه‌ شده در سالن 38B

دولت الکترونیکی؛ جذاب تر از همیشه

امسال سومین سال متوالی است که سازمان های دولتی در الکامپ حضور دارند و دستاوردهای الکترونیکی خود را در سالن 38B به نمایش می گذارند. اما به جرات می توان گفت، حضورشان امسال نسبت به دوره های قبل بسیار متفاوت است. اینگونه به نظر می رسد که حضور آنها مانند سال های قبل دیگر نمایشی نیست و آمده اند که با جذب مخاطبان دستاوردهای خود را در زمینه های مختلف معرفی کنند.

فخری زارع
سالن دولت الکترونیکی در الکامپ های قبلی عمدتا جزو خلوت ترین سالن های نمایشگاه بود که استقبال زیادی از آن نمی شد، در حالی که با حضور متفاوت بخش فناوری اطلاعات سازمان های دولتی، امسال استقبال بازدیدکنندگان از این سالن افزایش یافته است.در این گزارش به بخشی از خدمات ارایه شده در سالن دولت الکترونیکی الکامپ 23 پرداخته ایم.
 امنیت سایبری در سازمان بورس 
امسال علاوه بر سازمان بورس و اوراق بهادار مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه نیز در الکامپ حضور دارد. یکی از نمودهای کلیدی دولت الکترونیکی، بورس الکترونیکی  و در کنار آن بحث امنیت سایبری بورس است.
حامد سنجری، کارشناس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه درباره ضرورت امنیت سایبری در بورس گفت: ماهیت وجودی بورس نظارت بر کل بازار سرمایه است و در این بین امنیت اطلاعات سامانه ها که خیلی پیشرفت داشته اند، فراموش شده است.وی افزود: از سال 93 مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بورس تشکیل شد که هدف آن تجهیز زیرساخت های نظارتی است. وی با بیان اینکه این مرکز زیرمجموعه سازمان بورس است، گفت: روش کار این مرکز به این صورت است که هر چند ماه یکبار تمام شرکت های بورسی که زیرساخت فناوری اطلاعات را ارایه می دهند، ارزیابی و ممیزی می کنیم تا سطح آنها در بازار مشخص باشد.سنجری توضیح داد: تدوین سند الزامات امنیت اطلاعات بازار سرمایه و ابلاغ آن به کلیه شرکت های بازار سرمایه منجر به افزایش فرهنگ امنیت سایبری در این حوزه از دولت الکترونیکی شده است.
وی درباره اقدامات مرکز امنیت سایبری گفت: انجام بازرسی های مستمر و دوره ای ، پایش همه جانبه رخدادهای سایبری در بازار سرمایه، تحلیل و شناسایی به موقع تهدیدها و برگزاری دوره های آموزشی امنیت اطلاعات بخشی از خدمات این مرکز است.
 برگزاری انتخابات الکترونیکی اتحادیه ها
مرکز امور اصناف و بازرگانان هم  با حضور در غرفه وزارت صنعت و تجارت تجهیزات موردنیاز و نحوه عملکرد نرم افزار انتخابات الکترونیکی را به نمایش گذاشته است. حسن کربنی، مسوول سامانه انتخابات الکترونیکی اتحادیه های صنفی گفت: مراحل سیستم احراز هویت افراد شامل ارایه کارت شناسایی عکس دار، شناسایی و احراز هویت در سامانه، لمس دستگاه اسکنر اثر انگشت و اختصاص کارت مخصوص است که رای گیری می شود.
وی درباره چگونگی کارکرد سیستم رای گیری گفت: مرحله نخست، عبور کارت مخصوص رای گیری از مقابل کارت خوان و مرحله بعدی، انتخاب کاندیداهای هیات مدیره با لمس نمایشگر، تایید نهایی لیست انتخاب شده و پایان رای گیری است.
حسن کربنی اضافه کرد: انتخابات الکترونیکی اتحادیه ها به صورت پایلوت سال 92 در شیراز کلید خورد و اکنون در 32 استان انتخابات الکترونیکی برگزار می شود.
وی گفت: اتحادیه ها ملزم به برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی هستند.
 ثبت نام الکترونیکی پروانه کسب
دستورالعمل صدور پروانه کسب به صورت الکترونیکی مطابق با ماده 18 آیین نامه اجرایی صدور پروانه کسب با هدف پرهیز از تکرار مراجعه ایاب و ذهاب و صرف هزینه های غیر ضروری از سال 90 به صورت آزمایشی اجرا شد و اکنون فرایند صدور پروانه کاملا الکترونیکی است.
متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت iranianasnaf.ir تقاضای خود را ثبت کنند تا به اتحادیه مربوطه ارسال شود.
 سامانه دستیاری و پورتفولیو
وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی از دیگر سازمان هایی است که سامانه های الکترونیکی خود را در الکامپ معرفی کرده است.سامانه دستیاری و پورتفولیو یکی از سامانه هایی است که با هدف ساماندهی  رد و بدل کردن داده های مرتبط به ثبت نام و آموزش و ارزشیابی و فراغت از تحصیل دستیاران رشته های تخصصی وزارت بهداشت راه اندازی شده است.سامانه ارزشیابی مدارک خارج از کشور نیز از دیگر سامانه های وزارت بهداشت است که مدارک خارج از کشور متقاضیان را ارزیابی می کند.
 خدمات الکترونیکی قوه قضاییه
قوه قضاییه و سازمان های ذی ربط این نهاد نیز  در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کامپیوتر و تجارت الکترونیک (الکامپ) حضور یافته و آخرین فناوری های جدید رایانه ای و نرم افزاری خود را در معرض دید علاقه مندان گذاشته است.
براساس این گزارش، سازمان های زیرمجموعه قوه قضاییه از جمله مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، مرکز ارتباطات مردمی، روزنامه رسمی کشور و سازمان زندان ها، در این نمایشگاه در سالن38B حضور دارند.
قوه قضاییه چند سالی است که به سمت الکترونیکی شدن گام برداشته است که برای نمونه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اجرای ثبت الکترونیکی با ثبت آنی به توفیقات خوبی در این زمینه دست یافته است به گونه ای که در سال گذشته بیش از ٦٠ میلیون خدمات این سازمان به صورت الکترونیکی انجام شده است.
یکی دیگر از اقدامات الکترونیکی قوه قضاییه ابلاغ الکترونیکی است که از یک سال گذشته ابلاغ به صورت الکترونیکی به دست طرفین دعوا می رسد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :