آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 213601
تاریخ انتشار : 25 تیر 1396 10:18
تعداد بازدید : 1633

واکنش تند وزیر ارتباطات به اظهارات معاون دادستان کل کشور

کانال های تلگرامی را با نظر شخصی خرم آبادی، فیلتر نمی کنیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به صحبت های معاون دادستان کل کشور گفت: درخواست هایی که اقدامی روی آن صورت نگرفته است، نظر شخصی وی بوده نه نظر کارگروه.

فناوران - عبدالصمد خرم آبادی، معاون دادستان کل کشور روز جمعه گفت: دستور انسداد برخی از کانال های تلگرامی بیش از 40 مرتبه برای وزارت ارتباطات ارسال شده است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا هنوز برخی کانال های تلگرامی که اقدام به انتشار مطالب علیه امنیت ملی کشور، ارزش ها و مقدسات اسلامی می کنند، فیلتر نشده و به فعالیت مجرمانه خود ادامه می دهند، گفت: تاکنون حدود هشت هزار کانال تلگرامی مجرمانه که علیه امنیت کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران  و علیه مقدسات و هویت ملی، دینی و فرهنگی مردم مشغول فعالیت هستند، شناسایی شده و فهرست این کانال ها بارها با دستور قضایی جهت فیلتر شدن برای وزارت ارتباطات ارسال شده است ولی تاکنون فیلتر نشده اند.
به گفته معاون دادستان کل کشور، حتی دستور انسداد برخی از این کانال ها بیش از 40 مرتبه برای وزارت ارتباطات ارسال شده است.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه افزود: با توجه به اینکه مسوولیت تهیه و تامین زیر ساخت ارتباطات اینترنتی کشور با وزارت ارتباطات است و به لحاظ وظایف ذاتی، تامین اینترنت کشور را به عهده دارد، این وزارتخانه مکلف به اجرای دستورهای قضایی و دستورات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درخصوص فیلترینگ است.
خرم آبادی ادامه داد: علاوه بر اینکه دستورهای قضایی و دستورهای کارگروه تعیین مصادیق در خصوص فیلتر موارد مجرمانه از طریق سیستم های رایانه ای برای اجرا به شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت ارتباطات ابلاغ می شود، دادستان کل کشور نیز به طور مکرر مکاتباتی با وزیر ارتباطات انجام و تذکرات لازم را برای اجرای قانون درباره کانال های مجرمانه تلگرام داده؛ ولی تاثیر چندانی نداشته است.
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی افزود: وزارت ارتباطات اعلام می کند دستورهای قضایی مربوط به انسداد کانال های مجرمانه تلگرامی را برای مدیر تلگرام ارسال کرده ولی مدیر تلگرام اولا از اجرای بسیاری از دستورها استنکاف کرده و صرفا برخی از کانال های مستهجن را آن هم با تعریفی که خودشان از «مستهجن» دارند و نه تعریفی که ما داریم، فیلتر می کنند. ثانیا کانال های مستهجن مسدود شده نیز بلافاصله با تغییر جزیی در نام خود با همان محتوای قبلی منتشر می شوند؛ بنابراین همکاری تلگرام با وزارت ارتباطات درباره انسداد محتوای مجرمانه تقریبا مساوی است با هیچ!
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه افزود: وزارت ارتباطات به عنوان مرزبان فضای مجازی کشور باید حساسیت بیشتری در خصوص  مسدود کردن کانال های مجرمانه ای که علیه امنیت کشور، علیه مقدسات و فرهنگ کشور فعالیت دارند داشته باشد ولی عملا تا کنون در این خصوص تسلیم تصمیم مدیر تلگرام شده است.
خرم آبادی گفت: همه این مشکلات بدان جهت است که شبکه ملی اطلاعات با وجود تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب در کشور ما  تحقق پیدا نکرده است.
وی افزود: با وجودی که دو سوم ترافیک اطلاعات کشور مربوط به انواع شبکه های اجتماعی خارجی است، وزارت ارتباطات تلاشی برای انتقال ارتباطات مردم از شبکه های اجتماعی بیگانه به شبکه های اجتماعی ملی و محلی به عمل نیاورده است.
وی گفت: تاکنون هر فازی از شبکه ملی اطلاعات افتتاح شده عملا نفوذ شبکه های اجتماعی بیگانه گسترده تر شده است. در واقع وزارت ارتباطات برای بیگانگان در فضای مجازی اتوبان کشی کرده است. دلیل این مدعا این است که در حال حاضر بیش دو سوم پهنای باند فضای مجازی کشور در اشغال بیگانگان است.

پاسخ صریح وزیر ارتباطات
وزیر ارتباطات هم در واکنش به اظهارات صریح دبیر کارگروه فیلترینگ که گفته اسامی ۸ هزار کانال تلگرامی برای فیلتر شدن برای چندمین بار به وزارت ارتباطات اعلام شده اما اقدامی صورت نگرفته، گفت: این نظرات شخصی دبیر کارگروه فیلترینگ است و نظر کارگروه نیست.
محمود واعظی دیروز گفت: ایشان دبیر یک کارگروه است و این مطالب نظر کارگروه نیست و نظر شخصی ایشان است.
وی ادامه داد: ایشان مرتب سخنرانی می کنند که تخصص شان در این حوزه نیست و نظرشان این است که همه چیز بسته شود اما کارگروه در کشور بر اساس نظر یک شخص اداره نمی شود.
واعظی ادامه داد: هر آنچه کارگروه تصمیم بگیرد برای همه محترم است و باید اجرا شود. 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اظهارات شخصی دبیر کارگروه در حالی مطرح می شود که افراد دیگری را نیز می توانید پیدا کنید که نظرات دیگری دارند و بر اساس نظر یک نفر نمی توان رفتار کرد و معیار ما سیاست های دولت و رهنمودهای رهبری است که بر اساس آن عمل می کنیم.
وی گفت: ایشان یک طرز فکری دارند که فکر می کنند همه چیز باید مسدود شود اما بر اساس تجربیات ایران و دنیا اعلام می کنیم که با بستن  مردم را به سمت استفاده از فیلترشکن هل می دهید.
واعظی ادامه داد: در این باره چند وظیفه را بر عهده داریم؛ نخست اینکه هر چه می توانیم برای پاکسازی فضای مجازی انجام دهیم و گام بعدی فرهنگسازی برای مردم است زیرا مردم ایران نیز باید بدانند که این پدیده تنها مختص به ایران نیست و احتیاج به سواد دیجیتالی دارند.
وزیر ارتباطات همچنین، گفت: فاز دوم فیلترینگ هوشمند به اتمام رسیده و این فاز پیشرفت خوبی داشته و فاز سوم آن در حال انجام است.

 واکنش اینستاگرامی مدیرعامل زیرساخت
محمد جواد آذری مدیرعامل زیرساخت هم که به تازگی در اینستاگرام فعال شده است، با انتشار عکسی از عبدالصمد خرم آبادی نوشت: اتوبان و شاهراه ارتباطات کشور برای نفوذ کشیده نشده، برای رفاه زندگی مردم و توسعه شبکه ملی اطلاعات کشیده شده. اگر هدفی هم در نفوذ بوده، نفوذ کلام حق اسلام در دنیاست. برادر خوبم اشکال از جای دیگری است. پی نوشت: چرا رسانه استعمار پیر این خبر را زود تیتر کرد؟ معمار اختلاف چه چیزی را در سر می پروراند؟


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :