آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 213196
تاریخ انتشار : 18 تیر 1396 11:9
تعداد بازدید : 1006

هوش مصنوعی مایکروسافت روی کامپیوتر 10 دلاری

زمانی که از آنتن موبایل خیلی فاصله داشته باشید، حتی سرویس های ابری نیز به کمک تان نخواهند آمد. همین امر موجب شده که شرکت ها از فشرده سازی هوش مصنوعی روی ابزارهای قابل حمل استقبال کنند. مایکروسافت نیز در همین راستا، الگوریتم های یادگیری عمیق خود را روی کامپیوترهای 10 دلاری رازبری پای (Raspberry Pie) پیاده کرده است.

Engadget- رازبری پای یک کامپیوتر تک-بورد در اندازه کارت اعتباری است که بنیاد رازبری پای آن را ساخته است تا آموزش علوم کامپیوتر را در مدرسه ها تسهیل و تشویق کند. کامپیوترهای تک-بورد رازبری پای در کارخانه سونی واقع در ولز، بریتانیا تولید می شوند. هدف مایکروسافت از به کار بردن رزبری پای، پیاده سازی هوش مصنوعی روی ابزارهای «کم هوشی» مثل دستگاه های آبپاش، ایمپلنت های پزشکی و حسگرهای خاک است تا با بالا رفتن سطح هوشی شان، کاربردهای بیشتری داشته باشند و بتوانند بدون اتصال به ابرکامپیوتر یا اتصال به اینترنت کار کنند. 
ایده اصلی پیاده سازی هوش مصنوعی روی این کامپیوتر تک برد، از آزمایشگاه های مایکروسافت در ردموند آمریکا و بنگلور هند آمده است. آفر دکل (Ofer Dekel)، مدیر بهینه سازی هوش مصنوعی در آزمایشگاه ردموند، چند وقت پیش سعی داشت راهی برای ممانعت از سنجاب ها برای خوردن دانه های خوراکی پرنده ها از دستگاه های خوراک دهنده پیدا کند. در تلاش های ابتدایی، یک سیستم بینایی ماشینی صد داشت راهی برای بازداشتن سنجاب ها از خوردن دانه های خوراکی پرنده ها از دستگاه های خوراک دهنده بیابد. در تلاش های اولیه، یک سیستم بینایی ماشینی برای تشخیص سنجاب ها روی یک دستگاه ۳۵ دلاری رازبری پای پیاده سازی کرد و هم اکنون قصد دارد سیستم آبیاری هوشمندی بسازد که هنگامی که جوندگان مزاحم ظاهر شدند، آنها را از محل دور کند.
تیم تحقیقاتی مایکروسافت برای کار کردن این سیستم ها که اغلب فقط چند کیلوبایت رم دارند، پارامترهای شبکه عصبی مصنوعی را به جای 32 بیت به چند بیت محدود کرد. یکی دیگر از تکنیک هایی که این تیم به کار برده اند، خلوت سازی الگوریتم هاست. در این روش دستورات الگوریتم آنقدر کم می شوند که دیگر تکرار اطلاعات میان فایل ها حذف می شوند. این تیم با این کار، توانست یک سیستم تشخیص عکس روی زربری پای 3 درست کند که 20 برابر سریع تر از نمونه های معمولی اش است؛ بدون اینکه از دقت آن کاسته شود. دکل در وبلاگ مایکروسافت نوشت: هر فرد علاقه مند به سادگی می تواند چنین کاری انجام بدهد. ولی امروزه کمتر کسی چنین کاری را انجام می دهد. علت، قیمت بالا و غیر عملی بودن نصب تراشه های سطح بالا یا اتصال دستگاه های متصل به سیستم های دارای پردازش ابری به سنسور های تشخیص سنجاب است. هر چند اتصال سنسور ها به یک رزبری پای مدل زیروی ۱۰ دلاری عملی به نظر می رسد.البته این محققان می گویند که راهی وجود ندارد که یک شبکه هوشمند عصبی را با دقتی که امروزه وجود دارد، روی سخت افزاری ۱۰ هزار بار ساده تر پیاده سازی کرد. از همین رو برای عملی کردن این ایده، باید نوع جدید فناوری هوش مصنوعی مخصوص دستگاه های کم مصرف ابداع شود. البته نکته اصلی اینجاست که دانشمندان هنوز دقیقا نمی دانند که دستگاه های یادگیری عمیق چگونه کار می کنند. گفتنی است که پژوهشگران مایکروسافت در حال حاضر روی پروژه های محدودی کار می کنند که مربوط به افراد ناتوان و کم توان هستند. از میان این پروژه ها می توان به عصایی اشاره کرد که در صورتی که صاحب آن زمین بخورد، فورا به اورژانس خبر بدهد یا دستکش های هوشمندی که توانایی تحلیل زبان دارند. پژوهشگران مایکروسافت، برای گرفتن کمک و به دست آوردن ایده های جدید، تعدادی از دستگاه های یادگیری و الگوریتم ها را برای علاقه مندان به رازبری پای روی گیت هاب به اشتراک گذاشته اند. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :