آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 213829
تاریخ انتشار : 28 تیر 1396 10:52
تعداد بازدید : 1555

وزیر ارتباطات در جلسه با فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس:

از داخلی ها مطمئن شویم شر پیام رسان های خارجی را کم می کنیم

وزیر ارتباطات صبح دیروز در جلسه مجمع عمومی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس حضور یافت.

فناوران - محمود واعظی در این جلسه در خصوص مدیریت شبکه های مجازی با بیان ضرورت تشکیل شبکه ملی اطلاعات گفت: ما مسوول زیرساخت های شبکه مذکور هستیم اما در هیچ جای دنیا وزارت ارتباطات مسوول محتوا نیست. مسوولان وزارت ارتباطات مهندس هستند و نمی توان انتظار داشت وارد محتوا شوند. ما می توانیم کانال ها و سایت ها را ببندیم و باز کنیم.
براساس گزارش مهر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اگر این چند سال کارهایی در زمینه محتوا انجام دادیم، به این دلیل است که دیدیم در کشور کسی زیر بار مدیریت محتوا نمی رود.  
واعظی گفت: بر اساس آنچه شورای عالی فضای مجازی به وزارت ارتباطات ابلاغ کرده است، ما مسوول ایجاد زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات هستیم و در این راستا اقدام کرده ایم. دستگاه های دیگری باید محتوای بومی تولید کنند. 
وی گفت: آنچه درباره شبکه های اجتماعی مردم ما را نگران می کند، مردم همه دنیا را نگران کرده است. شبکه های اجتماعی انعکاس دهنده زندگی واقعی مردم هستند. ما در تلاش هستیم نیازمندی های مردم را از طریق تولید محتوای فاخر، اپلیکیشن ها و نرم افزارهای داخلی رفع کنیم. ما علاقه مند نیستیم که مردم ایران از شبکه های اجتماعی خارجی استفاده کنند.

 از چاله وی چت به چاه واتس اپ افتادیم
واعظی ادامه داد: در طول چهار سال گذشته تعداد زیادی از شبکه های اجتماعی را بستیم، بلافاصله مردم به شبکه های اجتماعی دیگر منتقل شدند؛ وی چت را که چینی بود، بستیم، ظرف ۲۴ ساعت، ۵/3 میلیون نفر به واتس اپ منتقل شدند این در حالی است که ما می توانستیم با مسوولان وی چت ارتباط بگیریم؛ اما واتس اپ آمریکایی بود و در واقع از چاله به چاه افتادیم.
وی ادامه داد: مردم از وایبر به تلگرام منتقل شدند، با مدیران تلگرام نیز در ارتباط هستیم. اما مدیران تلگرام کانال های سیاسی را نمی بندند، «آمدنیوز» بیشترین مطلب را علیه وزارت ارتباطات دارد، ما هم علاقه مند هستیم که «آمد نیوز» زودتر بسته شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با بیان اینکه پلات فرم چهار شبکه اجتماعی بومی آماده شده است، گفت: برخی از این شبکه ها تعداد کاربرانشان بیش از دو میلیون نفر است که عبارت اند از «سلام»، «سروش»، «ویسپی» و «بیسفون پلاس». 
وی افزود: منتظریم اگر کاربران این شبکه ها به بیش از سه میلیون نفر افزایش یافت، اجازه تبلیغات به آنها بدهیم و اگر از پنج میلیون نفر فراتر رفت، اجازه فعالیت مالی به آنها خواهیم داد.

 خلاصی از شر شبکه های اجتماعی خارجی
واعظی گفت: منتظر هستیم شبکه های اجتماعی بومی به ما اطمینان بدهند که می توانند فعالیت کنند، بعد از آن با روش هایی از شرّ شبکه های اجتماعی خارجی راحت خواهیم شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه وزارت ارتباطات از استفاده مردم از شبکه های اجتماعی خارجی ناراضی است، گفت: استفاده مردم از شبکه های اجتماعی خارجی به معنای تحقیر وزارت ارتباطات است؛ هیچ کدام از همکاران من راضی نیستند که مردم از شبکه های اجتماعی خارجی استفاده کنند.
وی گفت: هیچ کشوری در دنیا شبکه ملی اطلاعات با تعریف متداول ندارد. تنها 5/82 درصد مردم کره جنوبی از شبکه ملی استفاده می کنند؛ آن هم به دلیل ارزان بودن شبکه ملی و اینکه اکثر مردم کره جنوبی زبان انگلیسی بلد نیستند و در شبکه ملی همه نیازمندی هایشان به زبان کره ای در اختیار مردم قرار گرفته است. واعظی درخصوص جلوگیری از قاچاق گوشی های تلفن همراه نیز گفت: تا پایان شهریور با ریجستر شدن این دستگاه ها معضل پایان می یابد.
وی در خصوص مشکل آنتن دهی همراه اول نیز گفت: در آنتن دهی رایتل و ایرانسل مشکلی وجود ندارد اما در آنتن دهی همراه اول به دلیل وصل کردن نسل ۳ و ۴ مشکلاتی وجود دارد که باید به آنها فرصت داد.

 پاسخ دوباره به دبیر کارگروه فیلترینگ
پس از این جلسه وزیر ارتباطات با خبرگزاری مجلس گفت وگو کرد و بار دیگر پاسخ دبیر کارگروه فیلترینگ را داد.
محمود واعظی با رد بی تفاوتی وزارتخانه متبوعش درباره فیلتر کانال های تلگرامی مجرمانه که مورد ادعای دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است، گفت: سندی در وزارتخانه مبنی بر ارایه لیستی از سوی کارگروه در این باره پیدا نشد؛ معلوم نیست آن را کجا 
فرستاده اند.
واعظی در خصوص اظهارات دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه مبنی بر کوتاهی وزارت ارتباطات در فیلتر کردن 8 هزار کانال تلگرامی مجرمانه، اظهار داشت: از سوی جهرمی معاون وزارت ارتباطات در خصوص اظهارات خرم آبادی، دبیر کارگروه فیلترینگ مصادیق مجرمانه به من گزارش شد که سند ادعای وی در وزارت ارتباطات پیدا نشده است؛ یعنی چنین چیزی نیست که کارگروه 8 هزار کانال مجرمانه را معرفی و وزارتخانه درباره آن بی تفاوت رفتار کرده باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هنوز هیچ حساب و کتابی در وزارتخانه برای اظهارات دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه پیدا نکرده ایم، گفت: این ها مدعی هستند آمار این کانال ها را فرستاده اند که البته معلوم نیست کجا فرستاده اند؛ خودشان باید در این زمینه پاسخگو باشند.
واعظی با بیان اینکه وزارت ارتباطات در هفته بیش 3 هزار کانال تلگرام را می بندد و تا کنون حدود 130 هزار کانال تلگرام را مسدود کرده ، بیان کرد: این موضوع نشان می دهد که فعالیت وزارتخانه در فیلتر کانال های مجرمانه بیش از رقم 40 هزار کانالی است که این آقا در برنامه تلویزیونی مطرح کرده؛ لذا مشخص است ما جلوتر از آن ها عمل می کنیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :